nu stiu cui sa ma mai adreses,ma adresez si voua,colegilor de forum,in speranta ca cineva ma poate ajuta cu vreun sfat util.
povestea esta cam asa,cat mai pe scurt:
dupa cum se vede in semnatura sunt in italia.acum cate a zile o mama a venit la soacra-mea cu lacrimi in ochi,stiind ca noi suntem in italia,cu rugamintea de a lua legatura cu noi in legatura cu fata ei cu varsta de 19 ani,plecata de acasa.avea o vaga idee despre locul unde se afla,aici,in italia.dupa multe telefoane am reusit sa dam de urma fetei,norocul a facut sa se afle la cca 70 km de noi si sa avem posibilitaea de a ne deplasa.
ea a venit in italia cu prietenul ei la munca,asa i s-a zis,au ajuns aici si ne-avand bani pt a plati calatoria au lasat cartile de identitate soferului de pe microbuz ca garantie.a lucrat o saptamana pe undeva pe la camp cu 30 eur/zi,banii nu i-a vazut pt ca i-a luat ”prietenul” si de-aici a inceput circul.nu i-a mai fost permis sa mearga la munca in schimb a fost trimisa sa se prostitueze.ea a refuzat si,inevitabil,a fost batuta in repetate randuri si in final aruncata in strada,fara acte,fara lucruri...asa am gasit-o eu intr-o parcare,ascunzandu-se pe dupa masini tremurand toata de frica.
acum marea problema e ca nu putem recupera actul de identitate.am vorbit cu soferul care i-a adus si mi-a spus ca deja actul l-a dat pt ca a primit banii.cui i l-a dat?alora care au maltratat-o pe fata asta...am vb si cu ei,cu el de fapt,si mi-a zis ca actul e la el,el nu vrea decat sa-si recupereze banii care i-a dat soferului(100 euro) si sa-i spun unde sunt sa vina sa mi-l aduca,stiind ca fata e la mine.binenteles ca nu i-am zis unde ma aflu...
la politie nu pot sa ma duc pt ca daca se afla ca fata sta de atata timp aici,in curtea unde stau,fara act de identitate,intra proprietarul la belele pt ca in mod normal nici nu trebuie sa intre pe poarta fara sa prezinte un act.
cam asta e,pe scurt,povestea.acum,daca cineva care a avut rabdarea sa citeasca are vreo idee,vreun sfat il rog sa scrie aici.deci marea noastra problema e recuperarea actului de identitate pentru ca fata sa poata ori sa ramana aici cu noi in siguranta ori sa o pot trimite acasa.la ambasada romaniei nu am posibilitatea sa merg(la roma) pt a lua vreo hartie inlocuitoare.poate doar cand se vor elimina toate solutiile voi incerca sa ajung si acolo...
deci,putem s-o ajutam pe fata asta?
AJUTOOOR....problema urgenta-persoana maltratata
Moderator: Echipa Tehnica
"Incepand cu data de 25 aprilie 2008, ĂŽn cadrul ambasadei Romaniei din Italia functioneaza un telefon de urgenta (tel:345.230.24.89), disponibil 24 din 24 de ore, destinat ĂŽn exclusivitate persoanelor care se afla ĂŽn situatii speciale de dificultate sau de pericol pe teritoriul Republicii Italiene. Ăn categoria acestor situatii se ĂŽncadreaza accidentele cu victime, decesele, calamitatile si
alte situatii de pericol sau cu caracter extraordinar."
http://www.ambasada.ro/ambasada/1/62/italia.html
alte situatii de pericol sau cu caracter extraordinar."
http://www.ambasada.ro/ambasada/1/62/italia.html
^
^
^
Parere personala: mergeti la ambasada (Roma) sau la consulat (Torino si Milano). Inteleg ca vrei ca asta sa fie ultima solutie, dar...
Poate ca cel mai bine este sa mergeti la politie, dar tu spui ca proprietarul va avea probleme ca a acceptat o persoana care nu avea acte. Oare cei de acolo nu au mintea deschisa sa inteleaga ca este vorba despre un caz aparte? Eu zic ca vei/veti avea parte de intelegere, dar tu stii mai bine ... Daca lucrurile stau asa cum fata ti-a povestit, ar trebui sa va adresati politiei.
