Detin un Xantia din 94 1995 cm 90 cp td.Va rog sa imi spuneti care ar fi motivele
posibile pentru care masina sare tare de spate.Asta se intampla doar la gropi,
denivelari mai dure.La asfalt bun nu se simte deloc aproape. In mers masina sta
mai ridicata de fata fata de spate. In stationare fata se lasa.
suspensie tare pe spate
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
fiind din 94, s-ar putea sa fie cu hydractive; daca este, atunci trebuie reincarcate in primul rand sferele compensatoare si de pe fata si de pe spate ca sa ai suspensia moale, si bineinteles si cele de la roti. daca pe spate compensatoarea e sparta, poti sa ai senzatia ca arunca... repet, asta doar daca ai hydractive.
Masina are un buton in fata manetei de ridicare/coborare a suspensiei.Butonul este cu simbolul
unei sarme si daca il apas se aprinde.Nu stiu ce se intampla cu suspensia daca este apasat butonul.
Eu stiu ca butonul actioneaza suspensia in modul sport.Daca aveti rabdare puteti sa-mi explicati cum
se manifesta suspensia daca se apasa butonul.Multumesc.
unei sarme si daca il apas se aprinde.Nu stiu ce se intampla cu suspensia daca este apasat butonul.
Eu stiu ca butonul actioneaza suspensia in modul sport.Daca aveti rabdare puteti sa-mi explicati cum
se manifesta suspensia daca se apasa butonul.Multumesc.
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
bai.... super tare asta
butonul ala din poza pusa de tine este de la airbag pasager, la xantia serie 2
intr-adevar, la serie 1, butonul pus in acel loc, este pentru modul sport al suspensiei, dar pentru hydractive; activa e altceva, si daca maisna e activa, este si gata, nu are mod cuplat sau decuplat...
acum... daca masina ta are acel buton, este cu hydractive; trebuie sa mergi sa incarci sferele, si dupa cum am spus, neaparat sa incarci compensatoarele, pt ca daca le lasi asa, tot tare o sa fie.

butonul ala din poza pusa de tine este de la airbag pasager, la xantia serie 2

intr-adevar, la serie 1, butonul pus in acel loc, este pentru modul sport al suspensiei, dar pentru hydractive; activa e altceva, si daca maisna e activa, este si gata, nu are mod cuplat sau decuplat...
acum... daca masina ta are acel buton, este cu hydractive; trebuie sa mergi sa incarci sferele, si dupa cum am spus, neaparat sa incarci compensatoarele, pt ca daca le lasi asa, tot tare o sa fie.
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
dj01fad scrie:pai daca mergi pe sport, suspensia se intareste in functie de viteza... mergi cum iti place tie, nu conteaza. la drum, daca asfaltul e bun, eu merg de regula pe sport. oricum, pana nu rezolvi cu suspensia nu prea poti sa sesizezi vreo diferenta...
Am inteles.Unde as gasi un meserias in aceste masini? Dar sa fie cat mai aproape de Bistrita(jud.B-N).