manual utilizare c5 nou

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Lun 05-Oct-2009 20:24

silviu_79 scrie:Pai eu nu am luat-o de la ats ci de la cartec pitesti.
Tapiteriile nu sunt decat negru si bej si o editie speciala cu piele maro pe scaune, panouri, bord si alcantara pe plafon dar asta nu stiu daca se poate comanda de la noi. Indiferent de culoarea caroseriei.
Daca ai vrut combinat negru inseamna ca acum o sa vina cu piele neagra, logic.
Cand vine masina?

Bogdan, la tine nu se aude nimic? Nu au aflat nici pana acum cand o sa vina masina?

pe mine m-au sunat saptamana treuta si mi-au zis de inceputul lunii noiembrie fara sa imi dea o data precisa (mai am putin si astept cat pentru un ferrari :shock:)
deocamdata nu ma bucur exagerat pentru ca am mai avut o promisiune pentru septembrie si suntem in .... octombrie

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Mar 06-Oct-2009 08:40

Salutare
Ma bag si eu in discutia voastra... cu acordul vostru... Sunt foarte curios ce ati comandat la masinile voastre.. daca nu ati comandat toate elementele pe care le doreati puse pe masina o sa aveti surprize mari.
Eu am patit-o cu masina care am cumparat-o de pe stoc... puteti citi subiectul C5 Exclusive 2.2HDI... M-au pacalit...
Daca ati comandat piele si nu ati bifat incalzire si masaj in mod expres!!! nu o sa aveti
Daca nu ati comandat expres Bluetooth nu o sa aveti
Si lista poate continua...
Eu am luat masina prin "dealerul" din IASI dar care lucreaza sub cel din Pitesti...

Total neseriosi cei din PITESTI, nu a fost vina celui din IASI... Configuratia masinii a fost prezentata de Pitesti TOTAL ERONAT... puteti citi ce am spus in subiectul de mai sus...

In rest... lluati si intrebati toate amanuntele care voua vi se par perfect normale si o masina ar trebui sa le aiba... ACESTA E SFATUL MEU.
Succes si va rog sa scrieti daca am avut dreptate sau nu....

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 06-Oct-2009 16:29

am citit ce ai patit tu: din punctul meu de vedere, tu ai gresit:daca ti-au promis ceva iar tu ai platit banii pt acel ceve, nu trebuia sa accepti sa ti se dea altceva.
Ref la incalzire, din punctul meu de vedere nu ai pierdut prea mult: eu am avut pe passat si in 4 ani nu stiu daca am folosit-o de 5 ori

flavius
pasionat
Masina: C4 Picasso 2015 1.6 Hdi 115 Cp

Mesajde flavius » Mar 06-Oct-2009 20:22

am citit si eu ce ai patit.... acum depinde de fiecare ce si cum.. tu ai preferat sa nu mai astepti si sa o iei asa cum ti-au bagat-o ei pe git... sau mai bine zis cum te-au inselat ei ca este. cred ca daca ai fi plusat un pic printr-o amenintare cu opc mai puteai cistiga ceva... sau cel putin puteai incerca ceva de genul asta mai ales ca inteleg ca nu ai asteptat prea mult sa ti-o aduca asa ca...

