Ati avut probleme cu electrovanele de pe instalatia de vacuum, cele care controleaza turbo, EGR, clapetii de pe aspiratie,etc?
Se pot desface si curata?
Am dubii daca functioneaza corect sau nu.
Electrovalvule
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
darian scrie:Am aceeasi problema si am supus discutiei problema pe undeva. La mine chestia e temporara. Adica nu se manifeste de fiecare data iar cand o face e insotita de un fluierat al motorului.
La service la paugeot mi s-a spus ca acele electrivalve sunt motivul.
E logic sa "fluiere motrul"! Adica asa ar trebui sa se auda cand lucreaza turbina! Si normal ar fi sa o auzi mai des... La tine e temporara treaba pentru ca iti lucreaza turbina din cand in cand!
Passion pour C5
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
- 2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
- 3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002
o electrovana te costa cam 3 mil din cate stiu, dar iti recomand sa iti iei din dezmembrari si sa desfaci capacul de la baza acesteia sa verifici filtrul de hartie,daca acesta nu este foarte imbacsit si rupt(sa nu fie negru negru poate sa fie maro)atunci electovana ar trebui sa fie buna.
ele sunt pozitionate undeva pe un suport de plastic langa sfera stanga fata sub capacul de plastic.ca sa le identifici o sa vezi cate 2 furtunase si o mufa care intra in fiecare.(apropo am vazut modele de C5 care au 3 electrovane cum e a mea si cu 2 electrovane, a treia electrovana este pentru clapeta dispusa pe furtunul care vine de la intercooler si intra in galeria de admisie, dar care la unele modele lipseste?!)
bafta.
ele sunt pozitionate undeva pe un suport de plastic langa sfera stanga fata sub capacul de plastic.ca sa le identifici o sa vezi cate 2 furtunase si o mufa care intra in fiecare.(apropo am vazut modele de C5 care au 3 electrovane cum e a mea si cu 2 electrovane, a treia electrovana este pentru clapeta dispusa pe furtunul care vine de la intercooler si intra in galeria de admisie, dar care la unele modele lipseste?!)
bafta.
Re: Electrovalvule
Pablo406 scrie:Ati avut probleme cu electrovanele de pe instalatia de vacuum, cele care controleaza turbo, EGR, clapetii de pe aspiratie,etc?
Se pot desface si curata?
Am dubii daca functioneaza corect sau nu.
si eu am aceiasi problema ...si am facut schimb de valve ...din 3 - 2 se potrivesc intre ele atat mufa electrica cat si furtunasele ...ideea este ca acum consuma mai mult in oras dar si fuge si inca ma mai gandesc daca sa mi cumpar sau nu una noua si sa le pun inapoi asa cum a fost din fabrica ......