Zgomote in spate la gropi
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Zgomote in spate la gropi
La citroenul meu aud in spate ceva zgomote cand iau gropi. Parca ar veni din portbagaj dar nu am detectat sursa. Am scos absolut tot din portbagaj si tot aud zgomote la gropi. Nu se aude la toate gropile, in principiu trebuie sa iau o succesiune de gropi sau gropile sa fie ceva mai mari.
Voi aveti vreun zgomot in spate? Poate sa fie de la hayon? Dati-mi idei despre ce as putea sa mai verific ca m-am uitat peste tot si nu vad nimic in neregula. Imi vine sa demontez bara sa vad daca nu e ceva pe dedesubt care se misca. Ca asta este senzatia: ceva care se misca. Nu seamana a troncaneala de bucsi paradite sau altceva. Si plus de asta masina are in jur de 30.000 km. Refuz sa cred ca are vreo uzura la suspensii sau articulatii. Si oricum asa face de cand am luat-o cu 19.000 km in bord. Nici mai rau nici mai incet. Doar enervant.
Comportamentul masinii este exemplar si i-as da nota 10 daca nu ar fi zgomotele alea din spate.
Voi aveti vreun zgomot la C5-urile voastre?
Voi aveti vreun zgomot in spate? Poate sa fie de la hayon? Dati-mi idei despre ce as putea sa mai verific ca m-am uitat peste tot si nu vad nimic in neregula. Imi vine sa demontez bara sa vad daca nu e ceva pe dedesubt care se misca. Ca asta este senzatia: ceva care se misca. Nu seamana a troncaneala de bucsi paradite sau altceva. Si plus de asta masina are in jur de 30.000 km. Refuz sa cred ca are vreo uzura la suspensii sau articulatii. Si oricum asa face de cand am luat-o cu 19.000 km in bord. Nici mai rau nici mai incet. Doar enervant.
Comportamentul masinii este exemplar si i-as da nota 10 daca nu ar fi zgomotele alea din spate.
Voi aveti vreun zgomot la C5-urile voastre?
- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
- viorelovidiu
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
- 2: Ex : C 5 I și C 5 II
- 3: Tel : 0745.81.83.40
Salutari ! Si eu am aceeasi problema pe spate .Rezolvarea problemei -verificarea basculelor pe spate (eventual schimbarea rulmentilor plus ce mai au pe acolo : semering, ax, distantier sau ceva de genul asta, numai daca e nevoie.).Eu personal trebuie sa schimb curand tot anasamblul pt fiecare brat, pt ca inafara de faptul ca troncane spatele foarte urat daca iau ceva gropi masina mai si fuge de spate un pic stanga-dreapta pt ca am rulmentii uzati.Oricum, daca prind a se uza rulmentii, trebuie schimbati din timp pt ca mai tarziu pot roade din bascula, si nu as vrea sa ma gandesc cat costa asa ceva.Stima !
- viorelovidiu
- pasionat
danutz scrie:Salutari ! Si eu am aceeasi problema pe spate .Rezolvarea problemei -verificarea basculelor pe spate (eventual schimbarea rulmentilor plus ce mai au pe acolo : semering, ax, distantier sau ceva de genul asta, numai daca e nevoie.).Eu personal trebuie sa schimb curand tot anasamblul pt fiecare brat, pt ca inafara de faptul ca troncane spatele foarte urat daca iau ceva gropi masina mai si fuge de spate un pic stanga-dreapta pt ca am rulmentii uzati.Oricum, daca prind a se uza rulmentii, trebuie schimbati din timp pt ca mai tarziu pot roade din bascula, si nu as vrea sa ma gandesc cat costa asa ceva.Stima !
zgomotul e metalic? cati km are masina?
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 

