C4

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

emilpaun
simpatizant

Mesajde emilpaun » Lun 31-Oct-2005 17:08

awlan24 scrie:decat sa dai banii pe benzina tu vrei sa ii dai pe telefoane, cartele la metrou sau bilete de autobuz ... nu e bine. :lol:

am uitat sa iti zic ... Felicitari. :)

Mersi mult.
Pai o sa merg pe jos, ca lucrez la arcul de triumf, "langa" ATS :)

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Lun 31-Oct-2005 17:11

emilpaun scrie:S-a intamplat minunea si pentru mine.
In doua luni si trei saptamani trebuie sa-mi vina un c4 vtr cu ESP, climatizare, volan imbracat in piele, senzori de parcare si alarma.
Pana atunci ma urc frumos pe pereti. =P~

Felicitari!
Asa eram si eu (doar ca nu am asteptat atat de mult). Ma urcam pe pereti! M-am informat cat se poate despre detaliile masinii, poze peste poze... forumul...

emilpaun
simpatizant

Mesajde emilpaun » Lun 31-Oct-2005 17:20

segnorita scrie:Felicitari!
Asa eram si eu (doar ca nu am asteptat atat de mult). Ma urcam pe pereti! M-am informat cat se poate despre detaliile masinii, poze peste poze... forumul...

Mersi.
Acum regret ca nu l-am luat pe cel de pe stoc :) (nu avea decat climatizare)
Dar imi trece :)

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Mar 01-Noi-2005 09:32

emilpaun scrie:
segnorita scrie:Felicitari!

Mersi.
Acum regret ca nu l-am luat pe cel de pe stoc :) (nu avea decat climatizare)
Dar imi trece :)

Da. O sa-ti treaca.
Gandeste-te ca iti iei masina pentru mai mult timp sa o conduci si trebuie sa fie cum vrei tu. Merita sa astepti.

emilpaun
simpatizant

Mesajde emilpaun » Mar 01-Noi-2005 09:35

ai dreptate. mersi inca o data.

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Mar 01-Noi-2005 09:36

Am si eu o problema. Sau... mai bine o nelamurire.
Eu am condus pana acum masina pe benzina si la C4 nu se opreste motorul la fel ca la cea pe benzina. Mai vibreaza o perioada scurta (nu ma pricep sa explic prea bine fenomenul). Mi s-a spus ca asa se opresc motoarele pe motorina.

Inca ceva - sa nu uit - nu stiu cum sa schimb ora la ceas!!!
Ma ajuta cineva???

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Mar 01-Noi-2005 10:22

segnorita scrie:Am si eu o problema. Sau... mai bine o nelamurire.
Eu am condus pana acum masina pe benzina si la C4 nu se opreste motorul la fel ca la cea pe benzina. Mai vibreaza o perioada scurta (nu ma pricep sa explic prea bine fenomenul). Mi s-a spus ca asa se opresc motoarele pe motorina.

Ma ajuta cineva???

in problema cu motorul diesel nu pot sa te ajut prea mult pt ca am avut putine contacte cu masini diesel.

ora se schimba destul de simplu ... pe radio cd ai un buton Menu. apesi pe el si iti apare meniul masinii folosesti sageti sus/jos stanga/dreapta si butonul ok tot de pe radio cd. intr-unul din meniurile alea gasesti setarile pt ora/minut/zi/luna/an (dar meniul nu se numeste "time/hour settings" se numeste un pic altfel). te joci un pic si tre' sa reusesti :)

eu am schimbat ora duminica seara si acum nu am masina pe aproape :oops:

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Mar 01-Noi-2005 10:33

awlan24 scrie:
segnorita scrie:Am si eu o problema. Sau... mai bine o nelamurire.

