Potrivire manere interioare fata - spate !!!

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Potrivire manere interioare fata - spate !!!

Mesajde danutz » Mar 09-Feb-2010 15:09

Salutari !Cine spunea ca nu se potrivesc manerele de pe fata si in spate si invers cu tot cu mecanism? Chiar azi am facut o proba.Am dat jos unul de pe spate si singurul lucru care incurca este un singur plastic (este ca o carapace ce adaposteste un fel de contragreutate a manerului, sau asa ceva) care ESTE facut sa poata fi demontat- e prins in 3 cleme.Acesta se scoate mai intai apoi din cate am vazut ar mai trebui putin taiat unul din plasticele mecanismului care se agata in portiera, pt ca e putin mai lat decat ar trebui.Celalalt este bun asa.La gaura pt surub se potriveste de asemenea, comanda de deschidere de asemenea functioneaza, am pus panoul la loc de forma si vine bine, deci???La urma urmei ar fi o imbecilitate sa fie facute fara a se potrivi fata-spate pe aceeasi parte, dar la francezi te poti astepta la orice, inafara de tot felul de suruburi doar stelate.Toate bune !

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 09-Feb-2010 18:31

manerul in sine se potriveste, adica partea vizibila...
acea carapace de care spui tu e diferita...
eu am spus ca nu se potrivesc si ma refeream la intregul mecanism...
din cate stiu eu, daca iei mecanismul cu totul, nu se potriveste din fata in spate....
daca il demontezi si iei doar manerul, cred ca se potriveste...

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Mar 09-Feb-2010 20:00

Salut.Nu este vorba doar de maner (clapeta) in sine.Intregul mecanism de plastic e format din 2 componente si una din ele se detaseaza daca montajul se face la usa din fata.Ideea era ca am citit odata un post (nu am vrut sa supar pe nimeni, Mesersmith, te rog sa nu o iei ca pe un afront !) si nu mai stiam cine a zis ca nu se potrivesc nicicum, si am mai aflat de asemenea ca se poate inlocui doar clapeta metalica, dar cu ceva chinuri.De aceea cred ca e util de stiut pt cei care se lovesc de acesta problema, care e cam des intalnita la C 5-uri din pacate.Stima !

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 09-Feb-2010 21:12

nu m-am gandit ca ar fi un afront, nicidecum...
am specificat doar ce stiam eu si ca manerul in sine, clapeta, se potriveste fara niciun fel de chin...
intotdeauna o sa fie binevenita orice informatie care mai scade din profiturile lui tariceanu, si asta pt ca de cele mai multe ori in service-uri se incaseaza bani degeaba...

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Mar 09-Feb-2010 21:33

Corect !Cam asa si trebuie, sa ne ajutam si noi pe cat posibil,pt ca de aruncat cu banii asa usor nu prea poate oricine. =;

Înapoi la “Citroen C5 I-II”