Rezervor SPART
Moderator: Echipa Tehnica
Rezervor SPART
Salutari. Am o problema serioasa si poate ma ajuta cineva cu niste informatii, sfaturi, pretuiri, etc.....
Azi am fost la pompa sa fac plinul si surpriza pe cand era aproape plin, caserita din magazin a vazut ca-mi curge ceva de sub masina si cand ma uit curgea motorina la greu. Am plecat ca nu aveam ce sa fac si dupa 6km am ajuns acasa unde mai picura f. putin aproape deloc. Ce sa fie oare? Am umplut plea mult? Ce trebuie sa urmaresc pe viitor? Astept sfaturile voastre. Va multumesc.
Azi am fost la pompa sa fac plinul si surpriza pe cand era aproape plin, caserita din magazin a vazut ca-mi curge ceva de sub masina si cand ma uit curgea motorina la greu. Am plecat ca nu aveam ce sa fac si dupa 6km am ajuns acasa unde mai picura f. putin aproape deloc. Ce sa fie oare? Am umplut plea mult? Ce trebuie sa urmaresc pe viitor? Astept sfaturile voastre. Va multumesc.
XENON scrie:nu stiu cum e la C3, dar uita-te totusi sa nu iti fi operat "baietii" furtunul de umplere dintre bushon si rezervor ca sa incerce sa iti fure motorina. am 2 cunostinte cu matiz si ambii au patit de aproximativ 2-3 ori chestia asta, fiindca la matiz ai acces la acel furtun pe sub aripa.
M-am uitat si totul e curat in jurul furtunului. De undeva de deasupra rezervorului curge din parte staga a rezervorului cum te uiti la masina din fata.
Am reusit sa vorbesc cu cei de la service si au zis ca nu au intalnit sa se sparga rezervorul din senin, asa cum mi s-a intamplat mie. Si se pare ca totusi nu e spart. Au zis ca din cauza ca am umplut peste limita si a iesit pe la supapa de deasupra lui. Sper sa fie asa. o sa mai urmaresc pe viitor. Multumesc pt sfaturi. Drumuri bune.
- robistan25
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
Daca nu l-ai atins nu prea vad cum sa se sparga rezervorul fiind de plastic. (verifica tot asa furtunele cum ti s-a sugerat). (daca cumva ar fi spart nu as recomanda lipirea lui desi teoretic s-ar lipi pt ca exista fel de fel de solutii de lipit acum pe piata)
Motorina se poate scoate eventual din rezervor fie cu o pompa eletrica, fie cu una mecanica. (eu am folosit o pompa mecanica de benzina cu debit mare...nu stiu la ce masina a fost insa e perfecta pt astfel de operatiuni)
Motorina se poate scoate eventual din rezervor fie cu o pompa eletrica, fie cu una mecanica. (eu am folosit o pompa mecanica de benzina cu debit mare...nu stiu la ce masina a fost insa e perfecta pt astfel de operatiuni)
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
robistan25 scrie:Pai si supapa de prea-plin refuleaza motorina tot in rezervor. Parerea mea e ca e spart si trebuie atent controlat, atat rezervorul cat si furtunul dintre rezervor si buson, dar si etanseitatea sondei pe rezervor.
Salut. Cel de la la service m-a sunat pe mobil dupa ce i-am trimis mail si a zis cand refuleaza se scurge pe langa rezervor si curge sub masina, asa cum s-a si intamplat. Acum l-am tot urmarit si nu mai curge, defapt dupa ce am ajuns acasa ( 6km) nu mai curgea. Nu stiu ce sa mai cred. Mersi oricum de sfaturi.
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
daca ridici scaunul spate nu se vede motorina pe partea de sus a rezervorului? daca da,e ori garnitura de etansare a sondei de motorina defecta,ori sistemul de etansare al sondei(ceva plastic crapat sau altceva).
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
sandor mihai scrie:daca ridici scaunul spate nu se vede motorina pe partea de sus a rezervorului? daca da,e ori garnitura de etansare a sondei de motorina defecta,ori sistemul de etansare al sondei(ceva plastic crapat sau altceva).
Mersi de sfat. Deci daca iau bancheta o sa se vada partea de sus a rezervorului? Nu ar trebui sa se simta miros de motorina in masina? O sa verific dupa week-end. Week-end placut.
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”