Poate ca te-ai grabit sa postezi problema, dar sunt cateva intrebari:
- in zilele noastre, face cineva transport pe gratis sau pe datorie?
- cine nu-i mai permitea sa mearga la munca?
- crezi ca daca voi veti achita pt fata contravaloarea transportului, acel om va va lasa in pace?
- de cat timp este fata acolo? (din ce spui tu, reiese ca de multa vreme...)
Concluzie: din cele descrise de tine, reiese ca ar trebui sa va adresati politiei. Din punctul meu de vedere este singura institutie abilitata si competenta in a va acorda ajutor pentru ca ar putea fi vorba despre ceva necurat la mijloc.
Poate ca cel mai bine este sa mergeti la politie, dar tu spui ca proprietarul va avea probleme ca a acceptat o persoana care nu avea acte. Oare cei de acolo nu au mintea deschisa sa inteleaga ca este vorba despre un caz aparte? Eu zic ca vei/veti avea parte de intelegere, dar tu stii mai bine ... Daca lucrurile stau asa cum fata ti-a povestit, ar trebui sa va adresati politiei.
Poate ca te-ai grabit sa postezi problema, dar sunt cateva intrebari:
- in zilele noastre, face cineva transport pe gratis sau pe datorie?
- cine nu-i mai permitea sa mearga la munca?
- crezi ca daca voi veti achita pt fata contravaloarea transportului, acel om va va lasa in pace?
- de cat timp este fata acolo? (din ce spui tu, reiese ca de multa vreme...)
Concluzie: din cele descrise de tine, reiese ca ar trebui sa va adresati politiei. Din punctul meu de vedere este singura institutie abilitata si competenta in a va acorda ajutor pentru ca ar putea fi vorba despre ceva necurat la mijloc.
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
In completarea celor spuse de @mariuss:
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=90501
"Telefonul de urgenÞã - SecÞia Consularã ROMA - (0039) 345.230.24.89
Este strict pentu cetĂŁĂženii români care se confruntĂŁ cu o situaĂžie dificilĂŁ, specialĂŁ, cu caracter de urgenÞã, se poate apela zilnic ĂŽn intervalul orar 16.30 - 08.30. La acest numĂŁr nu se fac programĂŁri Âşi nu se furnizeazĂŁ informaĂžii consulare. Ăn categoria situaĂžiilor speciale se ĂŽncadreazĂŁ accidentele cu victime, decesele, calamitĂŁĂžile Âşi alte situaĂžii de pericol sau cu caracter extraordinar. "
"SecÞia Consularã a Ambasadei României la Roma are În jurisdicÞie regiunile Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia, Umbria.
Dacã domiciliul dumneavoastrã nu se aflã În jurisdicÞia Ambasadei României la Roma, apelaÞi la serviciile:
1. Consulatul general - Milano
Telefon de urgenÞã: (0039) 3661081444
AdresĂŁ: Via Gignese, 2, 20148 MILANO
Telefon: 02.400 74 018, Fax: 02.400 74 023
E-mail: consulatmilano@gmx.net
Site: www.consulatmilano.com
Consulatul General al României la Milano este competent pentru regiunile: Lombardia, Trentino Alto Adige.
2. Consulatul general - Torino
Telefon de urgenÞã: (0039)3483779223
AdresĂŁ: Via Ancona nr.7, 10152 Torino
Telefon: 011/2495264, Fax: 011/2358136
Site: www.consulatulromaniei.it
E-mail: torino@consulatulromaniei.eu
Consulatul General al României la Torino este competent pentru regiunile: Piemonte, Liguria si Valle d'Aosta.
3. Consulatul general - Bologna
AdresĂŁ: Via Guelfa, 9 Scala A, Int. 3
40138 Bologna (BO)
Telefon: 0039 051 5872120 / 051 5872209
Fax: 0039 051 5871950
E-mail: consulatbologna@gmail.com
Consulatul General al României la Bologna este competent pentru regiunile: Marche, Emilia Romagna ºi Toscana.
4. Consulatul general - Trieste
AdresĂŁ: Via Udine 11
Trieste
Telefoane:
0039 040411652
0039 040412536
0039 040416350
0039 0404528136
Fax: 0039 04044938
E-mail: consulat.trieste@gmail.com
Consulatul General al României la Trieste este competent pentru regiunile: Veneto, Friuli-Venezia Giulia."
