Mesajde XENON » Sâm 10-Apr-2010 13:23
Eu nu sunt multumit. DELOC! Sa dai banii pe care i-ai dat pe junghiul asta, cand acum piata geme efectiv de oferte... Eu am facut referire la Dacia, fiind primul lucru care mi-a venit in minte, dar ofertele sunt cu zecile. Si intamplator tocmai explicam cuiva de pe forumul Peugeot de ce sa NU cumpere un 107. Dau copy-paste si aici:
"Uite, fac aici o lista cu lucrurile deranjante la aceasta masina de cand e noua, si alta cu defecte.
-suspensia super-rigida (daca nu te day boy-racer, nu are cum sa iti placa, simti absolut TOT. Ia-ti adio de la orice drum denivelat, in cazul in care nu esti genul care isi bate joc de masina.)
-antifonare inexistenta (auzi motorul, auzi drumul, de la volan, poti vorbi linistit cu cineva din afara masinii avand geamul inchis, ca la 1310,)
-cutia de viteze este mizerabila, am verificat zeci de tripleti, sunt toate la fel (intra urat in trepte, retrogradarea 2-3 iarna cu motorul rece e oribila, marsarierul intra prost oricand etc.)
-motorul produce vibratii f. mari (cand ai AC-ul deschis la ralanti, parca ai masaj in scaun)
-in portbagaj nu poti baga lucruri voluminoase daca dai jos bancheta, fiindca la hayon se ridica doar geamul, deci nu se formeaza in spate o platforma plata ca sa bagi un frigider, aragaz etc. Ai mereu acolo "pragul" ala enervant. Chestii de volumul asta le-am carat usor in Matiz.
-tabla e atat de subtire, incat nici nu se pune problema sa poti sta sprijinit de vreo aripa. Indoire garantata.
-daca nu ai radioul de fabrica, nu o sa reusesti niciodata sa prinzi un post de radio cum trebuie. Am intrebat la "n" service-uri audio. E problema generala, ceva cu antena acestor "masini".
Ce am patit eu:
-Am avut in capota ciupituri de la pietricelele de pe drum (cine nu are...). Am spalat masian iarna, in 10 minute apa intrata pe sub vopsea in zonele alea a inghetat, si mi s-a umflat vopseaua in cateva locuri, umflaturi de 2cm in diametru. Capota a trebuit vopsita... Nu ziceti ca e normal, ca daca vopseaua era buna, nu intra apa pe sub ea. La alte masini de ce nu se intampla?
-Intr-o zi spalam masina, si de pe bara din spate a inceput sa sara vopseaua. Putin cate putin a sarit pe o suprafata cat o palama !!!. A trebuit vopsita...
-Mi-a picat pompa de apa (500lei numai piesa, nu o gasesti decat la reprezentanta, am cautat o luna). Astept ambreiajul, ca sunt putini cei care au trecut de 50.000km cu el...
-La vulcanizare mi-a strans un tampit o janta prea tare. Am luat cheia din portbagaj, am incercat sa o desfac, m-am urcat pe ea, s-a indoit parca era de plastilina. Am luat o cheie de 15 lei din METRO. Am desfacut prezoanele imediat...
-in 40.000km s-a lasat buretele de la sezut si cel de la spatar la scaunul meu. Stau ca pe WC. Numai buretii costa 400 si respectiv 500lei...
-volanul imi crapa pe locul unde ar trebui sa se rupa cand sare airbagul. De la claxonat...Deci claxonez prea mult...?
-Apa, apa peste tot. Apa pe la geamuri la spalatorie, dar mai grav, MULTA apa in portbagaj de la ploaie. Plafonul e galben din cauza infiltratiilor in spate, mocheta din portbagaj e numai mucegai. Cred ca a putrezit deja...
Si toate astea avand termen de comparatie un Logan cumparat de nou al unui prieten de peste drum de casa mea, cumparat in acelasi an, cu aceeasi suma, si avand acum aproape acelasi nr. de km. Nu a avut nicio problema, merg la mine la tara cu el, fiindca acolo nu-mi pot folosi "masina". La finisajele intrioare a lui e la fel de proasta, dar sa comparam totusi faceliftul interior de la actualul Logan (si Sandero) cu cel facut la C1/107/AYGO: in timp ce la Dacia interiorul a fost imbunatatit radical, este efectiv ALTCEVA, calitatea a crescut simtitor, nesimtitii de la Toyota au redesenat indicatorul de la clima: in loc de liniute, acum sunt bulinute. Supeeeeeeeeeer........ (apropo, si plasticul ala alb, care sta aprins noaptea, parca e becul de la la usa de la WC la spital, ihhhh, oribil...)"
BAI FRATILOR, REVENITI-VA UN PIC. CAND ESTI STRAMTORAT LA BUZUNAR SI ITI CUMPERI UN COTETZ SUB 10.000EU, TE UITI IN PRIMUL RAND LA PARTEA PRACTICA, VREI CA MASINA SA-SI FACA TREABA, SA SUPORTE DRUMURILE DE LA NOI SI SA NU TE LASE IN DRUM. PUTIN IMI PASA CA DACIA E "MASINA UNIFORMA", CA O CONDUCE TOT POPORUL. BINE CA AVEM NOI MASINI MICI SI ASPECTUOASE PE-AFARA, DAR FACUTE DIN CARTON. PANA LA URMA N-AM INTELES CE E ASA DE BUN LA MASINA ASTA? CE ARE EA "BUN"? CA TREABA CU PARCAREA USOARA PICA DIN PRIMA, CA LA CAT E DE JOASA NU O POTI URCA PE NICIO BORDURA. DACA NU O POTI PARCA LANGA BORDURA, ESTI MANCAT.