calitate parbrize - original sau de producator?

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

paul72
pasionat

Mesajde paul72 » Mar 22-Sep-2009 11:01

Trebuie sa incerc sa-mi schimb parbrizul si ma tot intreb cat de mare sau mai bine zis daca este vreo diferenta ,intre parbrizul original (cel cu senzor de lumini si ploaie) si unul de producator ! Daca exista diferente care ar fi ? Exista un producator de parbrize testat de forumisti ? Cam care sunt costurile operatiunii?
Precizez ca toate acestea le "datorez" unui binevoitor cu un camion incarcat cu deseuri de lemn din care a pierdut in mers o bucata direct pe parbrizul meu ! Parbrizul doar s-a crapat dar pe toata latimea lui si pe raza de vizibilitate a drumului ! Cam naspa!

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Mar 22-Sep-2009 11:42

Pai nu i-ai luat asigurarea respectivului camion ? sa-ti repari pe RCA lui ... (banuiesc ca nu ai casco)

Vezi

http://www.marctec.ro/ pentru preturi -- din Bucuresti...

merge si unul dintrasta, after market, un coleg si-a montat de la respectivii si e OK.

:)
bafta

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mar 22-Sep-2009 16:27

Diferente sunt ca pret-calitate dar si complexitate. Ai vrut sa spui : diferenta intre parbriz original si aftermarket... NU producator.Suna la Autoclass-Suceava--0723-789.877 si ei i-ti rezolva problema. Pret aprox. 250-300 ron+montaj
Peace on earth ... War under the blanket !

ALEXXX87
pasionat

calitate parbrize

Mesajde ALEXXX87 » Mar 22-Sep-2009 18:29

eu le-am schimbat la ambele masini pe casco...primul abia se ciobisen un picut cat o frimitura dar dak tot aveam casco l-am schimbat evident....mi-am sunat niste prieteni de la ats dar neavandu-l pe stoc m-am hotarat sa il schimb la o alta firma specializata in parbrize si geamuri care de altfel avea decontare directa cu allianzul....nu-ti face griji la senzori....cred k sunt in spatele oglinzii din interior...si vin cumva lipiti pe noul parbriz...au facut treaba buna insa am fakt programare si am stat langa ei....si o mik atentie de 30 ron :D :D asta ca sa umble cu grija....trebuie sa le zici sa fie atenti la cum desfac plasticurile din jurul lui ptr k sigur nu sunt specializati in citroenuri.....la a doua masina am procedat la fel....sunt ca si cele originale...nu vad nici o diferenta....atat timp kt ti le monteaza ok si lucreaza ingrijit....
ALEXXX

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Mar 22-Sep-2009 18:56

Daca ai senzori de ploaie si de lumina eu iti recomand unul original. Am intalnit caz cand s-a montat parbriz after market si nu a mai mers senzorul de ploaia.Montat de baietii de la vreun service "no name".E adevarat, e vorba de o alta marca, premium.

ALEXXX87
pasionat

calitate parbrize

Mesajde ALEXXX87 » Mar 22-Sep-2009 19:20

normal ca doar nu te duci sa pui un parbriz de c5 la nea mitica kre are garajul in spatele blocului....am vazut unde mi-am sch parbrizul si un seria 6....drept dovada ca oamenii au mai evoluat de la marca la marca....din moment ce firmele de asigurari au decontari cu ei eu unul zic ca e ok....
ALEXXX

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Mar 22-Sep-2009 20:28

Se poate schimba si in spatele blocului mi e nimic deosebit, defapt e floare la ureche. Iar ceea ce priveste senzorii nu au nimic deaface cu parbrizul. Si eu am schimbat parbrizul la reprezentanta cu unul aftermarket dar nici pe aproape de cel original, de la pietricele deja tot e ciobit. Cel original a crepta de la nu stiu ce din baza in sus dar o rezistat inpecabil la pietricele. In primavara lam schimbat dar deja trebuie sal schimb iara, da cu siguranta o sa caut unul original. Mi-o fost spart si geamul de la pasager de un hot si acolo am pus un pilkington dar nici ala nu se compara cu cel original.

ALEXXX87
pasionat

calitate parbriz

Mesajde ALEXXX87 » Mar 22-Sep-2009 20:32

nu se compara cu originalul....dar daca nu vrei sa dai cu cateva milioane in plus....sau sa astepti vreo 2 sapt pana se comanda....iei aftermarket k nu poti sta cu geamul spart la nesfarsit....
ALEXXX

paul72
pasionat

Mesajde paul72 » Mie 23-Sep-2009 08:24

In primul rand multumesc tuturor care au raspuns ! In al doilea rand ma gandeam sa montez un parbriz original dar am inteles ca are pret dublu sau chiar triplu fata de unul aftermarket ! Asa ca am vrut si alte optiuni ! Daca sunt mai rezistente pe original ma bate gandul sa comand si eu ! Masina a fost servisata de service Citroen si am folosit in proportie de 90% piese originale si nu ma pot plange : am 240.500 km si Gyuri (cum l-am botezat eu) merge bine !

Înapoi la “Citroen C5 I-II”