Dragii mei,
Sunt proprietarul unui C5 Gri Thorium, 2.0 HDi, echipare Dynamique. Desi nu m-a intrebat nimeni, vreu sa impartasesc experienta mea cu aceasta masina, atat cat o am, dupa doar o saptamana. Este al treilea Citroen din familie, dupa C4 si C2 si va spun inca de pe acum ca masina asta e complet intr-o alta liga fata de cele doua. M-am hotarat sa scriu aici pe forum in speranta ca cei care cauta sa-si cumpere un C5 sa gaseasca un raspuns la intrebarile pe care eu mi le puneam inainte sa ma duc la dealer sau cand asteptam sa se finalizeze toate actele.
Lucrurile care imi plac:
- Motorul trage foarte bine! Ai o senzatie de confort cand sti ca aproape 140 de caluti asteapta cuminti sa le dai bice intr-o depasire mai stransa.
- Izolatia fonica este de top comparabila cu cea dintr-un X5 de generatie noua. Comparatie poate parea fortata, dar am avut ocazia sa merg cu bimer-ul in perioada asta.
- Suspensia metalica e foarte confortabila si in oras si in afara.
- Sistemul audio cu bluetooth.
- Portbagajul imens.
- Farurile adaptive statice (sau cum se mai numesc) constand intr-un bec suplimentar in far care se aprinde in viraje e surprinzator de util mai ales seara in parcari.
- Senzorii de parcare (indispensabili la dimensiunile masinii).
- Tonul de avertizare cand nu-ti pui centura e mai bland cu urechile tale.
- Calitatea materialelor din interior in general.
Lucrile care imi plac mai putin:
- La viraje luate virtuos ai senzatie unui comportament de barcuta de la suspensia destul de moale
- Nu ai locuri pentru bauturi. E doar un loc in cotiera centrala dar dificil de operat iar cele doua suporturi de pe bancheta din spate se "balangane" astfel incat risti sa dai totul pe tine.
- Sistemul care iti detecteaza locul pentru parcarea laterala functioneaza cam cum vrea muschiul lui si ma indoiesc ca il voi folosi foarte des.
Cam asta ar fi pentru inceput.