Se ard des becurile pe faza scurta

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

bogdan78
pasionat

Se ard des becurile pe faza scurta

Mesajde bogdan78 » Dum 13-Sep-2009 07:31

Se ard des becurile pe faza scurta. Pe spate sunt montate stopuri cu leduri la care pozitiile fac uneori fac figuri si nu se aprind la prima comandĂŁ. Am incercat sa imi bag nasul pe la fire dar cred ca ma depaseste.
Mentionez ca am mai citit despre problema cu becuri arse la C3. Deasemenea nu este blocul de lumini pentru ca a fost schimbat si s-au pastrat simptomele. Faza cu arsul becurilor ar putea fi de la schimbarea stopurilor originale cu cele cu leduri sau de la o alarma montata de unu care nu stie nici pe ce lume traieste. :).
In concluzie cam care ar fi solutiile? Poate cei care s-au confruntat cu aceasta problema cum au rezolvat-o.
Si nu in ultimul rand as dori un numar de contact al unui electrician priceput care are timp (pentru ca banuiesc ca este mult de verificat) si a mai lucrat pe Citroen.
Multumesc anticipat.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

MoZoLyCy
pasionat

Mesajde MoZoLyCy » Dum 13-Sep-2009 10:36

Salut ... NU stiu ce sa zic , oricum o prostie cred ca nu este ... aceeasi problema o am si eu dar la mine se ard mai rar ... sa zic undeva la 6 luni dar chiar nu ma intereseaza ca vb aia la 1 RON bucata chiar NU ma agit sa mai dau si 50 - 100 RON la un electrician ... sincer :mrgreen: .
Dar asa ca idee presupun 2 chestii ... 1. Ori sunt de proasta calitate becurile ... 2. Ori locasul acela de la bec nu este perfect intepenit si din cauza la gropi si drum la un momendat cedeaza filabentul din bec ... zic si eu . Dar in concluzie am mai zis mai sus ... la 1 RON chiar nu are rost atata bataie de cap :supz: .
Sper sa iti rezolvi problema dar si "IeftiN" ... nu sa dai de un mecanic care iti ia haina de pe tine :rolleyes:

Un weekend placut sa ai :steering: :steering: :steering:

mihai_ro77
simpatizant

Mesajde mihai_ro77 » Dum 13-Sep-2009 11:33

Am schimbat 5 becuri pe faza scurta intr-o luna pe aceeasi parte, initial am crezut ca sunt ceva probleme, am verificat si nu am gasit nimic l-am pus si pe al 6-lea si functioneaza de 8 luni.
Toate cele bune.
U.M.T.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 13-Sep-2009 13:10

Am incercat si cu cele mai bune Philips si cu mai proaste. Acelas rezultat. Sper sa aveti dreptate si sa fi nimerit eu becuri proaste. oricum pe la un electrician tre sa ajung pentru ca uneori nu mi se aprind pozitiile pe spate, decat la a doua sau la a treia comanda.
Preturile la becuri H7 incep undeva de la 15 ron si se duc pana la 50-70 unele bune..deci nu ar fi chiar o cheltuiala neinsemnata.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