-
- pasionat
N-as putea zice ca e metalic, e un zgomot destul de urat si infundat, si spatele parca danseaza stanga-dreapta.Kilometrii de acum sunt 175.000 la numar.Conteaza f mult cand e rulata in tara.Asta am luat-o de la noi si e din 2007 in tara.C 5 ul I care-l dezmembrez, e din 2003 fabricat, in 2006 adus din Franta si rulat 3 ani si ceva la noi(50.000km).Rezultatul : nici o bataie, n-am schimbat nici macar o bucsa la ea si nici nu era nevoie, mult mai silentioasa la suspensie decat C 5 II, mai elastica.Oricum, daca o pastrezi si o intretii din timp, nu-ti bati joc de ea, conteaza f mult.Apropo, care mai aveti modelul II( poate ati mai avut si primul model pt comparatie), sunt tot asa rigide la suspensie cum mi se pare mie?Astept si eu impresii.Stima si multi km fara probleme!
- viorelovidiu
- pasionat
la mine este ok spatele - inseamna ca aveam eu vedenii
confirm ca suspensia este mai rigida (eu am H3 simplu, fara sport) din cauza talonului mai mic la anvelope. Chiar ma gandeam gumele de vara sa fie pe 205/60 sau chiar 215/60 pentru a mai mari confortul dar pana atunci ma multumesc cu sferele de comfort care le-am pus pe fata ce schimba mult in bine confortul dar se pierde un pic pe stabilitate in viraje. azi am comandat si sferele pe spate ca nu mai aveam rabdare cu furnizorii locali.... si sa am parte de comfortul maxim

confirm ca suspensia este mai rigida (eu am H3 simplu, fara sport) din cauza talonului mai mic la anvelope. Chiar ma gandeam gumele de vara sa fie pe 205/60 sau chiar 215/60 pentru a mai mari confortul dar pana atunci ma multumesc cu sferele de comfort care le-am pus pe fata ce schimba mult in bine confortul dar se pierde un pic pe stabilitate in viraje. azi am comandat si sferele pe spate ca nu mai aveam rabdare cu furnizorii locali.... si sa am parte de comfortul maxim

Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 

-
- pasionat
Nici eu nu am H3+, dar intradevar pe viraje e mult mai legata fata de cealalta, care ai impresia ca se leagana ca o barca daca nu esti invatat.Modelul II intradevar, il poti conduce mai sportiv, chiar daca se pierde mult din capitolul comfort, dar asta e,nu le putem avea pe toate.Oricum , si-asa rigida cum e, cred ca e peste nivelul celor germane, nu?Despre sfere, nu cred ca as mai face si acesta investitie, pt ca acum m-am acomodat cu masina asa cum e, pt ca la urma urmei te inveti cu ea.In ce priveste anvelopele, eu am montate ca roti de iarna cele de 195/65/15 de pe C 5I, si nu cred ca diferenta de 1 cm a balonului nu influenteaza asa tare comfortul.
- viorelovidiu
- pasionat
zgomot punte spate
s-a mai discutat subiectul. incepe cu lucrurile cele mai simple si anume verifica bucsele puntii spate, daca nu s-au slabit cumva. strange aceste bucse si pe urma mai vezi. oricum cauta bine, ca s-au postat si poze cu locul unde sunt amplasate. eu am avut aceeasi problema si am rezolvat strangand aceste bucse.
salutare baieti.
scartait la rulare de la puntea spate denota probleme la rulmentii de la punte care se schimba cu tot cu bucsi si ce mai are pe acolo.
bataie de tip infundat pe spate poate fi din sfere.exista o serie de sfere cu probleme la amortizoarele din sfera(niste tije la intrarea uleiului in sfera).
sau tampoanele de la puntea spate.vedeti fig atasate.si spor la treaba

scartait la rulare de la puntea spate denota probleme la rulmentii de la punte care se schimba cu tot cu bucsi si ce mai are pe acolo.
bataie de tip infundat pe spate poate fi din sfere.exista o serie de sfere cu probleme la amortizoarele din sfera(niste tije la intrarea uleiului in sfera).
sau tampoanele de la puntea spate.vedeti fig atasate.si spor la treaba

- viorelovidiu
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
si eu m-am confruntat cu ceva asemantor, acum nu stiu cum se aude la la tine , dar pe mine ma disperase la gropi si toata lumea zicea cand o puneam pe rampa ca nu are nimic. si pana la urma am scos tot din prtbagaj si tot din spate , inclusiv banchetele . stiu ca e greu de crezut dar bancheta din spate scotea zgomotul asta ciudat , un fel de scartait, dar mai ciudat. asa ca daca ai chef, incearca si asta . sper sa te ajute