daca schimbi jantele de la 16 la 17 tre sa schimbi si cauciucurile si daca prin asta ajungi la acelasi diametru,
implicit aceeasi circumferinta a rotii o sa ai si "de marajul " si viteza aceeasi
Nu e chiar cum zici tu..
Daca rotile pe 17 sunt cu 10kg(exagerez un pic) mai grele decat cele pe 16? Ce faci atunci cu demarajul?
La a mea se simte diferenta cand pun rotile pe 17, cu 225/45 comparat cu cele pe 15 de tabla cu 195/65.
Diferenta de greutate este clar in favoarea celor pe 17, si nu numai din cauza jentilor cat si a cauciucurilor care cantaresc mai mult !
eu am avut 215/16 iar acum 225/17....(inca nu sunt platitte de asigurator)....eu zic ca jantele sunt mai usoare ca cele de tabla...iar cauciucurile un picut mai grele ptr k sunt pe 17...deci undeva se echivaleaza....km la fel as zice...nu ar trebui sa am un demaraj mai bun??...k de stabilitate nu se mai pune problema...
Nu prea vad de ce ai avea un demaraj mai bun!!
Din nou, nu este o regula ca cele din aliaj sa fie mai usoare ca cele din tabla..depinde de la janta la janta!! Ce jante ti-ai luat ?
pana la urma deduc corect de aici ca 225/55/16 nu afecteaza cu nimic rulajul masinii, la viraje stanga-dreapta maxim cat si pe toate treptele de suspensie?
07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.
Totals
Total mesaje 187775
Total subiecte 18654
Total Announcements: 8
Total Stickies: 86
Total Attachments: 0
Topics per day: 2
Posts per day: 23
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 16
Posts per topic: 10