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=90501
"Telefonul de urgenÞã - SecÞia Consularã ROMA - (0039) 345.230.24.89
Este strict pentu cetĂŁĂženii români care se confruntĂŁ cu o situaĂžie dificilĂŁ, specialĂŁ, cu caracter de urgenÞã, se poate apela zilnic ĂŽn intervalul orar 16.30 - 08.30. La acest numĂŁr nu se fac programĂŁri Âşi nu se furnizeazĂŁ informaĂžii consulare. Ăn categoria situaĂžiilor speciale se ĂŽncadreazĂŁ accidentele cu victime, decesele, calamitĂŁĂžile Âşi alte situaĂžii de pericol sau cu caracter extraordinar. "
"SecÞia Consularã a Ambasadei României la Roma are În jurisdicÞie regiunile Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Lazio, Molise, Puglia, Sardegna, Sicilia, Umbria.
Dacã domiciliul dumneavoastrã nu se aflã În jurisdicÞia Ambasadei României la Roma, apelaÞi la serviciile:
1. Consulatul general - Milano
Telefon de urgenÞã: (0039) 3661081444
AdresĂŁ: Via Gignese, 2, 20148 MILANO
Telefon: 02.400 74 018, Fax: 02.400 74 023
E-mail: consulatmilano@gmx.net
Site: www.consulatmilano.com
Consulatul General al României la Milano este competent pentru regiunile: Lombardia, Trentino Alto Adige.
2. Consulatul general - Torino
Telefon de urgenÞã: (0039)3483779223
AdresĂŁ: Via Ancona nr.7, 10152 Torino
Telefon: 011/2495264, Fax: 011/2358136
Site: www.consulatulromaniei.it
E-mail: torino@consulatulromaniei.eu
Consulatul General al României la Torino este competent pentru regiunile: Piemonte, Liguria si Valle d'Aosta.
3. Consulatul general - Bologna
AdresĂŁ: Via Guelfa, 9 Scala A, Int. 3
40138 Bologna (BO)
Telefon: 0039 051 5872120 / 051 5872209
Fax: 0039 051 5871950
E-mail: consulatbologna@gmail.com
Consulatul General al României la Bologna este competent pentru regiunile: Marche, Emilia Romagna ºi Toscana.
4. Consulatul general - Trieste
AdresĂŁ: Via Udine 11
Trieste
Telefoane:
0039 040411652
0039 040412536
0039 040416350
0039 0404528136
Fax: 0039 04044938
E-mail: consulat.trieste@gmail.com
Consulatul General al României la Trieste este competent pentru regiunile: Veneto, Friuli-Venezia Giulia."
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Cred cĂŁ cel mai bine te adresezi poliĂžiei pentru a reclama furtul CI (raportul este necesar pentru obĂžinerea titlului de cĂŁlĂŁtorie) Âşi pe urmĂŁ apeleazĂŁ la ambasadĂŁ pt. obĂžinerea unui titlu de cĂŁlĂŁtorie. http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=90507
va multumesc pentru informatii,noi ne aflam in Campagna,deci nr de la ambasada e valabil ...
hippo,referitor la intrebarile tale:da,se poarta mersul pe datorie,cel putin din judetul tulcea,daca e nevoie pot pune aici si cum i se zice omului care face transport si nr lui de tel...deci ei nu au platit drumul si au lasat CI ca garantie primindu-l inapoi in mom in care vor plati,in cazul asta 100eur/pers.
*nu-i mai permiteau sa mearga la munca indivizii aia pintre care si ”prietenul” ei.ei au avut ganduri de ”dat la produs” cu ea inca de la inceput.prima data au pus-o ”s-o faca” cu proprietarul casei in care locuiau pt a nu plati chiria.
*eu sunt sigur ca povestea nu se termina daca achit lu' ala contravaloarea calatoriei.scopul lor e de fapt de a afla unde suntem.ei vor sa-si recupereze fata,in nici un caz nu urmaresc s-o ajute sa se intoarca acasa sau sa-si recupereze suta aia de euro care-a platit-o pt CI.ea ne-a zis ca i-a auzit vorbind intre ei cum ca trebuie s-o puna la un microbuz spre spania,in locul ei urmand sa vina o alta ”care stie sa produca”-exact asa s-au exprimat...