Ma ajuta cineva???

in problema cu motorul diesel nu pot sa te ajut prea mult pt ca am avut putine contacte cu masini diesel.

ora se schimba destul de simplu ... pe radio cd ai un buton Menu. apesi pe el si iti apare meniul masinii folosesti sageti sus/jos stanga/dreapta si butonul ok tot de pe radio cd. intr-unul din meniurile alea gasesti setarile pt ora/minut/zi/luna/an (dar meniul nu se numeste "time/hour settings" se numeste un pic altfel). te joci un pic si tre' sa reusesti :)

eu am schimbat ora duminica seara si acum nu am masina pe aproape :oops:

Mersi mult. Cobor mai incolo la ea si vad. Am mai intrat eu pe menu dar nu am gasit. Mai incerc o data.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 01-Noi-2005 11:14

@segnorita: motoarele diesel au aceasta "problema" datorita cuplului semnficativ mai mare. Iti propun un experiment: apasa pe ambreiaj, cupleaza treapta 1, si ridica usor ambreiajul, fara sa apesi acceleratia. O sa constati cu surprindere ca masina se pune in miscare :!:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 01-Noi-2005 11:20

Si benzina se pune in miscare, totul e sa nu fie masina in panta.

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Mar 01-Noi-2005 11:23

nicum scrie:@segnorita: motoarele diesel au aceasta "problema" datorita cuplului semnficativ mai mare. Iti propun un experiment: apasa pe ambreiaj, cupleaza treapta 1, si ridica usor ambreiajul, fara sa apesi acceleratia. O sa constati cu surprindere ca masina se pune in miscare :!:

Multumesc pentru explicatie.
Ideea e ca la mine dupa ce dau de cheie in jos sa se opreasca motorul inca vreo 3 secunde mai paraie motorul. Mi se parea ciudat.
Deci asa trebuie sa faca... Nu sunt obisnuita cu motoarele diesel. :)

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Mar 01-Noi-2005 11:25

nicum scrie:@segnorita: motoarele diesel au aceasta "problema" datorita cuplului semnficativ mai mare. Iti propun un experiment: apasa pe ambreiaj, cupleaza treapta 1, si ridica usor ambreiajul, fara sa apesi acceleratia. O sa constati cu surprindere ca masina se pune in miscare :!:

din ce am observat eu si la motoarele pe benzina se intampla asta dar doar atunci cand motorul este rece ... cred ca se tureaza masina din calculator.

mi se intampla si la c4 si mi s-a intamplat si la dacie (supernova).

segnorita
simpatizant

Mesajde segnorita » Mar 01-Noi-2005 11:35

awlan24 scrie: mi se intampla si la c4 si mi s-a intamplat si la dacie (supernova).

Dar la C4 ti se intampla mereu? Mie mereu mi se intampla cand opresc motorul. Poate nu sunt eu obisnuita...

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Mar 01-Noi-2005 12:02

segnorita scrie:Dar la C4 ti se intampla mereu? Mie mereu mi se intampla cand opresc motorul. Poate nu sunt eu obisnuita...

eu am raspuns la postul lui nicum la "Iti propun un experiment: apasa pe ambreiaj, cupleaza treapta 1, si ridica usor ambreiajul, fara sa apesi acceleratia". adica si mie imi pleaca masina de pe loc daca e motorul rece si banuiesc ca nu se intampla numai la c4. in plus eu am motor pe benzina :)

nero
pasionat

Mesajde nero » Mar 01-Noi-2005 14:01

Motoarele diesel de la C4 se opresc "intentionat" daca scade turatia sub ~800rpm, mai exact computeru' taie alimentarea ca sa nu forteze curelele si restul ansamblelor. La masina mea veche (Mitsubishi Galant 1.8TD) puteam sa plec de pe loc in treapta a treia fara sa accelerez (doar din ambreiaj). La C4 nu mai merge chiar daca are cuplul mai mare si mai jos.
Ultima oară modificat Mar 01-Noi-2005 14:06 de către nero, modificat 1 dată în total.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”