De cateva zile a inceput sa se auda motorasul servodirectiei atunci cand actionez volanul si sa scada in intensitate lumina farurilor cand virez. Scaderea intensitatii este mai mare la capatul de cursa al casetei de directie.
Am verificat bateria si incarcarea si par sa fie ok.
Cateodata (tot in ultima vreme am observat) se aude un scrasnet destul de puternic in zona casetei de directie. Sunetul este asemanator cu acela pe care il face o piatra infipta in cauciuc, cand iei viraj pe loc si apare absolut aleator.
Directia nu si-a pierdut din performante, dar nu vreau sa astept pana o sa se intample asta.
Are cineva vreo idee legat de problema asta?
Multumesc
PS
E vorba de un C3 1.4 din 2006
Problema directie C3
Moderator: Echipa Tehnica
Problema directie C3
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.
-
- pasionat
- Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
- 2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
- 3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007
Adica este pur electrica ? eu stiam ca este un model hibrid adica are un motor electric care actioneaza o pompa si aceasta genereaza presiune hidraulica deci are lichid hidraulic. Ansamblul bazin- motor- pompa seamana cu un bazin de spalator de parbriz numai ca are motorul mai mare dar daca zici ca este numai un motor electric atunci problema este simpla motorul da semne de uzura.
MESERIAS
Problema pe care o am eu la servodirectie este urmatoarea: cam de 2 ori pe sapt incepe sa nu mai functioneze servo si kilometrajul , dar cateodata acesta merge si servo nu dupa care isi revine. Am vazut undeva un topic ca ar fi din cauza calculatorului de servo. Are cineva o rezolvare? daca stie cineva unde ese calculatorul si daca la schimbarea lui trebuie programat?
dio_by scrie:Problema pe care o am eu la servodirectie este urmatoarea: cam de 2 ori pe sapt incepe sa nu mai functioneze servo si kilometrajul , dar cateodata acesta merge si servo nu dupa care isi revine. Am vazut undeva un topic ca ar fi din cauza calculatorului de servo. Are cineva o rezolvare? daca stie cineva unde ese calculatorul si daca la schimbarea lui trebuie programat?
0000400686 ECU PWR STRG BOITIER ELEC DA 1/BUC 3,143.58
05
4006 85
RP 4006 92
01
01 BOITIER ELEC DA
- PIECE A TELECODER
4006 86
RP 4006 93 01
01 - PIECE TELECODEE ET NUMERO DE VIN A PRECISER A LA COMMANDE
Cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu un tehnician expert de la o reprezentanta citroen sa vezi daca aduci tu un calculator identic c-3 1,4 hdi il poate coda...
dio_by scrie:Problema pe care o am eu la servodirectie este urmatoarea: cam de 2 ori pe sapt incepe sa nu mai functioneze servo si kilometrajul , dar cateodata acesta merge si servo nu dupa care isi revine. Am vazut undeva un topic ca ar fi din cauza calculatorului de servo. Are cineva o rezolvare? daca stie cineva unde ese calculatorul si daca la schimbarea lui trebuie programat?

-
- pasionat
problema este caseta de directie,asa mi-a facut in primii 5 mii km,era in garantie,iti pune lexia si zice ca nu apare nici o defectiune,eu am insistat,au recunoscut ca este de la caseta dar "asa face toate".cu interventii gen opc,scris in franta,m-au chemat si au schimbat-o....masina avea 5mii km.acum la 30mii face la fel,nu-i o problema....te obisnuiesti
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”