Rulment brat Bascula spate
Moderator: Echipa Tehnica
Rulment brat Bascula spate
stie cineva ce serie au rulmentii de la bratul bascula spate varianta romaneasca?
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
A=Auto.
E usoara operatia de modificare, dar trebuie sa ai unde...mai ales ca nu prea se mai gasesc ateliere acum.Se strunjeste axul cu 2mm doar pe portiunea unde lucreaza rulmentul, iar colivia rulmentului se strunjeste si ea cu 1mm.Iar bucsile se pot face, simeringuri gasesti.
Altfel, poate deveni mai complicata decat varianta de a cumpara rulmenti originali.Rulmentul pt citroen il poti lua de la un magazin de piese pt auto striane...logic ca SKF a fi cei mai buni in domeniu. Sau ii poti comanda la un dealer Citroen. Pretul e de aproape 80 lei pe bucata.
Daca masina e ridicata, banuiesc ca cilindrul se intepeneste si sta in presiune...nu?
Nu au legatura cilindrii cu rulmentii de la brate. Nici nu necesita demontarea lor.Se da doar tija jos.
Oricum..crezi ca doar de rulmenti ai nevoie?Daca deja roata sta destul de stramb e posibi sa fie si altceva afectat
E usoara operatia de modificare, dar trebuie sa ai unde...mai ales ca nu prea se mai gasesc ateliere acum.Se strunjeste axul cu 2mm doar pe portiunea unde lucreaza rulmentul, iar colivia rulmentului se strunjeste si ea cu 1mm.Iar bucsile se pot face, simeringuri gasesti.
Altfel, poate deveni mai complicata decat varianta de a cumpara rulmenti originali.Rulmentul pt citroen il poti lua de la un magazin de piese pt auto striane...logic ca SKF a fi cei mai buni in domeniu. Sau ii poti comanda la un dealer Citroen. Pretul e de aproape 80 lei pe bucata.
Daca masina e ridicata, banuiesc ca cilindrul se intepeneste si sta in presiune...nu?
Nu au legatura cilindrii cu rulmentii de la brate. Nici nu necesita demontarea lor.Se da doar tija jos.
Oricum..crezi ca doar de rulmenti ai nevoie?Daca deja roata sta destul de stramb e posibi sa fie si altceva afectat
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
intimplator rulmentii romanesti rezista mai mult pentru ca au rolele mai groase si partea interioara ce desparte rolele e din metal nu din plastic. daca ai unde sa ii rectifici, atunci pune din aia, nu se strica nimic
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
- abarth_mcm
- pasionat
Exact..si eu am studiat mult problema si cred ca cei romanesti sunt mai rezistenti...daorita faptului ca au bilele mai mari si carcasa din metal si nu plastic.Si in plus, nu ai ce sa strici..la brat nu umblii..iei din ax 2mm care nu afecteaza rezistenta lui..axul e destul de gros.
Toata treaba e sa ai unde sa ii rectifici, altfel nu se merita.
Cei originali citroen sunt 77lei. Cei de la magazin de piese auto posibil sa fie mai ieftini, nu stiu.
Toata treaba e sa ai unde sa ii rectifici, altfel nu se merita.
Cei originali citroen sunt 77lei. Cei de la magazin de piese auto posibil sa fie mai ieftini, nu stiu.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
Nu chiar... cei originali sunt facuti cu scop cu acele mai mici si mai dese... pentru ca bascula nu are cursa extrem de mare !
Cu ungere buna ... rulmentii originali tin foarte mult !
Rulmentii romanesti avand acele mai groase si mai rare ... cursa fiind mica... sapa in camasa... si usor usor cu timpu ajung sa sape in bascula !
Daca voi considerati 200 si ceva de ron ,E MULT! o data la 8 ani-10 ani ... inseamna ca e cam grava treaba ! in fine fiecare cu ideile lor... Eu sunt de parere ca nu ar trebui inurajata aceasta modificare nefiind benefica masinii ! mai ales ca suntem un loc de pasionati ! unde teoretic ar trebui sa stim ce e bine si ce e rau !
Khan ... u folosesti rulmenti romanesti?sau originali? ca idee !
Cu ungere buna ... rulmentii originali tin foarte mult !
Rulmentii romanesti avand acele mai groase si mai rare ... cursa fiind mica... sapa in camasa... si usor usor cu timpu ajung sa sape in bascula !
Daca voi considerati 200 si ceva de ron ,E MULT! o data la 8 ani-10 ani ... inseamna ca e cam grava treaba ! in fine fiecare cu ideile lor... Eu sunt de parere ca nu ar trebui inurajata aceasta modificare nefiind benefica masinii ! mai ales ca suntem un loc de pasionati ! unde teoretic ar trebui sa stim ce e bine si ce e rau !
Khan ... u folosesti rulmenti romanesti?sau originali? ca idee !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
un CX pe care il am in intretinere de vreo 18 ani are aceeasi rulmenti romanesti de 12-13 ani, i-a scos anul trecut sa ii greseze si i-a pus la loc. masina are locurile din spate pline cu echipamentul complet al unui electrician care se suie pe case, stilpi, etc, cred ca are 250 de kile pe care le cara in aceeasi configuratie de aprox 7 ani. daca au tinut atit in conditiile astea, tind sa cred ca sint buni. eu am acum rulmenti originali, pe care insa urmeaza sa ii schimb cu cei romanesti din nou, astia sint a doua pereche in doi ani. bratele nu au uzuri
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available