Discuri frana fata C5

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bio
simpatizant

Discuri frana fata C5

Mesajde bio » Mar 01-Sep-2009 20:47

Va expun si eu o problema avuta luna ce s-a incheiat; urma sa plec in vacanta cu masina, un C5 phase 2, 35 000 km, in garantie masina inca vreo 6 luni. Zic sa fac o verificare generala a masinii si sa schimb placutele fata. Ma duc la IB Mobil Focsani ( pe care il alt post i-am laudat), verificare, schimb palcute, scurt 6 milioane. Platesc si plec spre Buzau. Observ insa ceva in comportamentul masinii, trepidatii puternice in volan, la franare, de la 120km/h pana ajungeam pe la 80-90. Ma opresc pe la Ramnicu -Sarat si sun la service. Cei de acolo imi spun sa ma intorc. Ma intorc, ies in proba de drum, cel de acolo observa trepidatiile, dar dupa o serie de franari succesive bruste imi zice ca probabil nu s-au reglat bine placutele; in fine, inghit galusca, desi l-am intrebat daca poate fi de la discuri, imi zice ca nu i-am semnalat problema la inceput, eu ii spun ca nu aveam de ce sa o semnalez pentru ca masina nu facea asa inainte de schimbul de placute. In fine, masina nu mai prezenta acele trepidatii dupa testul de drum. Ziua urmatoare plec in vacanta, simptomele revin, noroc ca dau in drum peste Materna Sibiu, unde mi se spune in urma verificarii ca discurile sunt ovalizate. Incep discutiile cu ei, ii intreb daca nu intra in garantie, si incep sa o dea codita baietii. Ca sa vedem etc, sa vorbim cu nu stiu cine, ca respectivul nu e acolo, intru la banuieli si sun la Citroen Romania; ce sa va zic..jale...niste INCOMPETENTI, o fatuca jalnica la telefon, caruia ma chinui 30 min sa-i explic problema, singurul lucru pe care l-am obtinut a fost sa trimit toate copiile de pe factura cu schimbarea discurilor si promisiune ferma ca voi fi sunat in maxim 10 zile. Asta s-a intamplat pe 11 august. N-aveam de ales, am scos 7 milioane jumate si am schimbat discurile fata. Desigur ca nici pana azi nu am primit nici un telefon de la ei. In schimb am plimbat discurile ovalizate pana in Belgia, Franta si inapoi, aproape 6500 de km.
Intrebarea mea: are sens sa mai fac ceva in acest sens, vreun demers, e normal ca discurile de frana sa se ovalizeze la 35 000 km, masina folosita 90% extraurban; atat va zic, e jale in Romania, cu toti cei din service-uri, de la Citroen, niste incompetenti, care pe langa faptul ca te taxeaza la greu, nu sunt in stare nici sa rezolve problemele cand le sunt semnalate, si ma trimit la drum lung cu discuri varza, cu riscuri imense inteleg pentru caseta de directie si pentru siguranta mea si a familiei mele.
O sa postez o parte din acest mesaj si la topicul dedicat IBMobil Focsani, poate o vedea o "fatuca" de la vocea clientului Citroen Romania macar, ca altii ma indoiesc ca vad... :evil:

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 01-Sep-2009 22:00

pai cei de la citroen romania, ats si altii ca ei, nu intra nici morti pe forumul nostru, ba mai mult, ne urasc cat pot ei de tare...

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mar 01-Sep-2009 22:16

Am vazut si eu o astfel de problema, discurile de frana ovalizate la un C5-II HDI 2L din 2005 ~22.000km.

Din ce am auzit eu discurile de frana nu prea mai intra la garantie ( peste 20.000km ), sunt consumabile... citeste conditiile din certificatul de garantie.