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Mie 07-Oct-2009 08:09

Este destul de complicat cand se intampla asa ceva... adica o pacaleala intentionata sau nu din partea dealerului...
Amenintarea cu OPC nu tine pt ca masina e luata in leasing pe o firma cu avans de 50%...
La rezervarea masinii am platit GARANTIE de "comanda aducere masina" de 10% respectiv 2.700 euro la cartec...
Am semnat contractul de leasing si am platit avansul (50%), cartecul a dat garantia inapoi.
Dupa asta a venit masina in IASI... si apoi surprizele cu partea de dotari... bineinteles ca am vrut sa schimb masina cu altceva de pe stoc...
Mi-au pus la dispozitie stocul de auto din tara, masini noi si SURPRIZA!!! nici una la nivel exclusive nu avea incalzire si magazie de CD!!!
Am vrut sa schimb cu motorul de 2.7HDI... aceeasi problema!!!
NICIUNA nu avea NAVI....
A fost un stoc comandat de o DOBITOACA de la bucuresti... cand se face comanda de la CITROEN RO pt stocuri (sau stocuri bagate pe gat de francezii de la CITOREN) se completeaza o fisa... daca nu e completata corect... asta se intampla... exact ce am patit eu... In lista lor aparea un lucru, de fapt masina era configurata altfel
Problema e ca masinile care le aveau de prezentare erau echipate FULL... cu tot ce vrei (mai putin navi)... mi-a fost prezentata o masina si mi s-a spus ca va fi identica cu aceea de prezentare... ei bine NU.
Toti cei care isi vor cumpara acele masini de pe stoc vor avea aceasta problema, va rog sa ma credeti, si pun pariu ca dupa cazul meu, ei in continuare nu isi vor instiinta cumparatorii de problema si vor aparea "foarte surprinsi" cand va veni clientul dezamagit de dotari...
Oricum, banii pe magazia de CD s-au transformat in contract de service gratuit, "valoarea incalzirii si masajului"-nu am avut ce face pt ca nu aparea pe nici o lista de dotari... nici standard nici ca optional...
Iar acum, stau de 3 saptamani sa-mi dea un raspuns legat de bluetooth... acesta aparea in dotarea standard a masinii... am lista de dotari cu semnatura si stampila dealerului....
Am sa vad ce solutie dau...
Va tin la curent...

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 07-Oct-2009 18:00

referitor la comanda, si pe mine m-au imbiat la momentul comenzii cu c5 exclusive, care la acea data avea si o reducere de 5000 euro si ajungea binisor sub valoarea masinii pe care am comandat-o;
nebunia mea a fost ca vreau neaparat navigatie, iar nici una nu avea
dezamagirea mare a fost ca pentru versiunea confort nu am reusit sa imi pun senzori de parcare; probabil ca tot cineva "destept"a spus ca pentru Romania nu este nevoie de asa ceva pentru versiunea confort; m-am rugat de ei, contra cost , sa pot sa pun acei senzori si nu s-a putut;
culmea nesimtirii e ca la ats versiunea de senzori de parcare care se monteaza dupa achizitie costa 11milioane+ manopera, sunt doar pe spate, nu au nici macar un ecran micut, ci numai sunet (pe nissan cu 5 mil am montat senzori, inclusiv manopera, cu sunet si ecran de localizare a obstacolului) fatade 400 euro cat era pachetul care includea senzori fata+spate, afizare obstacol pe ecran; mi-am propus ca la anul, cand ajung in germania, sa mi-o monteaz acolo (daca se poate) la o reprezentanta (avand si navigatie se vede masina la parking foarte frumos pe ecran)

la vw de exemplu, puteam sa mi-o configurez dupa dorinta, dar asta e....

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Joi 08-Oct-2009 10:40

Legat de configurarea C5-ului nou, este o varza completa la orice dealer... asta va garantez, pentru ca pachetele de optionale cu optionalele individuale posibil de achizitionat nu sunt in concordanta...
Intradevar, faptul ca vroiam masina cat mai repede si faptul ca am avut o REDUCERE de 5500 de EURO cu TVA si faptul ca nu am platit nici prima inmatriculare in val de aprox 1500EURO (motorul de 2.2hdi este Euro4!!!) a facut sa achizitionez o masina aflata pe stoc.
Pretul ei a fost de 27.156EURO cu TVA, pret bun dupa parerea mea pt ceea ce ofera (mai putin teapa care mi-au tras-o)!!!
Asta e, inca astept raspuns din partea lor.
Inca nu am reusit sa folosesc senzorul care masoara locul de parcare disponibil... (nu radar de parcare pt obstacole!!!), nu am gasit unde :)
Iar tu, intradevar , chiar apelezi la MOFTURI... vrei NAVI pe varianta CONFORT-care e cea mai ieftina cred.... in mod normal, NAVI ar trebui sa fie optionale sau incluse numai la variantele cele mai scumpe...-parerea mea... E o tampenie sa poti monta NAVI la confort si sa nu poti monta SENZORI de parcare la aceeasi echipare....
Mai au de lucrat baietii la pachete si optionale...

