Am avut un incident stupid

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Am avut un incident stupid

Mesajde Gozmin » Sâm 17-Oct-2009 20:44

Salut.
Am avut ghinionul ca azi noapte În jur de ora 21, pe un drum judeÞean din Bihor sã dau peste o bucatã de 1,5 metri de trunchi de copac (cu un diametru de vreo 15-20 cm) care era pus exact transversal pe drum (a cãzut dintr-un camion/cãruÞã cu lemne cu câteva minute Înainte). Am dat cu rota din dreapta În el, s-a spart anvelopa, s-a Îndoit janta rãu, plasticele de sub maºinã sunt toate aºchii, raditorul de aer condiÞionat din faÞã e Îndoit, ventilatorul de la radiatorul de apã e rupt ºi descentrat, nu mai merge compresorul de climã, bucºile de la trapez au ieºit din acesta, masca faÞã e ruptã, la fel ºi masca micã (aceea cu sigla citroen pe ea). Maºina aratã super la exterior. nu se vede cã am accidentat-o absolut deloc. Toate probleme sunt sub capotã.
Nu am Casco.
Ce mĂŁ ĂŽndrumaĂži sĂŁ fac ? Are rost sĂŁ merg la poliĂžie ? AÂş putea cumva sĂŁ fa ceva sĂŁ mĂŁ despĂŁgubeascĂŁ cineva ? Nu de alta dar, costuriel s-ar ridica la peste 7000 lei (doar piesele).
Maºina e la mine din acest an ºi am fãcut cu ea (de când am cumpãrat-o) doar 5000 km.
PovestiÞi-mi din Întâmplãrile voastre.
MulĂžumesc Âşi scuze dacĂŁ nu am postat ĂŽn aria potrivitĂŁ.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 17-Oct-2009 21:39

naspa, nu cred ca te poate despagubi cineva, iar piesele ce trebuie inlocuite nu-s asa de ieftine din pacate. du-te la politie ca va fi nevoie oricum, dar mai mult decit cu o dovada de reparatie nu cred ca au cu ce sa te ajute
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 17-Oct-2009 21:42

ca sa elucideze de la cine a cazut copacul cela si sa il puna sa iti plateasca paguba.... cred ca le-ar lua 20 de ani si tot nu au reusi... nu prea ai de unde sa recuperezi paguba. parerea mea este sa incerci sa procuri piese de la dezmembrari cumva...

Ramona09
pasionat

Mesajde Ramona09 » Sâm 17-Oct-2009 22:04

nu m-am "lovit" de aceasta problema..... simcer imi pare rau, nu cred ca poti recupera paguba:(

@dj01fad....20 de ani sunt putini, ca deh ar tb sa dea bani...ca dc ar fi sa incaseze ei bani, s-ar misca mai rpd
Cand am dreptate, am dreptate, cand ma insel s-ar fi putut sa am dreptate, ca am avut dreptate cand am zis ca s-ar putea sa ma insel...

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Sâm 17-Oct-2009 22:50

..daca zici ca masina arata super la exterior, fa-ti rost de o pila la o companie de asigurari, fa-ti full CASCO pe jumatate de an, dupa incheierea politei, la un interval de 3-4 zile declaral lovit, incearca sa lovesti ceva si la exterior, si ti-o repara ei. Din cate am inteles cei de la Generali si Carpatica sunt cei mai nemofturosi in a da bani....

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Sâm 17-Oct-2009 23:14

Baieti, nu incercati sa fraudati companiile de asigurari, ca va mai treziti si cu un dosarel penal dup-aia!

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 18-Oct-2009 00:27

La politie trebuie sa ajungi. Eventual chiar pe la politia din satul cel mai aproiat de locul accidentului. Cine stie poate prin vrun miracol descopera ceva. Se intampla f rar dar se mai intampla.
Ar mai fi varianta angajarii unui detectiv particular care sa investigheze cazul...asta dupa ce faci o socoteala cu banii daca se merita. La faza cu asigurarile, chiar daca este lovita si la exterior ii poti schimba doar la exterior si apoi sa faci poze pentru casco.
:) Bineinteles ca acest lucru este ilegal, nu este recomandabil si sunt sigur ca nu o vei face :twisted: :twisted:
Oricum, orice alegi..succes si bucura-te de faptul ca a fost un accidnt fara vatamari corporale...ca fierul orice ar fi se indreapta, iar plasticul si radiatoarele se schimba .
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

