Merita sau nu BX-ul lui Klauddiu 6000€?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Joi 10-Noi-2005 19:32

domnu' paco, io ma gandeam ca deja ai scapat de asta pe motorina, si deja ai altul :lol:
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 08:29

Hm... 8)
De fapt, ce am scris e o diversiune. Spunand ca 6000 euro e mult, vreau sa-l ajut pe proprietar sa scoata 5000!

Acuma, serios, de ce ziceti voi ca fiecare are dreptul sa ceara oricat? Ca principiu, mi se pare cam anapoda. Asa s-a ajuns ca o pereche de itzari sa coste de 10 ori mai mult decat altii, numai pentru ca pe ei scrie "draku" stie ce (Gucci). Asa e si cu masinile. Fluctuatiile de pret pe motive de imagine mi se par aiurea. Si sa nu-mi spunei ca un BX a fost "indopat" cu 6000 de euro, ca nu cred. Proprietarul ne-a explicat ca a folosit un dentist pe post de scrib, iar amprenta respectivului a fost 100 euro. Bun, motorul a mai costat 1000, vopseaua max 1000 (desi nu cred!), unde e restul? Aaa?
Cand khan zice ca "masina isi merita banii" face, desigur, pe niznaiul, din prietenie pt proprietar. Inca odata, in acest caz concret eu vad, fara legatura cu omul respectiv, un model de tranzactie ilicita", un fel de gheseft jidanesc, in care unul cere oricat, iar ceilalti au "libertatea" sa cada in plasa. Sa ne ferim de asa ceva!
Astept sa ma bombardati :twisted:

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Vin 11-Noi-2005 09:20

pai de ce sa cazi in plasa?
ai libertatea sa alegi, sa iti exerciti abilitatile de cunoscator, nu?
daca esti interesat de afacerea respectiva, te duci si studiezi "obectu" cu atentie si iti dai seama de valoarea lui si daca se inscrie in "bugetul" alocat de tine cumpararii unui asemenea obiect...
nu cred ca esti unul dintre aceia care fac cumparaturi prin teleshopping...

PS
nici eu nu-s adeptul obiectelor cu preturilor duble, numai pentru ca sunt sub un "brand", mai ales ca nu reflecta totdeauna calitatea garantata de brandul respectiv...
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 09:31

Fratilor, nu ne intelegem. Eu zic un lucru simplu: comertul nu e facut pentru speculanti, ci pentru nevoile oamenilor. Asa cum vorbirea nu e facuta pentru injuraturi, ci pentru a comunica. Daca cineva vinde un lucru cu de trei ori pretul lui, ma simt nitel injurat, chiar daca am dreptul sa ma fac ca nu aud injuratura. Asta spun eu, iar voi veniti si spuneti sa mai si controlez injuratura, sa vad daca nu cumva e ceva poetic pe-acolo. Nu e nimic poetic, va garantez...
Din nou la concret: n-am sa caut niciodata sa ma conving ca un BX chiar merita 6000 euro, cand n-am vazut niciodata unul pe care sa se ceara mai mult de 3000. In conditii exceptionale, majoritatea fiind, cum stiti si voi, 1000-1500 (max 2000!). Voi ce concluzie trageti? Eu ma abtin, dar zau se intampla lucruri ciudate cu lumea...
Mai e ceva: daca un proprietar a bagat atata amar de banet intr-un lucru, nu sunt convins ca motivul pentru care-l vinde e ca nu are garaj. Hai sa fim seriosi! Pai ce sa mai zica aia care au masini de 30.000 de euro, ar trebui sa le vanda toti?
Crezi ca Eugen, care va baga 2000 de euro in CX, va cere 5000 pe el? Eu nu cred...Ori il va pastra, ori va cere ceva mai mult decat pe piata, dar in nici un caz de trei-patru ori.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 09:36

Pentru comparatie, ce am gasit pe autovit:

"Citroen Bx 19 GTI 16 V
Tip Masina de strada
Tractiune Fata
Anul 1989
Km 280000 km
Cap.cilindrica 1905 ccm
Putere 148 CP
Carburant Benzina
Cutie Manuala
Culoare negru
Pret 1200 €
Dotari abs, geamuri electrice, inchidere centralizata, jante aliaj, oglinzi electrice, radio cd, servodirectie, servofrana
Observatii Stare buna.
Informatii de contact
Nume Vilau Radu
Telefon 0722474549
Mobil 0722474549
Oras Bucuresti
Tara Romania"

Asadar, un BX 16valve, tot negru, cu ABS, o masina din 89 (an bun pt un BX), o masina pe care, intamplator, am condus-o acum vreo 3 ani si mergea IMPECABIL . Nu exagerez, omul statea langa mine, in Rahova, era inginer auto la armata si toti soldateii lui bibileau masina. Asadar, o masina foarte buna, care arata bine. Vilau cere pe ea 1200 de euro (si lasa la 1000), iar clauddiu (nu-l cunosc!), cere 6000. Judecati si voi...
Sigur, n-am mai vazut masina lui Vilau de ceva timp, dar, cunoscandu-l pe om, am banuiala ca nu si-a batut joc de ea...

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 09:38

Scuze, nu e autovit, dar nici nu conteaza asa mult unde e...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 11-Noi-2005 09:40

paco masina aia are 280.000, a lui Claudiu are motorul nou :!:
Voila une difference :idea: :idea: :idea:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Vin 11-Noi-2005 09:41

Eu zic sa i-o vanda dl.Mugurel :lol: (sper sa nu se supere prea tare)

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 09:50

Da, are motorul nou, dar asta inseamna ca masina are 0 km?
Motoarele 16valve, cum bine stiti, merg mult si bine daca au ulei ca lumea. La 280.000 nu sunt moarte.
Apropos, Vilau luase si compresia la momentul acela si spunea ca e incredibil de buna! Motorul era la 90% din capacitate. Si rupea pamantul (normal!), mergea ca un tanc, iar abs-ul m-a impresionat (nu mai calcasem asa ceva...). Inca odata, era un tip f serios, militar de cariera, dar inginer, nu tablagiu...N-am avut niciodata senzatia ca stie sa minta, era sincer si cu consumul. In concluzie, nicu, nu ai nimerit-o! Sau, poate, tu vrei sa platesti 5000 de euro pt reparatia unui motor...

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 11-Noi-2005 10:18

FEREA!!! A intrat @paco pe felie! De cand astepta el un subiect din asta. Nu a mai zis nimic de vreo 2 luni si, dintr-o data, scrie zilnic.
Incep sa cred ca-ti plac numai subiectele astea, cu iz de putin scandal. :twisted:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 10:22

Da, am asa...un sentiment al justitiei universale... :lol:

Ma intriga un fapt: ca proprietarul nu-si apara masina...Ma gandeam ca e mai hotarat. Probabil, coace el ceva... 8)

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 11-Noi-2005 10:24

Aditzu, tu nu te simti "atins" ca un BX a ajuns sa coste cat Xsara ta? :D

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Vin 11-Noi-2005 10:25

S-ar putea sa mareasca pretul! :twisted:

klauddiu
pasionat

Mesajde klauddiu » Vin 11-Noi-2005 10:35

Salut Paco
Imi cer scuze daca te-am jignit cu pretul meu.
Daca vrei sa sti cati bani am bagat in masina asta nu e nici o problema sa iti arat facturile; pentru ca totul a fost facut ca la carte nu in curtea unei unitati militare si nu cu piese reconditionate.

klauddiu
pasionat

Mesajde klauddiu » Vin 11-Noi-2005 10:42

Si inca ceva paco: nu am de ce sa imi apar masina fata de tine.
Cine ma cunoaste stie foarte bine cat am ingrijit masina asta si ca am facut tot ce am putut sa o fac ca noua.
Poate nu ar fi rau sa ai un pic de respect pentru asta...
Ultima oară modificat Vin 11-Noi-2005 10:48 de către klauddiu, modificat 1 dată în total.

Înapoi la “Diverse”