Mesajde mariusbv » Mie 02-Dec-2009 20:26
salut Mihai,
am stat azi " toata ziua" sa recitesc(cu placere) toate paginile topicului tau si as vrea daca se poate sa lamuresti anumite aspecte: undeva in primele pagini spui ca ai ajuns cu masina undeva la 125-130 cp si aprox 300 Nm cuplu, dar nu mi se pare ca specifici foarte clar cum. am inteles ca ai marit admisia si evacuarea in chiulasa,supape lustruite, antecamere noi, tarat injectoarele....si multiple alte piese interne noi, schimbat evacuare , filtru sport. Faci foarte des referire la setarile de motorina...setari care s-ar traduce efectiv printr-un reglaj al unui surub sau doua de la pompa.. ., o alta chestie ar fi faptu ca inca nu am inteles daca ai modificat sau nu presiunea in turbina.....vorbesti foarte des despre acest lucru dar nu afirmi clar daca l-ai realizat sau nu....daca da...nu spui la ce presiune merge masina....parca imi aduc aminte ca pe 4tuning ziceai ceva de 1,1 sau 1,3....nu stiu exact si nu vreau sa vorbesc prostii. , alta chestie: in cateva randuri vi cu performante diferite ale masinii dar nu spui cum s-a ajuns de la o performanta la alta!!! doar prin" mai multa motorina" si " gume mai bune" ? intercoolerul am inteles ca este cel al masinii.Tot pe 4tuning afirmi ca ai revenit cu masina la setarile de fabrica pentru un consum mai bun....sa inteleg ca marirea admisiei si a evacuarii nu a lasat urme iremediabile? ca sa fiu mai punctual...la cei 15-20 cp in plus s-a ajuns de fapt fara modificari prea mari ? o evacuare, o marire a admisiei si evacuarii, interne noi(desi nu vad cum ar putea astea sa creasca puterea motorului), tarat injectoare si reglaje din pompa?
te rog sa ai amabilitatea sa aduci cateva lamuriri pentru ca sunt convins ca multi sunt oarecum nedumeriti in ceea ce priveste performantele masinii tale. Doamne fereste...sper din tot sufletul sa nu se interpreteze aiurea acest mesaj....pur si simplu cred ca acest subiect are nevoie de cateva lamuriri.....consider ca avem toti de invatat din acest topic...
multumesc.
BX