Gurau Alexandru
pasionat

Mesajde Gurau Alexandru » Dum 18-Oct-2009 20:24

Am luat si eu o bordura acum aproape 3 ani.... Am avut janta indoita, cauciucul praf si sarita o bucsa de la bascula. Janta s-a indreptat cat de cat; iar bascula am luat alta noua; costa in jur de 300 ron cu tot cu pivot. Bucsile sunt in jur de 30 ron. Probabil o sa iesi mult mai ieftin la un service mic.
Acum un an am mai avut un accident usor din care a rezultat: masca fata superioara facuta praf; masca cu sigla deasemenea + far dreapta si suport radiator. Masca fata superioara a fost 400lei (grunduita) cea cu sigla 100lei. suport de radiator cica doar la reprezentanta gasesc. l-am cusut pe cel rupt. Vopsitul la un nene care se pricepe. Toata afacerea m-a dus pana in 1500lei doar ca a fost manopera mea; doar vopsitul l-am platit.

radiatorul cred ca se poate repara; iti trebuie doar un sudor priceput.
ventilatorul cred ca trebuie schimbat
Bucsile se pot introduce la loc.... desi esti mai sigur cu o bascula noua.

Zic sa rezolvi partea mecanica intai si ventilatorul. Cred ca poti circula si fara bucati din plastice daca zici ca nu se vede nimic si nu le pierzi pe drum. Clima, poti sta fara pana la vara :)

Multa bafta!!

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Dum 18-Oct-2009 21:02

MulĂžumesc pentru intervenĂžiile voastre.
Nu mĂŁ doare foarte mult faptul cĂŁ am lovit maÂşina Âşi cumva va trebui sĂŁ plĂŁtesc mulĂži bani pe reparaĂžii, ci mĂŁ doare foarte tare faptul cĂŁ acel cineva care a fĂŁcut ca acel lemn sĂŁ fie la locul nepotrivit pentru mine, este binemersi fĂŁrĂŁ griji Âşi probabil ameĂžit de pĂŁlincĂŁ. Voi trage ponoasele Âşi mĂŁ voi bucura cĂŁ nu am pĂŁĂžit nimic, nici eu nici soĂžia.
Dar aÂşa ceva nu este permis ĂŽnr-o societate care se pretinde a fi una europeanĂŁ. Sunt curios dacĂŁ a mai trecut cineva pe acel drum ĂŽnaintea mea, cĂŁ doar drumul e unul circulat. L-au ocolit Âşi poate nici mĂŁcar nu le-a pĂŁsat cĂŁ cel din urmĂŁ poate sĂŁ-Âşi ĂŽnsuÂşeascĂŁ urmĂŁrile unei nepĂŁsĂŁri grosolane din partea celorlalĂži colegi de trafic. Eu am avut nenorocul ca ĂŽn acel moment sĂŁ fie cineva pe contrasens Âşi nu am avut posibilitatea de a-l ocoli.
ÂŞi ĂŽncĂŁ ceva. CeilalĂži participanĂži la trafic nici mĂŁcar nu s-au sinchisit sĂŁ opreascĂŁ. Culme, unul mai grĂŁbit a fĂŁcut ce a Âştiut el mai bine: a claxonat de mi-a spart urechile (probabil deranjat de faptul cĂŁ ĂŽmi cĂŁutam plĂŁcuĂža cu numĂŁrul, capacul de roatĂŁ Âşi toate plasticele pierdute pe drum).
ªi atunci stau ºi mã gândesc de unde atâta indiferenÞã ? Atât la cel care a "plantat" lemnul cât ºi la ceilalÞi colegi de drum.
VĂŁ voi Ăžine la curent cu reparaĂžiile, mĂŁcar aÂşa sĂŁ pot sĂŁ-mi mai descarc amarul cĂŁtre voi.

Zicea cineva pe un alt forum: SUNTEM INCONSTIENTI CAND AVEM PRIETENIA SI O LASAM SA ZACA IN DRUM.
Nici nu ne dam seama ca suntem o familie, aici pe Forum.

De ce nu am putea fi Âşi ĂŽn viaĂža de zi cu zi ? Cine ne opreÂşte ?
ConduceĂži cu grijĂŁ. Numai bine.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

VictorJ
simpatizant

Mesajde VictorJ » Mar 20-Oct-2009 20:02

stie cineva un punct de dezmebrari unde pot sa cumpar o grila fata C3?

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”