Nu stiu de ce tot mai mult imi lasa impresia ca masinile PSA vandute/fabricate in/pentru RO au mult mai multe bube ca cele ptr Franta, Germania... tarile putin mai civilizate.

adyreptila
pasionat

Mesajde adyreptila » Mie 02-Sep-2009 14:34

Luc scrie:Nu stiu de ce tot mai mult imi lasa impresia ca masinile PSA vandute/fabricate in/pentru RO au mult mai multe bube ca cele ptr Franta, Germania... tarile putin mai civilizate.

de acord cu tine

bio
simpatizant

Mesajde bio » Lun 11-Ian-2010 10:17

Vai de mama lor astia de la Citroen Romania, pacat de masinile pe care vand, pentru ca in opinia mea sunt masini bune, fara probleme deosebite fata de alte masini, doar ca pe partea de comunicare sunt jalnici. Nu am primit nici macar un mail, un telefon, nimic, in care sa mi se spuna macar un cuvant...si au trecut, calculati si voi cate luni de la icneputul lunii august, eram dispus sa platesc expertiza discurilor in cazul in care se dovedea ca vina imi apartinea mie. Am permis de aproape 14 ani, am condus multe masini, niciodata nu am schimbat discurile de frana..M-am lecuit cu toate service-urile lor, nu mai calc in ele de acum inainte, si asa garantia tocmai s-a terminat.
Apropo de service, din 2 in 2 ani se schimba lichidul de frana, voi respectati acest termen, nu?

MariusC5
just curious

citroen,citroen

Mesajde MariusC5 » Mar 11-Mai-2010 19:34

ce sa va zic eu acuma cind am citit cele postate de voi?sinceeer nu ma mir de cele ce spuneti in legatura cu servisurile din tara,eu stau in afara,si atit pot sa va zic diferenta mare dela cer la pamint intre mecanicii de aici si cei din tara:in tara sint mai ieftini dar "lasatori",adica daca dai ceva se face daca nu,...sa vedem ce se poate.in afara se face totul daca nu azi maine se face programare aduci masina,explici ce nu-ti place la ea,se uita se verifica si ti se apune pretul.daca vrei bine daca nu te duci la alt service.vrei sa ti se faca masina,o lasi fara nici o problema(nuti golesti torpedoul,portbagajul si vezi cit diesel ai in tank),daca ai nevoie de masina ti se da una pe ziua sau zilele respective,bineinteles contra cost si gata.diferentele sint la cost,in romania e mai ieftin,pe cind in afara mai scump.am venit la iasi acum 2-3 ani in urma si am dus masina la sermecom parca undeva in valea lupului,pe la birouri toti imi zicei ERX,de la numarul masinii (fostul MEGANE) mia placut ce mi-au facut in proportie de 99 la suta.trebuiau sai schimbe si busonul la baia de ulei dar au uitat,nu au uitat sal factureze in schimb,dar treaca de la mine,miau placut.Acum ceva timp in urma am cerut service-ului citroen tot din iasi sa-mi faca o oferta pt.vopsire masina si alteciteva verificari,completari sau schimbari pt.un C5,am ramas cu e-mailul trimis.poate macar acuma citeste cineva.cam atita am avut de spus,poate vine si sermecomul cu o oferta,apropo stie cineva din iasi o adresa de e-mail de la sermecom?multumiri anticipate.

joeadrianblack
pasionat

...

Mesajde joeadrianblack » Mar 11-Mai-2010 20:42

@bio eu respect termenul de schimbat lichid frana din 2 in 2 ani. Si tot din 2 in 2 ani schimb si lichidul de racire la motor.
beau cand sunt singur sau cand am cu cine...

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Mie 12-Mai-2010 06:24

nu vreau sa le iau apararea celor care ti-au schimbat placutele ( sau si discurile?- n-am inteles prea bine ).dar nu inteleg de ce inainte sa-ti schimbe placutele discurile nu erau ovalizxate-masina nu trepida la frinare, iar dupa schimbarea placutelor a aparut fenomenul asta .nu are nici o logica,doar daca nu ti-au pus unu sau 2 discuri defecte. gresesc?
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”