pedala tare la frana

Forum de discutii generale despre Citroen Saxo. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

florin trifan
pasionat

pedala tare la frana

Mesajde florin trifan » Dum 31-Ian-2010 12:46

azi dimineatza am plecat cu masina si am observat k pedala de frana este tare si am zis k poate isi revine dar nu si-a revenit.ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie pe unde sa umblu sa pot vedea ce ar putea fi defect sau poate a mai patit cineva asa ceva.multumesc

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 31-Ian-2010 13:02

ceva pe traseul furtunului de vacuum de la servofrina sau chiar membrana de la servo sparta. verifica traseul intii si pompa de vacuum (daca exista)
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Dum 31-Ian-2010 17:42

salut khan.te mai deranjez si eu cu o rugaminte poti sa pui o schita cu componentele de la frana k sa stiu pa unde sa ma uit
eu cred k are si pompa de servo k in furtunul ala care vine de la motor si intra in tulumba de la frana mai este un furtunas subtire care duce la o chestie electrica si nu stiam ce este aia.ma gandesc poate sa dus siguranta de la chestia aia.daca imi mai poti da niste idei pe unde sa ma mai uit k sa ma apuc de maine dimineatza de demontat ce este k nu pot sta sa stiu k am masina defecta,nici nu pot dormi la noapte cred.multumesc

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Dum 31-Ian-2010 18:53

URL=http://img59.imageshack.us/i/82980238.png/]Imagine[/URL]

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Lun 01-Feb-2010 13:07

sal am venit cu niste poze.un furtun mai gros pleaca din motor si se duce in tulumba de la servo dar inainte sa ajunga la tulumba se mai ramifica un teu cu un furtunas subtire care ajunge intr-o electrovalva cred eu si apoi se duce in galeria de evacuare.am masurat daca ajunge curect la acea electrovalva si ajunge.am scos furtunul din motor si trage aer,furtunul nu este infundat si acum nu stiu ce ar putea sa fie.inca o problema ar fi k frana tine daca apas un pic dar faza este k tine doar fata adica cand apas tare pe frana fata se blocheaza iar spatele nu.eu cred k fie membrana fisurata,nu are cum sa se fisureze peste noapte.la ce as putea sa ma mai uit
momentan am pus acel furtunas care pleaca din teul furtunului gros direct la evacuare si vad k esye un pic mai moale frana dar tot la fel nu tine spatele
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Lun 01-Feb-2010 16:30

Da jos tamburii pe spate sa vezi ce se intampla acolo inauntru... Ai mai umblat cu masina de atunci? de la defectiune? nu se incalzesc rotile din spate?
Visez la un C4 WRC...Imagine

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Lun 01-Feb-2010 17:21

salut christistanciu.am mai umblat cu masina si nu se incalzesc rotile de pe spate si am facut o descoperire am tras frana de mana si apoi am apasat frana de picior si isi revenise dar pt scurt timp.problema cred k sau despris fierodourile si din cauza asta se intampla asta

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mar 02-Feb-2010 13:35

Eu sincer prima data m-am gandit ca ti-a ramas blocat cablul de la frana de mana. Stii cum e iarna, umblii prin umezeala multa ce intra pe camasa cablului si apoi ingheatza acolo. Dar in cazul asta blocheaza rotile din spate, de aia am intrebat daca se incalzesc. Vezi PM.
Visez la un C4 WRC...Imagine

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Mar 02-Feb-2010 18:56

multumesc lui Dumnezeu k momentan nu cred k a intrat apa pe cablul de la frana de mana k toata iarna am tras frana de mana si merge foarte bine.maine ma pun sa demontez sa vad ce sa intamplat pe spate k eu cred k daca s-ar fi desprins vreun sabot ar fi mers infranata roata sau s-ar fi blocat de tot dar la mine nu se intampla aceste aspecte.maine o sa vad si eu ce sa intamplat,dar sunt cam fricos k poate nu pot sa desfac piulitza aia.sa vedem a zis orbul

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Mie 03-Feb-2010 15:19

azi m-am chinuit si am desfacut tamburii,cel de pe partea stanga a iesit mai usor dar mai chinuit mai mult la cel de pe partea dreapta pana la urma am folosit 2 ciocane cu unul tineam pe buza la tambur si cu celalalt loveam si a iesit.nu era desprin nici un fierodou si apoi am montat la loc si imi mergea totul perfect.cred k era intepenit vreun pistonas de la cilindru.ma bucur k totusi nu a trebuit sa cumpar saboti.multumesc tutoror pt raspunsurile prompte,raman dator

florin trifan
pasionat

Mesajde florin trifan » Joi 06-Mai-2010 20:52

pt cei care au probleme cum am avut eu vreau sa le spun k la mine a fost din cauza valvei egr,este cea in care intra furtunasul acela subtire,ea este prinsa de galeria de admisie si evacuare si la mine era plina de ulei si nu mai deschidea.se scoate foarte usor si se curata

Înapoi la “Citroen Saxo”