Am vreo sansa sa imi schimb singur filtrul de ulei la Citroen C5 1.6 HDI sau merge numai cu cheie speciala in service?
Mai am un Fiat Grande Punto la care mi-am luat super teapa. M-am dus la benzinarie sa schimb ulei + filtru si aia au dat drumul la ulei si au descoperit ca nu pot sa schimbe filtrul ca nu au cheie speciala. Am pus uleiul nou, alta marca si alta vascozitate peste filtrul vechi ca nu am avut de ales.
Nu vreau sa se intample la fel si la Citroen. Asadar orice sfat e bine venit.
Si inca o intrebare. Uleiul este Total Quartz 5W40 si are 10.000km din care vreo 6000 pe autostrada. Eu as vrea sa il schimb acum (cu Mobil 1 - 0W40 Supersynth), nu la 20.000 km cum zice Citroen. Voi ce ati face in locul meu? Ati merge cu un ulei 20.000km? Mie mi se pare un pic cam mult. Parca nu l-as tine atat.
Filtru ulei citroen C5 1.6 HDI
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
pt. a desface capacul filtrului de ulei (e cartus) iti trebuie o tubulara de 27 cred.e relativ usor cu mentiunea ca e indicat sa nu-l stringi tare la loc.doar pina la contact si eventual inca putin.
uleiul ar fi bine sa-l schimbi la 10 12 mii.e masina ta , iar uleiul nu-i o avere.
uleiul ar fi bine sa-l schimbi la 10 12 mii.e masina ta , iar uleiul nu-i o avere.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- C i t r o n e l
- pasionat
Capacul cartusului filtrant merge defacut cu tubulara de 27 sau cu cheie filtru cu chinga; nu e nimic deosebit.
Nu trebuie strans fortat cand il pui la loc; poti sa-l strangi si doar cu mana daca ai priza buna ( daca pui ulei pe garnitura noua ) deoarece are filet mult si nu se mai desface singur.
Daca folosesti masina in strainatate si nu in Romania poti sa mergi linistit 20.000km cu uleiul recomandat, altfel incearca sa-l schimbi la 10-15.000km depinde de regimul de mers si carburant+praf.
Daca vrei sa te tina FAP-ul cat mai mult ti-as recomanda sa folosesti exclusiv ulei recomandat: Quartz Ineo ECS 5w30 sau similare LOW SAPS.
Nu trebuie strans fortat cand il pui la loc; poti sa-l strangi si doar cu mana daca ai priza buna ( daca pui ulei pe garnitura noua ) deoarece are filet mult si nu se mai desface singur.
Daca folosesti masina in strainatate si nu in Romania poti sa mergi linistit 20.000km cu uleiul recomandat, altfel incearca sa-l schimbi la 10-15.000km depinde de regimul de mers si carburant+praf.
Daca vrei sa te tina FAP-ul cat mai mult ti-as recomanda sa folosesti exclusiv ulei recomandat: Quartz Ineo ECS 5w30 sau similare LOW SAPS.
Cartea masinii spune clar, la motorul 1,6 HDI, in conditiii severe de utilizare a masinii (adica Romania), inlocuirea uleiului se face la 15 000 km sau 1 an; am aceeasi masina, din acelasi an cu a ta...si am facut pana acum 3 revizii, avand aproape 50 000 km. Restul motoarelor, cu exceptia acestuia de 1,6 hdi si a celui de pe C4 2,0i 180 cp, fac schimbul de ulei din 20 000 in 20 000 in conditii de utilizare severa si la 30 000 in conditii normale de utilizare.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”