Citroen C5-III

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

sicalosuu
just curious

Mesajde sicalosuu » Joi 14-Ian-2010 17:48

salutare

in general folosesc solutie de parbriz din supermarket 8 ron bidonu de 5l, dar aceeasi solutie ajunge si la sprituitoarele de la faruri si in spate la luneta, nu inteleg cum de alea nu se infunda, aceeasi solutie o bag si la jumper model 2008 si alea-s incalzite si in 2 ani de cand il am nici o problema, si la passat care are 10 ani vechime si de 5 ani la mine n-am schimbat niciodata sprituitoarele.

culmea s-au infundat dupa ce am bagat solutie de la petrom gata diluata 38ron bidonu de 5l.............

in fine am fost la citroen si mi-au comandat altele, k nu le aveau p stoc, sper sa fie ultimile........ in rest masina de nota 12 iar suspensia de nota 30.......

s-auzim de bine.........

iuliandon
just curious

Sprituitoare parbriz

Mesajde iuliandon » Vin 15-Ian-2010 11:06

Sicalosuu am citit problema ta si este exact ceea ce mi s-a intamplat si mie. Inclusiv drumul orbeste prin Austria. Doar ca eu am ajuns marti la Citroen si masina mea are doar 20.000 de km

La mine inceput cu inghetarea solutiei de spalat (am luat-o cu lichid de vara de la Citroen). Stiam ca nu mai este multa solutie si am luat cea mai scumpa solutie de iarna de la o benzinarie in speranta ca antigelul din ea va topi gheata formata. Dupa ce s-a dezghetat (presupun ca s-a dezgetat dupa un drum de 12 ore) nu s-a schimbat nimic absolut nimic. Dimpotriva stropea din ce in ce mai putin solutie pana s-a oprit de tot.

Am fost la Citroen si mi-au spus ca era infundata instalatia si ca au desfundat-o. Acum merge perfect dar odata ce am citit ce ti s-a intamplat nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva e vreo greseala in proiectarea instalatiei. Nu am spalator pentru faruri sau pentru luneta, asadar instalatia ar fi destul de basic. Vedem, daca mi se intampla in fiecare iarna lucrurile sunt destul de clare.

viorelovidiu
pasionat
Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)

Mesajde viorelovidiu » Sâm 16-Ian-2010 20:40

navigatia pentru idrive de la navteq Citroen&Peugeot
http://file.sh/download/Na/Navteq-2009- ... 53538.html

http://file.sh/download/Na/Navteq-2009- ... 62810.html

sper sa va fie de folos! :roll:
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 8)

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Mie 20-Ian-2010 12:10

prima dezamagire ref la masina se refera la modul de setare al stergatoarelor: nu ai posibilitatea de a da doar un impuls pentru a sterge o data-doua ori parbrizul; sunt anumite situatii in care te tot plimbi cu maneta de stergator in sus si in jos; pe passat aveam asa ceva si era foarte utila.
azi am fost fericit (inca odata in plus) ca am hidractive: am ridicat masina si am plecat pe deasupra zapezii in timp ce vecinii mei dadeau de zor la lopata :D

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Mie 20-Ian-2010 12:47

bogwol scrie:prima dezamagire ref la masina se refera la modul de setare al stergatoarelor: nu ai posibilitatea de a da doar un impuls pentru a sterge o data-doua ori parbrizul; sunt anumite situatii in care te tot plimbi cu maneta de stergator in sus si in jos; pe passat aveam asa ceva si era foarte utila.
azi am fost fericit (inca odata in plus) ca am hidractive: am ridicat masina si am plecat pe deasupra zapezii in timp ce vecinii mei dadeau de zor la lopata :D

hahaha
NU MA POT ABTINE, iarta-ma te rog!
Ai incercat sa dai in jos maneta de la stergatoare??? A... nu? Ia incearca si ai sa ai o surpriza.
A.. si inca ceva... mai lasa passatul ala deoparte ca e depasit.
Succesuri.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 20-Ian-2010 13:58

nu stiu cum ai tu masina, ca de, e exclusiv si o fi mai smechera decat la noi astia muritorii de rand, dar la mine cand dai in jos se activeaza functia de stergere automata, care e altceva decat ce spuneam eu (doar 1-2 stergeri); si ca sa preintampin urmatoarea ta afirmatie, DA, am citi si manualul de utilizare, si nici acolo nu mentioneaza asa ceva; in concluzie, nescriind in manual, ma indoiesc ca ai chiar si tu pe masina

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Mie 20-Ian-2010 14:26

De fapt nu inteleg ce vrei tu.
La masina mea (care "e altfel decat a muritorilor de rand" - citat din clasici...) ca si la masina ta, la comanda in jos se activeaza functia AUTO a stergatoarelor care fac o stergere la acea comanda. Apoi daca e cazul ele sterg in continuare (daca ploua de exemplu) sau nu.
Daca mai vrei ca stergatoarele sa mai faca o cursa mai apesi o data (in cazul in care senzorul nu da comanda pt continuare) si inca o data... etc.
Daca vrei sa le scoti din modul AUTO dai maneta in sus si apoi la loc in pozitia zero (singurul inconvenient e ca stergatoarele mai fac o cursa).

Dar de exemplu daca vrei sa stergi in modalitatea cea mai simpla (sa nu iti obosesti degetele si nici sa-ti strici maneta) este sa dai comenzi in jos a manetei.
O apasare = 1 cursa a stergatoarelor!!
Cand ti-ai atins scopul , poti lasa in modul AUTO pt ca nu se intampla nimic daca senzorul nu detecteaza apa sau zapada.

