Daca doriti sa va montati flanse la 1 Citroen va rog sa nu modificati nimic la masina!
Eu am incercat la prima Xsara VTS. Rezultatul? Am stricat masina.
Am invatat de la scoala de la Citroen: directia la o masina in primul rand ti-o da geometria... si in primul rand cand abordezi un viraj ultima roata e cea mai importanta. Roata din exteriorul virajului e cea mai importanta! Singura masina care face ceva este Xsara si 306.
Am pus pe masina mea niste flanse de "bun simt" de 10mm. Rezultatul? Am stricat super directia care o avea Xsaruca mea... 2,2 ture "butee-butee"? nu a mai contat in nici-o directie. AM LUAT CATALOGUL CITROEN SPORT SI AM CITIT CATE CEVA DESPRE GEOMETRIA DE DIRECTIE.AM invatat k fiecare unghiulet conteza. Am pus exact set-up-ul de la Xsara "terre" si am obtinut un mare kk. M-am plimbat cu masina vreo 190km in regim de urgenta si dupa ce am reglat paralelismul in toate felurile am ajuns la set-up-ul initial. Deci? Ce face uzina nu-ti va da nimeni. Chiar daca arata mai cool era instabila. Siam mai recurs la set-up-ul de ploaie cu unghiuri de -2mm pe fata si flanse de 7,5mm numai pe spate. Extarordinara! Usor supraviratoare pe ace de par si megastabila in linie dreapta! Dar atentie la anvelope! Se vor Uza prematur si pe virajele in coarda (cu acceleratia ccta va trebui sa va tineti bine de volan pt k va supravira si tre' sa o corectezi mai toto timpul!) va avea un comportament neutru.
Concluzia? Nu incercati sa ii faceti nimic la masina pt k ce face uzina nu va mai da nimeni inapoi.
flanse sau distantiere la roti
Moderator: Echipa Tehnica
-
- Pro Motor Rm.Valcea
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Nu. Pentru ca se influenteaza deportul masinii. In momentul in care centrul petei de contact al anvelopei se deplaseaza catre interior sau catre exterior, geometria masinii este alta. Discutia incepe in primul rand in linie drapta. Daca ati facut asa ceva la masina, cand mergi in linie dreapta, si rotile trec peste niste denivelari longitudinale mici, ai senzatia ca iti ia cineva volanul din mana. Este dupa parerea mea cel mai naspa.
e interesant ce se discuta. eu am jante gindite pentru ford initial (asa cred cel putin) si care au fost prelevate de pe un 405 din germania. jantele sint 7J15, ET-ul nu e trecut pe ele si au distantierele originale + suruburi, distantiere fara de care nu ar putea fi montate pe Citroen-Peugeot deoarece nu ar incapea pe fuzeta si daca ar incapea, ar lovi in etriere si in fata si inspate. cu toate acestea, adica cu distantierele, care le scot inafara pina la nivelul exterior al aripii fata, masina s-a comportat net superior in toate situatiile de rulare, si asta fara a provoca in timp uzuri mai rapide ale elementelor de suspensie, directie. si asta combinat si cu folosirea unor sfere de XM hydractive care sint incarcate la 35 atm pe fata si 25 pe spate. de precizat ca nu am facut nici o modificare la unghiuri pentru ca nu a fost nevoie. asa ca mi se pare ciudat ca la xsara comportamentul a fost atit de diferit. cred ca ar trebui sa ne vedem si sa aprofundam problema
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-
- Pro Motor Rm.Valcea
-
- Pro Motor Rm.Valcea
MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:
ce v-am dt eu aici e super secret.
Hai, ca-mi placi din ce in ce mai mult!!!

Daca e super secret, nu stiai ca site-ul asta e public?
Serios, acum, daca ai informatii care nu pot fi puse public, dar pe care vrei totusi sa ni le impartasesti, ia legatura cu WLD sa-ti dea cont de FTP.
Pe acel server de FTP au acces doar userii clubcitroen si e foarte posibil ca dupa infiintarea clubului sa aiba acces doar membrii cotizanti.
Asta ca o stimulare la plata cotizatiei!!!

-
- Pro Motor Rm.Valcea
-
- Pro Motor Rm.Valcea