Problema lumini dreapta spate.
Moderator: Echipa Tehnica
Problema lumini dreapta spate.
Va salut. Am un C3 fab 2006, 1.4 D. De 2 zile am o problema cu luminile dreapta spate (nu se aprinde nimic, stop frana, pozitie, semnal), si cu stopul pe frana din partea de sus a haionului. De asemenea, becul de faza scurta stanga se arde din 2 in 2 saptamani, dar asta nu arde chiar asa tare. Daca ma puteti ajuta cu un sfat despre luminile dreapta spate as fi recunoscator. Am cautat si sigurantele, sub volan, sub capacul acela de plastic, si am observat ca e una singura in panoul cu 11 sau 12 sloturi si una singura intr-un slot in care intra 2 fire. Astept raspuns daca v-ati mai confruntat cu problemele astea, mersi!
Trebuie vazut mai intai daca ajunge tensiune pe soclurile becurilor. D-asta ti-am recomandat sa verifici cu un voltmetru ce se intampla acolo. E posibil sa fie vreun contact de masa oxidat, daca zici ca nu se aprinde niciun bec pe acel stop.
Cat despre sigurante... depinde unde te uiti. E un C3 II sau C3 I? Tabloul de sigurante de bord se afla in partea inferioara a calculatorului BSI. Trebuie sa rabatezi un capac mic negru in jos. Atentie, nu trebuie sa desfaci panoul mare de sub volan, trebuie sa te uiti cumva in stanga clapetei de saltat capota si vei gasi capacul cu pricina.
Cat despre sigurante... depinde unde te uiti. E un C3 II sau C3 I? Tabloul de sigurante de bord se afla in partea inferioara a calculatorului BSI. Trebuie sa rabatezi un capac mic negru in jos. Atentie, nu trebuie sa desfaci panoul mare de sub volan, trebuie sa te uiti cumva in stanga clapetei de saltat capota si vei gasi capacul cu pricina.
Gata, s-a rezolvat. Ieri am avut ceva timp sa ma ocup.
Luminile dreapta spate - era un pin care nu facea contact in mufa (i-am slefuit putin, acum totul e ok).
Lampa numar - era ars un bec, l-am schimbat desfacand interiorul haionului, cum ai explicat tu in alt topic, insa tot am crapat putin plasticul ce-l acopera.
Bec faza scurta stanga - prima data cand schimb unul, m-am chinuit ceva insa am reusit in final.
Stop frana din partea superioara a haionului - avea putin joc in soclu, nu facea contact cum trebuie.
Cam asta ar fi, mersi frumos inca o data, bafta!
Luminile dreapta spate - era un pin care nu facea contact in mufa (i-am slefuit putin, acum totul e ok).
Lampa numar - era ars un bec, l-am schimbat desfacand interiorul haionului, cum ai explicat tu in alt topic, insa tot am crapat putin plasticul ce-l acopera.
Bec faza scurta stanga - prima data cand schimb unul, m-am chinuit ceva insa am reusit in final.
Stop frana din partea superioara a haionului - avea putin joc in soclu, nu facea contact cum trebuie.
Cam asta ar fi, mersi frumos inca o data, bafta!
Felicitari, ma bucur ca ai reusit sa rezolvi singur problemele pana la urma
Nimic nu se compara cu satisfactia lucrului facut cu mana ta.
Daca ai probleme cu contacte oxidate, poti folosi cu incredere spray-ul de contacte. Daca nu da rezultate metoda aceasta, poti recurge si la metode mai radicale (slefuit cu smirghel fin).

Daca ai probleme cu contacte oxidate, poti folosi cu incredere spray-ul de contacte. Daca nu da rezultate metoda aceasta, poti recurge si la metode mai radicale (slefuit cu smirghel fin).
pune becuri bune la faruri si se vor arde mai rar. problema e din BSI, sint multe relee si mai scapa curenti de tensiune mare din bobine in circuit si pirlesc becuri, n-ai ce-i face din pacate
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available