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Joi 08-Oct-2009 21:16

ai dreptate. se pare ca optionalele pe masini nu se vor pune asa cum vrea fiecare. numai ca dupa ce astepti 3-4 luni nu iti mai arde sa refuzi si sa mai astepti cine stie cit... totusi mai sunt persoane care fac acest lucru...
un coleg de serviciu dupa ce a asteptat 3 luni pentru o skoda octavia, a refuzat-o apoi a mai stat 2 luni si nici atunci nu a venit cum a vrut el si s-a lasat pagubas si a luat-o asa...

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Vin 09-Oct-2009 09:36

alex21iasi scrie:Legat de configurarea C5-ului nou, este o varza completa la orice dealer... asta va garantez, pentru ca pachetele de optionale cu optionalele individuale posibil de achizitionat nu sunt in concordanta...
Intradevar, faptul ca vroiam masina cat mai repede si faptul ca am avut o REDUCERE de 5500 de EURO cu TVA si faptul ca nu am platit nici prima inmatriculare in val de aprox 1500EURO (motorul de 2.2hdi este Euro4!!!) a facut sa achizitionez o masina aflata pe stoc.
Pretul ei a fost de 27.156EURO cu TVA, pret bun dupa parerea mea pt ceea ce ofera (mai putin teapa care mi-au tras-o)!!!
Asta e, inca astept raspuns din partea lor.
Inca nu am reusit sa folosesc senzorul care masoara locul de parcare disponibil... (nu radar de parcare pt obstacole!!!), nu am gasit unde :)
Iar tu, intradevar , chiar apelezi la MOFTURI... vrei NAVI pe varianta CONFORT-care e cea mai ieftina cred.... in mod normal, NAVI ar trebui sa fie optionale sau incluse numai la variantele cele mai scumpe...-parerea mea... E o tampenie sa poti monta NAVI la confort si sa nu poti monta SENZORI de parcare la aceeasi echipare....
Mai au de lucrat baietii la pachete si optionale...

versiunea confort nu este deloc cea mia ieftina. practic e pe nivelul 3 de pret, 4 fiind varianta exclusive

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Vin 09-Oct-2009 23:09

X este varianta entry level adica nivel 1, urmeaza nivel 2 cu dynamique si confort (confort e un pic mai scump decat dynamique) si apoi nivelul 3 reprezentat de exclusiv.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 13-Oct-2009 14:10

vesti noi de la citroen: masina e fabricata, se asteapta aducerea in tara; livrarea va fi probabil in saptamana 45: 2-6 noiembrie
sper ca vor respecta termenul sau poate imi fac o surpriza si o aduc chiar mai devreme

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Mar 13-Oct-2009 22:45

:steering: Bravo, te asteptam cat mai repede s-o vedem si noi.

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Mie 18-Noi-2009 19:40

azi mau sunat si iam luat la intrebari. spun ca a fost fabricata si ca in decembrie vine. nu pot sa imi dea o data de sosire. oricum e neagra. altceva nu pot sa spun pina nu o vad! cine stie ce surprize vor mai fi.
stie cineva daca navigatia de pe c5 este si utila in romania? am vazut pe o skoda octavia.... varza.... nu vedea decit autostrazile, atitea cite avem, si dn-urile. asa o fi si la c5? am facut prostia si am dat comanda de navidrive...

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 18-Noi-2009 20:29

despre navigatia pe c5 vreau sa spun ca e excelenta pentru bucuresti (in tara nu am fost deocamdata). Ca observatie am vazut ca nu sunt trecute pe ea comunele, satele dar pentru mine asta nu e un @must have@; oare cum te poti rataci intr-un sat?

flavius
pasionat

Mesajde flavius » Joi 19-Noi-2009 06:40

si in bucuresti cit de detaliat este? dar drumurile judetene, comunale?

Înapoi la “Citroen C5 I-II”