Motor 1.6 hdi
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Motor 1.6 hdi
Buna,are cineva pareri despre echiparea citroenului c5 cu motorul de 1.6 hdi 110 cp , daca au fost probleme cu motorul ?

E vechi threadul, din decembrie anul trecut, dar parerea mea personala este ca 1.6 HDI este un motor bestial. Nu simte greutatea masinii, nu simte aerul conditionat, trage la deal admirabil, nu a trebuit sa ma rog de el niciodata in depasiri si cel mai important aspect in opinia mea: nu sufera de turbo lag.
Am fost obligat sa cumpar masina cu motorul asta dar nu regret nicio secunda ca nu am un motor mai mare. Mi-ar placea, dar nu regret.
Despre fiabilitate nu stiu sa spun nimic. Eu cred ca daca exploatezi si intretii motorul corect te duci peste 200.000km cu el fluierand (tu, nu motorul ;) ).
Am fost obligat sa cumpar masina cu motorul asta dar nu regret nicio secunda ca nu am un motor mai mare. Mi-ar placea, dar nu regret.
Despre fiabilitate nu stiu sa spun nimic. Eu cred ca daca exploatezi si intretii motorul corect te duci peste 200.000km cu el fluierand (tu, nu motorul ;) ).
-
- just curious
Personal cred ca a procedat corect prin schimbarea distributiei inainte de 240.000 km. Am auzit situatii la C4, cand s-a rupt cureaua de distributie la 80.000 km. Desi la C4 motorizari pe benzina in carte este dat ca limita 120.000 km.
Dupa acest exemplu zic ca este mai bine sa fi precaut. Se stie ca pagubele ce pot sa apara cand se rupe cureaua pot fi mult mai mari decat costul schimbarii distributiei.
Dupa acest exemplu zic ca este mai bine sa fi precaut. Se stie ca pagubele ce pot sa apara cand se rupe cureaua pot fi mult mai mari decat costul schimbarii distributiei.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
SPF scrie:1.6 HDI are distributie pe lant. Nu se rupe nimic. In cel mai rau caz capata joc lantul si incepe sa faca zgomot. Si se uzeaza intinzatorul de lant si pompa de apa. Dar de crapat catastrofic nu crapa.
e suficient sa te uiti in cartea tehnica si te lamuresti.
Ultima oară modificat Joi 04-Mar-2010 08:55 de către sandor mihai, modificat 1 dată în total.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- sandor mihai
- pasionat
pai am vrut sa spun ca e pe curea ,nici vorba de lant.poate nu e o expresie cunoscuta prin sud, dar nu e ofensatoare..imi cer scuze.
oricum,cred ca te documentezi din surse nesigure.
oricum,cred ca te documentezi din surse nesigure.
Ultima oară modificat Joi 04-Mar-2010 08:56 de către sandor mihai, modificat 1 dată în total.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
Mda. Exact cum ma asteptam. Ai privirea inteligenta dar nu stii sa te exprimi. Mersi pentru corectie.
O sursa sigura ar fi forumul, nu? Era mult mai elegant daca imi dadeai tu din sursa sigura o informatie, nu crezi?
Si chiar daca in profilul meu scrie Bucuresti, si provincialii au o reactie de antipatie viscerala fata de bucuresteni, nu mai locuiesc in Bucuresti de aproape 4 ani. Sunt mult-mult mai la sud. Vreo 10 grade latitudine ;)
O sursa sigura ar fi forumul, nu? Era mult mai elegant daca imi dadeai tu din sursa sigura o informatie, nu crezi?
Si chiar daca in profilul meu scrie Bucuresti, si provincialii au o reactie de antipatie viscerala fata de bucuresteni, nu mai locuiesc in Bucuresti de aproape 4 ani. Sunt mult-mult mai la sud. Vreo 10 grade latitudine ;)
- sandor mihai
- pasionat
DV6 TED4
P.S. Supercharging se realizeaza in doua moduri: cu turbina actionata de gazele de evacuare sau cu compresor actionat direct de motor prin angrenaje cu roti dintate.
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercharger
P.S. Supercharging se realizeaza in doua moduri: cu turbina actionata de gazele de evacuare sau cu compresor actionat direct de motor prin angrenaje cu roti dintate.
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercharger
parerea mea dupa ce am desfacut un asemenea motor si am constatat ca trebuie inlocuit e ca e un motor mult subdimensionat. cu siguranta trage si isi face treaba, dar cum naiba sa faci la un motor de 110 CP manetoane de 45 mm diam la biele? e cit la un motor vechi de dacie, zau asa. practic e calculat la limita, nu cred ca vreunul are sanse prea mari sa treaca cu succes de 250.000 km
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”