Nu vad de ce esti asa de dezamagit, inca nu gasesc explicatia pt care esti asa deranjat de cum functioneaza stergatoarele.
Daca ai putea sa-mi dai un exemplu concret la ce te-a deranjat as fi foarte multumit.

Spune-mi TE ROG diferentele ca la passat :shock: , mor de nerabdare... aveai si senzor de ploaie - mod AUTO???

MULTUMESC.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 20-Ian-2010 18:47

intamplator da, la passat aveam senzor de ploaie cu automat dar aveam si functia in care daca trageam odata se miscau doar odata stergatoarele (dar asta e, model invechit....)
aici daca dai in jos pe auto sterge, cel putin la mine, mult mai des decat mi se pare mie necesar si imi toceste aiurea stergatoarele+ scartie pe parbriz
alta chestie: de ce nu exista un punct "mort"? ca sa opresti stergatoarele din Auto, trebuie sa urci in prima pozitie de stergere din partea de sus dupa care iar trebuie sa dai in jos; mie asta mi se pare aiurea

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Mie 20-Ian-2010 21:18

Eu cred ca esti mai mult ingrijorat de uzarea stergatoarelor tale...
Mie mi se pare OK tot sistemul cum e gandit, mai ale ca inafara modului AUTO care e foarte adevarat ca o mai ia razna din cand in cand, mai ai si o alta posibilitate de stergere, cea din pozitia 1 care sterge in functie de viteza de deplasare a masinii.
Eu sper ca aceasta sa fie unica ta nemultumire la masina care o ai pe mana.
Iar legat de scartaitul pe parbriz ai grija ce solutii folosesti, nu e normal mai ales pt "stergatoare flat blade" si acus vii cu probleme de infundare duze spalare parbriz.
PS: in loc sa mai folosesti modul auto poti sa folosesti prima treapta, incearca, e mult mai lenta.

iuliandon
just curious

Mesajde iuliandon » Vin 22-Ian-2010 12:49

Cu toata deferenta Alex si eu solidarizez cu bogwal la chestiunea stergatoarelor. E cumva nenatural sa apesi maneta in sus pentru o singura trecere a stergatoarelor, asta daca nu vrei sa activezi Auto la stergatoare. Modul Auto e destul de "neplacut" mai ales pe autostrada cand ramane material antiderapant pe barbriz si fara lichid nu mai pleaca de acolo.

Nu e primul meu Citroen, dar e primul care are functie auto pentru stergatoare. Asta ca sa nu intram in polemica nemtoaicelor :)
Cred totusi ca e o problema de ergonomie

dadu
just curious

Mesajde dadu » Lun 25-Ian-2010 17:45

Salutare!
Caut un pdf actualizat cu preturile, dotarile si datele tehnice ale lui C5 si pe site-uri nu gasesc. Ma puteti ajuta?
Multam!

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 26-Ian-2010 17:51

citroen.ro
ats.ro
promotor.ro

etc

dadu
just curious

Mesajde dadu » Mar 26-Ian-2010 20:55

Preturi actualizate sunt doar pe citroen.ro si din seara asta merge si configuratorul dar un pdf tot e de dorit.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Sâm 13-Feb-2010 07:30

jurnal de bord: am ajuns la 4000 km, fara probleme; consum mediu 9,4 litri/100 km in conditiile in care 2500 km au fost facuti in Bucuresti, ceea ce (zic eu) este un consum rezonabil
Singura dezamagire ref la masina tine de partea de stergatoare care nu mi se par gandite prea bine si de partea cu stropitoarele de faruri, care baga al 2-lea jet de apa dupa ce se opresc stergatoarele de parbriz asa ca mai e nevoie sa mai activezi odata stergatoarele

iosif_e
simpatizant

Mesajde iosif_e » Dum 14-Feb-2010 18:56

Saluatre dragi prieteni ! ...avand in vedere ca nu am mai dat cu subsermnatul pe aici de ceva vreme m-am gandit sa postez si eu cate ceva din jurnalul de bord la C5-ul meu de 2.0 HDI 138CP
-in 4 luni de la achizitie am parcurs 12500 km
-aprox 80% din kilometrii parcursii sunt facuti numai afara din tara
-viteza maxima in cateva reprize 205-207 km/h undeva pe langa Berlin :D ...ooof ce frumos este pe autoband :D :D :D
-consum extraurban 7.2 -7.5 l/100
-consum urban 8.4 l/100
- la un drum parcurs pana la Londra si inapoi mers in cea mai mare parte din traseu pe cruise control la 130 km/h am scos un consum de 7.2 - eu zic ca este super OK :)
Cel mai frumos lucru este ca nu pot sa mentionez nici un fel de probleme. si sunt foarte multumit de el. :D
Intradevar draga Bogwol si eu la inceput ma cam incurcam cu stergatoarele de parbriz dar m-am obisnuit. Si eu ca tot romanul nu prea imi place sa folosesc stergatoarele pe auto deoarece am impresia ca se vor uza prematur... :oops: :oops:
-acum cateva zile am fost chemat la reprezentanta Citroen Timisoara pentru actualizare soft.Totul a durat aprox 10 minute si a fost gratuit :) .
beeboy

Înapoi la “Citroen C5 III”