Frane la Xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 28-Iul-2005 02:11

revin cu impresii despre frane dupa schimbarea placutelor
ori m-am obisnuit eu cu noua frana ori e la fel ca inainte; deci cred eu ca s-au asezat , cam greu (2000km), dar in urma unor franari mai la limita am redescoperit frana de nadejde de la xsara 8)

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 28-Iul-2005 10:02

Eu am schimbat pe fata si discurile si placutele si nu am sesizat absolut nici o schimbare. Frina la fel ca inainte. :lol:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 28-Iul-2005 18:28

te-ai obisnuit tu :wink:
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 29-Iul-2005 08:09

M-am obisnuit cu ce?... Am spus ca am schimbat si discurile si placutele. Nici alea vechi nu scirtiau, frina era super prompta si lucrurile au ramas asa chiar si dupa ce am facut schimarea. Cred ca asa si trebuia sa fie :!:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 29-Iul-2005 08:31

"te-ai obisnuit tu" era pt scozmin..... 8)

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 29-Iul-2005 12:39

merci Eugen
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

grigoret
pasionat

de care recomandati?

Mesajde grigoret » Joi 03-Noi-2005 15:21

Salut,

Schimbandu-mi rotile cu cele de iarna surpriza : pe fata discul era adancit zdravan pe mijloc pe o suprafata lata aproape cat placuta, extremitatile avand creasta circulara mare, 1 mm poate mai mult.
Deci trebuiesc schimbate placutele de urgenta.
Care marca de placute sunt bune (adica nu scartie) ?

Am citit de Ferodo scartie, Bendix netestat inca,
Vanzatorii stiu care sunt ecologice?
Probabil ajung la magazinul de pe turda intersectie cu 1 mai

Mersic,
Grigore

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 03-Noi-2005 16:43

Cred ca trebuie schimbate discurile, mai ales daca sint ventilate, pentru ca au toleranta mai mica la uzura. Sau macar rectificate sau cum s-o chema. Iar daca schimbi discurile, automat schimbi si placutele.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Re: de care recomandati?

Mesajde MARIAN » Joi 03-Noi-2005 17:26

grigoret scrie:Vanzatorii stiu care sunt ecologice?

Toate placutele aflate in vanzare sunt ecologice deoarece vanzatorii/fabricantii sunt obligati prin lege.
Neecologice gasesti in stocurile vechi scoase la vanzare pe ebay sau comercializate in acest fel.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 04-Noi-2005 09:49

Eu mi-am luat anul trecut placute neecologice de la augsburg. Am cerut expres placute neecologice

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Vin 04-Noi-2005 09:54

Eu am auzit ca placutele ecologice sunt mai moi, deci ar toci discurile mai incet, asa ca prefer sa scartaie un pic decat sa schimb discurile mai devreme.
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Mie 09-Noi-2005 13:55

Salut,

Mi-am schimbat placutele cu unele 'originale', la Champion.
Pe spatele lor scrie Ferodo si deocamdata nu scartiei.
Discurile sper sa ma mai tina erau uzate dar am vazut la Dacie lama de cutit(hai sa zic 2 mm) care mai mergeau

In plus mi-am facut si o citire a calculatorului, fara erori majore.
Bucsele de la bieleta antiruliu de pe stanga aveau joc asa ca am schimbat-o cu totul, plus am schimbat si un bec de ceata- dreapta.
Sa va spun cum se schimba(ce am vazut nu practicat): scoti masca de plastic care te obtureaza ; bagi mana printre fierataniile din spatele farului si scoti capacul de cauciuc care etanseizeaza farul.
Apoi incepi pe nevazute sa pipai si sa tragi pe acolo pana dai de becul ars pe care cum necum nenea mecanicul l-a scos de acolo. Apoi tii mufa la vedere si bagi noul bec in mufa si pe el in far tot pe pipaite ca nu ai cum sa vezi ceva. Daca se aprinde si lumineaza bine ai reusit.
Pui capacul de plastic la loc.

Toate bune,
Grigore alias
Mishu

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 09-Noi-2005 14:18

:lol: Baietii de la Champion cred ca m-au injurat vreo 2 zile cand m-am dus si le-am spus ca vreau sa schimb toate becurile (pozitii, faza scurta, faza lunga). Toata operatiunea a durat vreo ora jumate.
Stau si ma intreb: ce dracu' fac daca mi se arde un bec in creierii muntilor?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 09-Noi-2005 14:31

@grigoret: nu te juca cu uzura discurilor, mai ales daca sint ventilate. Uita-te in manualul de service al masinii si vezi care e limita de uzura si nu o depasi. Eu am vazut efectele unui disc de frina spart la un Opel: a rupt cam tot.

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Joi 10-Noi-2005 08:23

salut :)

Procedura de rodare pregatire a placutelor/discurilor noi si de a elimina scartiitul ...

"
Pentru a scapa de scirtiit trebuie sa faci urmatorul lucru (bedding brakes)
Te duci pe un drum fara gropi si cit mai liber cu putinta. De la viteza de 100Km/h pui o frina usoara pina la 20-30Km/h (pentru a preincalzi frinele). De la 90km/h pina la 40km/h pui 10 (zece) frine la limita intrarii ABS-ului in functiune. Aceste frine violente se fac numai in treapta a-III-a si pe cit posibil cu un interval de timp mic intre ele. Dupa fiecare franare accelerezi pentru a ajunge la 90 km/ora pentru urmatoarea franare.
Dupa ce ai terminat treaba rulezi cu 80-90km/h timp de 10 minute FARA A FRINA sau OPRI masina. - ai grija ca drumul sa fie liber sa nu pui frane ca e un camion in fata caci efectul nu va fi cel preconizat
Toate cele de mai sus au ca scop rodarea cit mai buna a ansamblului disc/saboti, inlaturarea stresului din discuri, migrarea unui strat uniform din materialul placutelor in discuri.
La sfirsitul testului discurile au culoarea albastru-deschis/gri iar placutele sunt decolorate (gri deschis) pe o grosime de 2-3mm.
In acest fel asiguri o viata lunga discurilor si sabotilor si o uzura ulterioara uniforma a acestora. Daca nu se face acesta rodare se poate ca la 40-50k km sa schimbi discurile si nu placutele
"
citat din : http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=1118&st=0

sursa originala:
http://www.pagidusa.com/bedding_in_procedure.htm

Grigore
Ultima oară modificat Vin 11-Noi-2005 10:35 de către grigoret, modificat 1 dată în total.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”