Consum C5-2 110 hdi
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Consum C5-2 110 hdi
Consumul mediu indicat de calculatorul de bord pt C5 var 2 110 hdi este de 5.7 l/100 km la o viteza medie de 39 km/ora. daca fac plinul, parcurg un numar de kilometri semnificativ in regim mixt si fac iar plinul, calculand consumul de motorina rezulta de fapt cca 7.3 l/100km. e drept ca in aceasta perioada motorul mai merge si la relanti, consumul instantaneu nu este inregistrat pt viteze mici, etc, dar totusi este normala aceasta diferenta de consum, sau sunt pierderi de motorina pe circuitul de alimentare (filtru motorina, retur injectoare, furtunase si conducte, rezervor, samd)? daca exista, aceste pierderi sunt detectabile la un control vizual, pt ca nu vad scurgeri, pete de motorina si nici nu miroase a motorina la motor sau pe langa masina.
eu in 10.000 de kilometri am consum 7.2% de cand am resetat computerul.
Din astia 10.000, mai mult de jumatate sunt pe autostrazi si drumuri nationale.
In mod normal in oras imi ia in jur de 9-9,5%
Si apropo, nu mai spune ca ai motor 110HDI pentru ca sunt doua motoare de 110 cai HDI. Unul de 1,6 litri si unul de 2 litri. Noi nu putem decat sa ghicim despre care vorbesti.
Din astia 10.000, mai mult de jumatate sunt pe autostrazi si drumuri nationale.
In mod normal in oras imi ia in jur de 9-9,5%
Si apropo, nu mai spune ca ai motor 110HDI pentru ca sunt doua motoare de 110 cai HDI. Unul de 1,6 litri si unul de 2 litri. Noi nu putem decat sa ghicim despre care vorbesti.
e vorba de 1.6 hdi 110 cp. problema este ca intre ce arata calculatorul si ce platesc efectiv la pompa exista aceasta diferenta (de cca 1.5litri/100km) si intreb daca este normal sau exista scurgeri/pierderi de motorina pe undeva (pe care evident calculatorul nu cred ca le monitorizeaza). nu ma deranjeaza consumul fie el si de 7.3l/100km sau mai mare dar eventuale scurgeri ridica unele intrebari.
In mod normal calculatorul contabilizeaza numai ce trimite pompa de injectie spre injectoare. Nu de alta, dar pompa de motorina are un debit de vreo 10 ori mai mare decat ce poate sa consume pompa de injectie in cel mai prost scenariu. Daca ar contabiliza computerul motorina care se plimba prin furtunele de la rezervor ti-ar iesi macar 200-300 de litri la suta de kilometri consum ;)
Diferenta de consum poate fi data si de diferentele de temperatura (se stie ca carburantul organic are o rata mare de dilatare termica, d-aia se recomanda sa alimentezi noaptea pe racoare ca castigi cam juma de litru la un rezervor ;)
Si mai poate fi si faptul ca poate nu faci de doua ori plinul cu exact aceeasi cantitate. Unele pompe sar mai repede decat altele functie de viteza pe care este setat pistolul. Daca faci umplere pana la buza iarasi poate fi o diferenta lasand la o parte faptul ca e deosebit de gresit sa faci asa ceva.
Mie de exemplu computerul imi arata o idee mai mult decat consuma cu adevarat masina.
Diferenta de consum poate fi data si de diferentele de temperatura (se stie ca carburantul organic are o rata mare de dilatare termica, d-aia se recomanda sa alimentezi noaptea pe racoare ca castigi cam juma de litru la un rezervor ;)
Si mai poate fi si faptul ca poate nu faci de doua ori plinul cu exact aceeasi cantitate. Unele pompe sar mai repede decat altele functie de viteza pe care este setat pistolul. Daca faci umplere pana la buza iarasi poate fi o diferenta lasand la o parte faptul ca e deosebit de gresit sa faci asa ceva.
Mie de exemplu computerul imi arata o idee mai mult decat consuma cu adevarat masina.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
sorry, dar cum calculeaza masina consumul nu este de interes pt mine. eu vroiam doar sa stiu daca este sau nu normala, din experienta de zi cu zi a fiecaruia, nu neaparat cu acelasi motor, o diferenta asa de mare (cca 1.5l/100km) intre consumul raportat de calculator si consumul 'platit' efectiv la pompa. atat...