tutorial lipire maner interior

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

tutorial lipire maner interior

Mesajde mesersmith » Vin 11-Sep-2009 13:33

am tot postat aici in diferite discutii, faptul ca manerul de la c5, care are prostul obicei de a se rupe, se poate lipi...
pretul unui astfel de maner este de 220-240 ron, asa incat consider ca o ora de munca pt pretul asta, merita...

unii nu au fost de acord cu lipirea si au preferat sa cumpere...
eu am preferat sa mut suma asta dintr-un buzunar in celalalt...
am lipit prin metoda asta trei manere la trei masini diferite...

asa este rupt manerul...

Imagine

Imagine

primul lucru care trebuie facut dupa curatirea suprafetelor cu diluant, benzina, etc, este sa lipiti cele doua bucati cu un lipici lichid...eu am folosit superglue superatack sau se poate folosi orice altceva...scopul acestei lipiri este acela de a tine bucatile impreuna pt lipire cu poxilina

Imagine

pt lipire se foloseste poxilina tip plastilina si nu din aceea lichida...
se taie din ea cam o treime si se insista f tare pe amestecarea ei in mana...pur si simplu trebuie framantata pana cand culoarea devine omogena fara pete de culoare mai inchisa sau mai deschisa...

se punea acea plastilina dintr-o bucata in jurul rupturii asa cum se vede in poze si se apasa pe ea astfel incat sa intre in maner printre nervurile acestuia...

Imagine

Imagine

acest pas trebuie facut in 10 minute...
se va simti o degajare puternica de caldura...

dupa ce plastilina se intareste suficient, lucru care se testeaza cu un cutter, in sensul in care incercati sa taieti fasii subtiri din ea, se taie aceste fasii pana cand manerul va intra in locasul lui din suportul din plastic...

Imagine

Imagine

suportul de plastic se modifica asa cum se vede in imagine, in sensul in care se largeste locasul in care intra manerul....

Imagine

Imagine
plasticul este f dur asa incat eu am folosit un ciocan de lipit cu care am topit local...

Imagine

Imagine
cam asa arata manerul lipit si montat...
sper sa fie de folos pt ca 2 milioane si ceva mi se pare un pret prea mare pt un maner...

Imagine

Imagine

sopr la treaba...

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Vin 11-Sep-2009 20:29

Eu am incercat aceasta varianta dar nu a tinut. Dupa cittirea precedeului am constata o diferenta majora, eu nu am decupat din plastic asta insemnand ca am subtiat prea tare stratul de lipici si dupa 2 zile de utilizare sa rupt iara. Intre timp sa rupta alta si voi experimenta iara. Multumesc pentru tutorial, consider ceva foarte util.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 11-Sep-2009 22:25

se pare ca pt ca nu a mers ceva la forum cand am facut eu postul asta, l-am pus de doua ori...
rog un admin sa stearga unul dintre ele...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”