MoZoLyCy
pasionat

Mesajde MoZoLyCy » Dum 13-Sep-2009 13:32

Si pe spate la fel ... doar ca NU se ard ... la fel au facut si la mine ii trageam un bobarnac la stop se aprindea :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: si am desfacut stopul , am curatat cu smirghel sau spray degresare am dat pe tablitele de contact ale becurilor , am mai tras de tablitele care fac contactul cu becul pana au ajuns la forma lor normala ca in fabrica , am pus becul am vazut ca intra mai greu si l-am rotit de nu se mai misca doar cu patentul , dar am observat ca de fapt era si becul bulit de la mama lui ... asa ca am schimbat si alte becuri noi parca pe la 3,5 RON asa tin minte , si de atunci sa zic din iarna anul asta ... Ianuarie - Februarie cam asa , NU am mai avut probleme ... deci NU trebe neaparat mers la un electrician ... totusi e criza si niste bani aruncati degeaba pt o treaba destul de minora ... doar trebe sa ai imaginatie si rezolvi singur problemele ... cum am facut de curand schimbul de ulei + filtru ... NU este nici o inginerie mare ... doar sa ai "AmbitiE" sa faci si totodata bulan :D ... ca doar NU ai ce sa strici ... parerea mea .:)
Iar treaba cu ce ai zis ca ... "uneori nu mi se aprind pozitiile pe spate, decat la a doua sau la a treia comanda" ... incearca sa desfaci un stop pe spate ca este fff usor prins untr-o singura piulita sau 2 ... si pune pozitia sau faza si tragei un bobarnac la bec sau sucestel acolo ai atunci vezi exact cand se aprinde si cand nu ... sau daca ai un aparat de masura sa vezi cand iti vine curent acolo , adica daca la prima cuplare NU iti arata nimik pe aparatul de masura , NU inchide pozitie ci suiete in masina fara sa faci nimik si date jos ... poate in momentul cand te sui in masina iar masina se misca un pic de la greutatea noastra face un contact imperfect undeva si de aici pleaca toata problema ... 1 fir intrerupt undeva sau cel mai probabil sa te uiti si la contactul de pe placa de sigurante de sub volan ca poate sa fie si de pe palca un contact imperfect iar tu in mers poate de la drum tu nu poti vedea cand se sting si cand sunt aprinse pozitiile pe spate , adica poti avea surpiriza ca tot drumul care mergi se aprind si se sting ca la disco :lol: ... totusi incearca ce ti-am zis ca nu te costa nimik ... o duminica placuta incontinuare ;)

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Dum 13-Sep-2009 14:21

mai este posibil sa ai contact imperfect la NUL. Incerca sa vezi...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 13-Sep-2009 21:11

Pe fata as putea incerca sa verific papucii, eventual sa ii mai strang putin Âşi sa ii dau cu un spray de contacte. Pe spate e mai complicat...de ce? pentru ca am stopuri cu leduri, si cred ca nu se potriveau mufele cu cele originale, iar istetul care le-a montat a taiat manuchiul si le-a inserat inclusiv cu mult izolir band intr-o noua mufa...asa ca e cam haos pe acolo si imi e ca imi prind urechile. :) dar daca mai sunt mustruluit putin cine stie poate imi bag nasul intr-un week-end. Pana la urma i-am dat eu de cap singur la problemele cu racirea la o nova.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 13-Sep-2009 22:12

pai ce treaba ai cu stopurile de pe spate?...ca presupun ca nu se ard si ele...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 13-Sep-2009 22:43

stopurile pe spate nu se ard, dar uneori nu se aprind cum trebuie. Un fir legat aiaurea pe acolo, ma gandesc eu ca poate ar influenta.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 13-Sep-2009 22:54

becurile se ard in momentul in care exista contacte imperfecte la soclul lor sau in situatia in care alternatorul functioneaza anormal, oscilandu-i f tare tensiunea...
functionarea alternatorului se poate verifica si fara aparate specializate...
in relanti, noaptea, se vad luminile din bord osciland puternic in cazul in care e o problema...

MirceaGabi
simpatizant

Mesajde MirceaGabi » Lun 14-Sep-2009 06:28

aceiasi problema am avut-o si eu cu becul de pe partea soferului . Am schimbat cu un bec marca noname luat din cora si a mers de pina acasa apoi s-a ars. Apoi am cumparat un bec osram care si acum merge fara probleme.
Va recomand becurile Osram

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 14-Sep-2009 07:17

O sa verific contactele, desi este destul de greu ca pozitia este incomoda iar papucii aia sunt bagati in protectii de plastic.
becuri am folosit si Osram si Philips si General Electric..si din Cora si din Auchan si din Benzinarii si de la persoane de pe forum. Toate s-au ars la fel de repede :( adica la o medie de 3-6 luni sa spunem /bec). Am facut precizarea locatiilor pentru ca sunt pareri..si cred eu intemeiate cum ca electonice nu ar trebui cumparate din supermarket ( majoritatea nu s-ar manevra si depozita corespunzator- ca sa nu mai spun ca becurile puse in stand, le mai scapa clientii pe jos etc..).

Înapoi la “Electrica - Xsara”