ce masina recomandati:
Moderator: Echipa Tehnica
ce masina recomandati:
vreau sa imi iau alta masinuta. mentionez ca nu voi renunta la "ascutitoarea" mea, dar vreau si ceva mai nou, tot unSH dar fabricatie minim 2002. am o lista si poate ma ajutati sa ma hotarasc. motorul va fi intr 1.6 si 2.2 indiferent de carburant asa ca:
-citroen c5
-opel vectra c
-nissan primera
-renault laguna
-volvo S sau V40
-alfa romeo 156
-citroen c4
-ford mondeo
-renault megane
-skoda octavia
-vw passat (doar 1.8T benzina)
-mercedes E200 (2000-2001)
-peugeot 307 sau 307SW
daca aveti si alte propuneri sau oferte, discutam.
multumesc!
-citroen c5
-opel vectra c
-nissan primera
-renault laguna
-volvo S sau V40
-alfa romeo 156
-citroen c4
-ford mondeo
-renault megane
-skoda octavia
-vw passat (doar 1.8T benzina)
-peugeot 307 sau 307SW
daca aveti si alte propuneri sau oferte, discutam.
multumesc!
-
- pasionat
Iti recomand SKODA OCTAVIA....atat ca fiabilitate cat si ca intretinere ulterioara foarte usoare.
Plus confortul oferit. Daca ar fi sa imi iau alta masina acum, asta mi-as cumpara. A! Si la o eventuala revanzare nu pierzi foarte multi bani.
Bafta la cumparaturi!
P.S Cam ce buget ai?
Plus confortul oferit. Daca ar fi sa imi iau alta masina acum, asta mi-as cumpara. A! Si la o eventuala revanzare nu pierzi foarte multi bani.
Bafta la cumparaturi!
P.S Cam ce buget ai?

