BX in progresss

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 15-Feb-2010 18:05

si uite asa in 2 zile am dat si mortaciunea jos de pe masina ... am lucrat sambata cateva ore si duminica l`am dat jos :) exact la limita ... ambreiajul era la limita(rulmentu era blocat pe placa de presiune :lol: si tinea ambreiaju un pic debraiat .. indeajuns cat sa tina si sa nu tina :) Dar ,partea buna este ca puterea nu ajungea toata la roata .... si cred ca asta mi`a salvat diferentialul care are si el un satelit cu dinti ciobiti :D exista cineva acolo sus totusi :D
Downpipe`ul de la turbina s`a spart din pricina vibratiilor cred... si alte maruntisuri ... in principiu inca nu am rezolvat cutiile sa vad ce pun ... dar sper sa combin diferentialul mai lung actual cu o cutie de turbo ...
Pana la urma pentru o masina prototip a mers aproape 2 ani , mearsa in toate felurile ... am mers si 800 km intr`o zi ... comfort ok ! sa speram ca de acum o sa mai mearga inca 10 ani ... pana isi va arata alte imperfectiuni !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 17-Feb-2010 20:54

astazi s`a montat cutia , cea mai dureroasa .... pe viitor sigur o sa strang si pentru un diferential quaife , pentru ca sigur nu o sa reziste mult ... asta !
\am folosit treptele + carcasa de turbo diesel , iar diferentialul de GT , diferenta este enorma ! de la 16x63 la 16x59 :wink: diferenta enorma ... practic am rezolvat ce ma durea tr4 si tr 5 !
Astazi mi`a venit si ceasul de boost , urmatoarele de achizitionat sunt destul de multe :lol: acum sa vedem ce pot lua pana montez totul si ce ramane pentru mai la vara !
si acum cateva poze

Imagine

Imagine

Imagine
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 22-Feb-2010 12:17

se poate inchide.

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 31-Mar-2010 16:55

masina refuza sa se dea batuta :wink: proiectul revine in forta ... voi revenii cu detalii

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 14-Apr-2010 11:24

Dupa cum spuneam ,
Masina acum functioneaza chiar ok , insa cu mici/mari probhleme la ambreiaj , mai pe scurt nu tine puterea :) avand in vedere ca masina merge cu presiune mai mare si de curand a primit si un intercooler nou :wink:
Momentan sunt in cautarea unei solutii si cred eu ca am rezolvat pentru moment problema in 2 saptamani sper sa pun in aplicare planul(daca reusesc sa strang banii)
Pe viitor am pregatit si o turbina T3 , pentru ca actuala a ramas micuta la ce se intampla cu masina :twisted: In principiu masina va arata foarte normal , un bx batatorit si stock ,cu o vopsea rosu mat cu jante de tabla negre... singura modificare estetica fata de cum este in acest moment va fi o bara de bx 16 valve s2 , pentru a putea acomoda noul intercooler(momentan arata caraghios) + un rollcage de siguranta !

Cateva poze mai noi ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Mie 14-Apr-2010 11:59

adica ai gasit bara de 16v s2?
si sincer, nu prea arata ca un bx batatorit stock :roll: ...cu stergatorul pe mijloc si cu radiatorul care iese din bara... :?
Citroen BX 17. TD '89

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 14-Apr-2010 12:03

sunt in tratative :wink: problema e transportul :wink: iar o data cu bara de 16 valve se va ascunde destul de mult intercoolerul in bara :wink: stergatorul pe mijloc este un moft , dar util dupa 170 ... in pozitia originala incepe si se zbate ca pestele pe uscat :lol:
Si oricum 90% din oameni nu vad aceste detalii ... vad doar un bx break ... adica un harb :wink: de fapt daca vad 2 bx`uri unu break si un hatch ... nu prea fac diferenta ... tot bx e ... tot rosu :lol:

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Vin 16-Apr-2010 18:05

s`a dat comanda de ambreiaj vine cam in 7 zile ... dupa se modifica un pic... sa fiu sigur ca rezista :)
Pana pe 9 mai ar trebui sa fie gata si o sa vin si cu timpii pe 400m (sper la sub 15 sec) , primul eveniment drag legal la care o sa particip :) wish me luck

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Vin 07-Mai-2010 08:43

turbina noua este chiar sanatoasa, mananca mere :D

Imagine

jony
pasionat

Mesajde jony » Vin 07-Mai-2010 17:15

Baba asta turbeaza nu gluma... vezi sa nu se ia si la tine ... :))

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 07-Mai-2010 18:09

bai... vezi sa nu aspiri cu ea cartofi si sa scoti la spate direct piure caldutz :lol:

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Sâm 08-Mai-2010 14:58

jony ... ea a luat turbarea de la mine... deci e ok :lol:

Mai e pana la montarea ei ... momentan astept ambreiajul ... dupa trebuie modificata iar pompa de injectie pentru debit marit :wink:
De achizitionat ar mai fi un oil cooler si un wastegate extern + tot ce tine de esapament ... dar asta peste ceva vreme sa`mi revin cu banii :) mai trebuie sa si traim ... momentan o sa mearga foarte bine asa !
Singura mea ingrijorare este lagul ... sper sa o nimeresc ok :wink:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 10-Mai-2010 22:56

maru' ca maru', da unde infunzi tu turbina aia, ca o sa trebuiasca sa ii faci loc la picioarele tale! si eu am un T3 urias si ma uit la el ca n-am unde il pune
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 10-Mai-2010 23:10

mai andrei ... ce sa zic ... presar un pic de magie sub capota :wink: daca cumva aceasta va fi prea mare si nu o sa functioneze corect (in principiu sper sa nu aiba lag asa mare incat la schimbarea treptei in forta sa cada sub presiune... ), o sa iau ceva un picut mai mic ... dar nu prea mic :wink:
In principiu urmaresc 180-200 de ponei si 400+ nm si 1000 kg :D tot ce mai ramane este un LSD ...
Momentan ma enerveaza asteptarea ambreiajului , dabea miercuri/joi cica ar ajunge la mine ... deocamdata era pe la timisoara si trebuie sa treaca pe la iasi o tura... dabea dupa la mine :mad:

p.s. sa vorbim acolo la pompe ... o sa trebuiasca iar modificata pompa de injectie la mine ... trebuie marit foarte mult debitul de motorina si nu o sa reusesc asta fara modificare hardware :cry:

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Dum 16-Mai-2010 22:33

in timp ce astept ambreiajul... deja mi s`a acrit de la atata asteptat ... se mai curata melcu...

Imagine

Înapoi la “Masina mea”