Lichid de racire c3
Moderator: Echipa Tehnica
Lichid de racire c3
Poate sa-mi raspunda cineva ce lichid de racire sa folosesc la un c3 1,4 -75cp ,benzina . Am intrat in panica cu ce lichid sa completez in vasul de expansiune ,deoarece sunt sub limita de minim.
Da, probabil depinde si de anul de fabricatie al masinii si de ce antigel avea Citroen-ul in depozit la momentul respectiv.
Ceea ce conteaza pana la urma este sa nu se amestece tipuri diferite de antigel (albastru cu portocaliu) si sa se completeze mereu cu acelasi tip de antigel. Atentie insa pentru ca trebuie respectata proportia de 1 la 1 intre apa si antigel. Antigelul in concentratie 100% are calitati mai proaste decat antigelul diluat in proportia corecta. Ma rog, diluarea antigelului cu care se completeaza este necesara daca lipseste ceva mai mult lichid din vas.
Ceea ce conteaza pana la urma este sa nu se amestece tipuri diferite de antigel (albastru cu portocaliu) si sa se completeze mereu cu acelasi tip de antigel. Atentie insa pentru ca trebuie respectata proportia de 1 la 1 intre apa si antigel. Antigelul in concentratie 100% are calitati mai proaste decat antigelul diluat in proportia corecta. Ma rog, diluarea antigelului cu care se completeaza este necesara daca lipseste ceva mai mult lichid din vas.
-
- just curious
Nivel lichid de racire
Am o problema, acum 5 zile am facut revizia si mecanicul mi-a spus ca rezervorul de apa de racire era gol, a mai completat cu aproximativ un litru, azi cand m-am uitat rezervorul era gol am mai completat cu un litru, a mai avut cineva asa ceva?
As incerca sa verific traseul apei catre motor si returul dar nu stiu ce sa dau jos...
As incerca sa verific traseul apei catre motor si returul dar nu stiu ce sa dau jos...
- robistan25
- pasionat
evaporare sau pierdere antigel cauze
ideea este ca astazi am intrat din nou in panica in momentul cand m-am uitat la vasul de expansiune al radiatorului si am gasit nivelul pe minim al lichidului d racire ,si asta numai in doua luni sa consum un litru de antigel fara sa am pierderi pe nicaieri .Dar pe unde poate sa dispara sau sa il piarda . Nici un mercanic nu a putut sa-mi spuna .Masina se apropie de a doua revizie la 40000 si nu stiu ce sa le explic la cei de la ats .
- robistan25
- pasionat