FAN DACIA->CITROEN SV IOANA
o parere .... una bucata citroen c5(fara fap) ! am vazut ca sunt si pe la 3000-4000 ... evident ca o sa investesti un pic sa fie cat mai perfecta (partea buna la toata treaba asta... este ca stii ce piese ai pus pe ea... si te poti baza pe ea) si la final sigur raman 1000-2000 de euro... care ii poti investii in altceva ! desigur... dupa xantia ,nu te poti urca in orice masina ... ! succes !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
Re: ce masina recomandati:
nutzu313 scrie:-citroen c5
NU -opel vectra c
-nissan primera
NU -renault laguna
-volvo S sau V40
NU -alfa romeo 156
NU -citroen c4
-ford mondeo
NU -renault megane
-skoda octavia
-vw passat
NU NU-peugeot 307 sau 307SW
daca vrei o masina misto, recomand mercedes e200 sau citroen c5; daca vrei o masina mare si buna, recomand nissan primera (asta e usor de intretinut pt ca nu se strica), mondeo, si... sa zicem si volvo (mie unul nu imi plac); cel mai usor de intretinut si foarte fiabila va fi octavia, dar doar atat, pt ca mie personal nu imi place deloc ca masina; pe de alta parte, pentru confort si oarecare sportivitate recomand passat 1.8t; este o masina destul de misto, mare, confortabila, suspensia e ok, are de toate ca optiuni, si mai si fuge; din toata lista aia de acolo as lua passatul.
cu siguranta ca ati intuit ce vreau: o masina mare (confortabila), cu destule optiuni, de putere medie/normala (peste 85cp). totusi a mai aparut o problema: partea feminina a familiei vrea o masina cu "," cutie automata. eu unul nu prea agreez tipul asta de condus, dar trebuie sa tin cont... nici nu stiu multe despre cutiile automate, dar referindu-ma strict la fiabilitate, durata de viata etc...., spuneti-mi va rog care e de preferat? sau statistic vorbind, care ar fi sansele sa cada mai repede, manuala sau automata? (sunt patit cu c.v.). va multumesc anticipat pt raspunsuri.
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
ce masina recomandati:
Subscriu cu @djo1fad ! Mercedes-ul a fost si va ramane o masina f.buna, fiabila in toate capitolele. Piesele de schimb destul de costisitoare ,dar la acelasi nivel ca pret cu gama VW, dar parca cu o nota in plus la calitate o au cele de Mercedes.De confort nici nu se pune problema si ca un fapt divers...Mercedesul nu imbatraneste ca disign indiferent de anul fabricatiei !
Peace on earth ... War under the blanket !
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
orice ti-ai lua, ferete-te de peugeot 307: a fost declarata masina cu cele mai multe probleme tehnice in Germania in 2006 sau 2007
cat despre mercedes, e intradevar o masina ok, dar s-a cam dus mitul cu masina care nu te lasa in pana.
Seful meu are un ML si din 2 in 2 luni se duce cu el prin service
de asemenea am un var care lucreaza la fabrica mercedes din sindelfingen (stuttgart) si chiar si el imi spunea ca de pe linia de fabricatie vad ca nu mai e ce era odata, nici chiar cele foarte scumpe (multe dotari far fiabilitatea este in jur de medie pentru preturi premium)
ca recomandare as merge pe nissan (am un micra de 1 an si in afara de niste plastice nu am schimbat nimic) iar cei de laBADSi mi s-au parut super ok: am avut o problema cu deschiderea portbagajului si mi-au schimbat piesa pe gratis (piesa+manopera)
cat despre mercedes, e intradevar o masina ok, dar s-a cam dus mitul cu masina care nu te lasa in pana.
Seful meu are un ML si din 2 in 2 luni se duce cu el prin service
de asemenea am un var care lucreaza la fabrica mercedes din sindelfingen (stuttgart) si chiar si el imi spunea ca de pe linia de fabricatie vad ca nu mai e ce era odata, nici chiar cele foarte scumpe (multe dotari far fiabilitatea este in jur de medie pentru preturi premium)
ca recomandare as merge pe nissan (am un micra de 1 an si in afara de niste plastice nu am schimbat nimic) iar cei de laBADSi mi s-au parut super ok: am avut o problema cu deschiderea portbagajului si mi-au schimbat piesa pe gratis (piesa+manopera)
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Primera:
-super feelingul cu bordul
-camera de reverse inutila (daca are)
-super amplasarea displayului de navi
-maciulia de la schimbatorul de viteze minuscula... nu tocmai pe gustul meu
-motorul 1,9 dci (cu el m-am dat) foarte bun la partea de cuplu si comportament in oras, dar nu este nu stiu cat de rapid
Skoda Octavia:
-motorul tdi de 1,9 90 cp este prea slab
-ceasurile de bord nu mi se par in aceeasi nota cu restul bordului (ceasurile clasice, restul relativ modern)
-cotiera foarte bine plasata, stai bine in scaun, pedalele is unde ar trebui sa fie
-suspensia cam rigida
Renaul Megane sau Laguna:
-in nici un caz, mari probleme la fiabilitate, majoritatea submotorizate
-super feelingul cu bordul
-camera de reverse inutila (daca are)
-super amplasarea displayului de navi
-maciulia de la schimbatorul de viteze minuscula... nu tocmai pe gustul meu
-motorul 1,9 dci (cu el m-am dat) foarte bun la partea de cuplu si comportament in oras, dar nu este nu stiu cat de rapid
Skoda Octavia:
-motorul tdi de 1,9 90 cp este prea slab
-ceasurile de bord nu mi se par in aceeasi nota cu restul bordului (ceasurile clasice, restul relativ modern)
-cotiera foarte bine plasata, stai bine in scaun, pedalele is unde ar trebui sa fie
-suspensia cam rigida
Renaul Megane sau Laguna:
-in nici un caz, mari probleme la fiabilitate, majoritatea submotorizate
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
skoda mi se pare cea mai proasta alegere...aia nu e masina, e orice, numai masina nu...
eu mia-s lua c5 asa cum te sfatuia si mihai stan...
eu pot fi banuit de subiectivism, dar tot c5 as lua...
in ceea ce priveste fiabilitatea unui c5, uita-te la posturile mele si vezi ce probleme "uriase" am avut eu in aproape 300.000km...
bafta in alegere...
eu mia-s lua c5 asa cum te sfatuia si mihai stan...
eu pot fi banuit de subiectivism, dar tot c5 as lua...
in ceea ce priveste fiabilitatea unui c5, uita-te la posturile mele si vezi ce probleme "uriase" am avut eu in aproape 300.000km...
bafta in alegere...
- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
eu tot c5 as merge, am condus destule masini desi am permis de 2 ani, timp de un an am lucrat la bmw si m-am jucat cu masinutele de acolo.... sunt masini mai rigide, chiar daca nu erau pachet m sau altceva sport...
skoda no way, am mers cu una cu pachet de drumuri grele, imi sareau plombele, dar si foarte galagioasa 2tdi cu rampa comuna au cum ii zicea
confortul cel mai mare in c5 apoi bmw e pe aproape, finisajul e bine pus la punct pe cand la c5 de cand am luat-o ma chinui sa scot un scartait din ornamentele de pe usa sofer
apoi ceva erori minore care pot fi trecute cu vederea....

skoda no way, am mers cu una cu pachet de drumuri grele, imi sareau plombele, dar si foarte galagioasa 2tdi cu rampa comuna au cum ii zicea
confortul cel mai mare in c5 apoi bmw e pe aproape, finisajul e bine pus la punct pe cand la c5 de cand am luat-o ma chinui sa scot un scartait din ornamentele de pe usa sofer

Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 

- picieri
- pasionat
- Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
- 2: Corsa D 2007 60KW 1.2
Orice ar fi eu sigur nu voi renunta la C5. Daca ar fi sa cumpar iara masina tot C5 as cumpara. Nu stiu cum sunt restu de citroenuri dar C5 e masina. Nu zic ca masinile germane nus OK, dar designul ala din brisca ma omoara. Cat despre fiabilitatea lor eu zic ca e mit. Si pe langa asta fiecare cioban are passat si fiecare militian are golf.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
ce masina recomandati:
Sunt in asentimentul multora care i-si iubesc autoturismul Citroen indiferent de model ! Sunt si eu posesorul unei asemenea marci ...dar totusi e cam impinsa la <extrem> aceasta dragoste ! Sa recunoastem ca daca am avea posibilitatea financiara sau altele... am pune si noi <botu> pe un Audi sau Passat si chiar Golf. si asta fara a avea calitatile mai sus amintite de uni colegii. Scuzele mele celor avizati ! Si ca o gluma a unui amic care are o vorba : << Altu'moare si din asta'nare>>
Peace on earth ... War under the blanket !