*fata se afla in italia de pe la sfarsitul lui februarie anul asta,deci nu e chiar asa de mult timp.
eu pe fata asta nu o cunosc,nu stiu daca tot ceea ce spune e adevarat,tot de la ea stim ca tipul cu care a venit e cautat in rom pt trafic de tigari.
cert e ca atunci cand am gasit-o era f speriata,tremura toata si cand s-a suit in masina noastra,simtindu-se cat de cat mai in siguranta la putin timp a adormit,un somn adanc.
da,si eu sunt de parere ca politia ar face ceva dar propritarul mi-a zis ca a primit-o aici pt ca ne cunoaste pe noi,in mod normal nu ar fi trebui sa o lase sa intre.daca lui ii vine vreun control o incurca.si-ii vin controale destul de des...nu vreau sa dau detalii de locul in care stam...e de-ajus sa spun ca e un loc...”special”...
hippo,referitor la intrebarile tale:da,se poarta mersul pe datorie,cel putin din judetul tulcea,daca e nevoie pot pune aici si cum i se zice omului care face transport si nr lui de tel...deci ei nu au platit drumul si au lasat CI ca garantie primindu-l inapoi in mom in care vor plati,in cazul asta 100eur/pers.
*nu-i mai permiteau sa mearga la munca indivizii aia pintre care si ”prietenul” ei.ei au avut ganduri de ”dat la produs” cu ea inca de la inceput.prima data au pus-o ”s-o faca” cu proprietarul casei in care locuiau pt a nu plati chiria.
*eu sunt sigur ca povestea nu se termina daca achit lu' ala contravaloarea calatoriei.scopul lor e de fapt de a afla unde suntem.ei vor sa-si recupereze fata,in nici un caz nu urmaresc s-o ajute sa se intoarca acasa sau sa-si recupereze suta aia de euro care-a platit-o pt CI.ea ne-a zis ca i-a auzit vorbind intre ei cum ca trebuie s-o puna la un microbuz spre spania,in locul ei urmand sa vina o alta ”care stie sa produca”-exact asa s-au exprimat...
*fata se afla in italia de pe la sfarsitul lui februarie anul asta,deci nu e chiar asa de mult timp.
eu pe fata asta nu o cunosc,nu stiu daca tot ceea ce spune e adevarat,tot de la ea stim ca tipul cu care a venit e cautat in rom pt trafic de tigari.
cert e ca atunci cand am gasit-o era f speriata,tremura toata si cand s-a suit in masina noastra,simtindu-se cat de cat mai in siguranta la putin timp a adormit,un somn adanc.
da,si eu sunt de parere ca politia ar face ceva dar propritarul mi-a zis ca a primit-o aici pt ca ne cunoaste pe noi,in mod normal nu ar fi trebui sa o lase sa intre.daca lui ii vine vreun control o incurca.si-ii vin controale destul de des...nu vreau sa dau detalii de locul in care stam...e de-ajus sa spun ca e un loc...”special”...
Leo, important este sa rezolvati problema. Daca informatiile noastre (fie ele si putine), va sunt de ajutor, nu putem decat sa ne bucuram ca putem face ceva.
PS: crede-ma ca intrebarile mele nu au fost malitioase si tendentioase.
PS: crede-ma ca intrebarile mele nu au fost malitioase si tendentioase.
da mbc,stiu,m-am implicat fara sa am nici o legatura cu persoana respectiva.in primul rand drumul pana unde am gasit-o a fost foarte greu,pe niste coclauri de nu ne venea sa credem.o zona plina de boschetari,marochini,tigani...mi-am luat toate masurile posibile sa nu se afle cine si unde suntem,dupa ce se va termina povestea (cu bine...sper),imi voi schimba si nr de tel.
azi a aparut o raza de soare in povestea asta:mama ei are o copie a buletinului acasa,maine ne-o va trimite.asta rezolva problema cazarii,va putea fi inregistrata.asa putem sa mergem si la carabinieri.maine voi suna si la numarul de la ambasada sa vad ce-mi zic si oamenii aia.
cu toate problemele astea nu-mi pare rau ca am ajutat-o pe fata asta;ne intrebam,daca nu ajungeam in timp s-o luam de acolo,ce s-ar fi intamplat cu ea?ne-a povestit despre un caz al unei fete care a fost batjocorita de 7 indivizi (in aceeasi zona unde am gasit-o pe ea) si dupa ce le-a zis ca se va duce sa-i denunte a fost gasita cu matele pe-afara la un colt de strada.nu stiu cat de adevarata e povestea,pare un pic exagerata,dar un sambure de adevar trebuie sa fie.
sper sa se termine cat mai repede,sa nu se ajunga prea departe.da,suntem singuri aici,unde stam noi suntem o mana de romani,majoritatea de prin partea moldovei-suntem singurii din dobrogea,dar nu exista unitate de loc.ar trebui sa ne avem mai ceva ca fratii,sa ne ajutam reciproc dar nu exista asa ceva;care mai de care vrea sa te insele,sa te fure,invidia e la loc de frunte,daca lucrezi in fiecare zi se uita stramb dupa tine:”i-ote'al dreq,a lucrat si azi asta...”...imi aduc aminte cand mi-am cumparat scooterul nici macar buna ziua nu au mai dat.si asta e un MIC exemplu....nu mai zic cand am venit cu masina cu nr de irlanda ce tragedie a fost...
azi a aparut o raza de soare in povestea asta:mama ei are o copie a buletinului acasa,maine ne-o va trimite.asta rezolva problema cazarii,va putea fi inregistrata.asa putem sa mergem si la carabinieri.maine voi suna si la numarul de la ambasada sa vad ce-mi zic si oamenii aia.
cu toate problemele astea nu-mi pare rau ca am ajutat-o pe fata asta;ne intrebam,daca nu ajungeam in timp s-o luam de acolo,ce s-ar fi intamplat cu ea?ne-a povestit despre un caz al unei fete care a fost batjocorita de 7 indivizi (in aceeasi zona unde am gasit-o pe ea) si dupa ce le-a zis ca se va duce sa-i denunte a fost gasita cu matele pe-afara la un colt de strada.nu stiu cat de adevarata e povestea,pare un pic exagerata,dar un sambure de adevar trebuie sa fie.
sper sa se termine cat mai repede,sa nu se ajunga prea departe.da,suntem singuri aici,unde stam noi suntem o mana de romani,majoritatea de prin partea moldovei-suntem singurii din dobrogea,dar nu exista unitate de loc.ar trebui sa ne avem mai ceva ca fratii,sa ne ajutam reciproc dar nu exista asa ceva;care mai de care vrea sa te insele,sa te fure,invidia e la loc de frunte,daca lucrezi in fiecare zi se uita stramb dupa tine:”i-ote'al dreq,a lucrat si azi asta...”...imi aduc aminte cand mi-am cumparat scooterul nici macar buna ziua nu au mai dat.si asta e un MIC exemplu....nu mai zic cand am venit cu masina cu nr de irlanda ce tragedie a fost...
in primul rand vreau sa multumesc celor 200 de forumisti care au avut rabdarea sa citeasca topicu' si celor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda...dup'aia vreau sa cer scuze pentru povestea asta idioata...(de fapt idiotul am fost eu...ca am pus botu'...).persoana respectiva s-a dovedit a fi o mincinoasa de prima clasa...avand banuieli de la inceput de faptul ca nu prea zice adevarul nu am sunat pe la ambasada si nu am fost nici la politie cu ea,si bine am facut...in sfarsit,dupa o luna de stat la noi,dupa discutii aprinse,plansuri,telefoane pe la ma-sa...am dus-o intr-o seara la Bari la un var de-a ei care lucreaza la un circ...asa s-a terminat povestea...baietii care au adus-o in IT m-au sunat intre timp si m-au intrebat de ea,le-am zis ca am dus-o la un centru de asistenta sociala si nu mai stiu nimic de ea...si nu m-a mai deranjat nimeni...asta e povestea cu parasuta,rog,daca e posibil,sa fie sters topicul ca mi se face chiar greata cand imi aduc aminte ce fraier am putut fi...bine,a fost ma-sa cea care m-a convins urland pe la telefon...deci...asta a fost...