Suspension System Faulty
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Pana acum nu am avut timp... Azi ma voi uita la ea. Electronica pare ok, display-ul imi afiseaza inceperea ridicarii, terminarea ei, si chiar, coborarea dupa ce plec si depasesc 40 la ora. Numai ca defapt toate acestea nu au loc, ea ramane la aceeasi inaltime mereu, nici coborata de tot, dar parca nici cat ar trebui sa fie pentru drum. Va tin la curent. Multumesc de sfaturi.
Passion pour C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Partea proasta e ca nu e arsa siguranta (as fi preferat). Partea si mai proasta e ca eu nu prea ma pricep la electronica, sau, ma rog, la verificat cablajele. Ei bine, meseriasul meu a vazut ca intra un manunchi de fire in pompa si ar fi vrut sa stie pe care sa le masoare in baza unei scheme electrice sau ceva... Puteti sa ma ajutati cu ceva in acest sens? La reprezentanta nu prea m-as duce din foarte multe motive... Unul ar fi ca e departe si nu prea m-ar tine sa merg cu ea pe burta daca se lasa de tot, platforma nu mi-o permit, si, ca sa nu vi le spun pe toate, va spun doar un motiv pentru care nu m-as mai intoarce acolo: ultima data cand am fost la ei au "omis" sa puna corespunzator borna bateriei dupa ce au scos-o ca sa se uite la o roata!!! Posibil ca alternatorul meu sa fi bagat prea multa tensiune in alte locuri, daca in baterie nu, nu-i asa?! Va multumesc anticipat si va rog sa imi spuneti si voi parerea voastra!
Passion pour C5
- mesersmith
- Moderator - C5
sa ne intelegem...
daca motorul nu se aude, evident ca trebuie verificat motorul...
in el intra doua fire...
manunchil ala de fire, intra prin intermediul unei pompe in calculatorul suspensiei care se afla pe pompa...
nu ai treaba cu acele fire...
deci, mai la stanga de acele fire, vei gasi doua fire groase care intra in motorul pompei...

daca motorul nu se aude, evident ca trebuie verificat motorul...
in el intra doua fire...
manunchil ala de fire, intra prin intermediul unei pompe in calculatorul suspensiei care se afla pe pompa...
nu ai treaba cu acele fire...
deci, mai la stanga de acele fire, vei gasi doua fire groase care intra in motorul pompei...

- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
iar de priceput la electronica, nu trebuie sa te pricepi cine stie ce...pt masuratoarea asta...
ia un multimetru, pune-l pe scala de 20v curent continuu si scoate mufa si masoara in partea cu firele, nu pe motor...
ca sa coti mufa, e necesar sa identifici un plastic de alta culoare decat mufa(la mine e rosu) si de care trebuie sa tragi, fara sa tragi de mufa...acel plastic e introdus in mufa..
sa te uiti cu atentie, desi nu ai loc de manevra mai deloc...
dupa ce iese pana la blocarea lui(ca nu iese de tot ca sa nu-l pierzi), tragi de mufa usor...
din pacate, daca trebuie sa umbli in motor, nu se poate fara sa dai jos tot ansamblu pompa-motor...si asta inseamna sa desfaci tevile, ceea ce presupune o interventie asupra sistemului hidraulic in sine...(piedere si inlocuire lichid, demontat tevile care intra in pompa, etc)
atentie la demontarea tevilor, in capatul lor spre pompa, au niste o-ring-uri pe care nu trebuie sa le pierzi...
cred ca era beat proiectantul cand a facut asta...sau pe schimbul de noapte...
ia un multimetru, pune-l pe scala de 20v curent continuu si scoate mufa si masoara in partea cu firele, nu pe motor...
ca sa coti mufa, e necesar sa identifici un plastic de alta culoare decat mufa(la mine e rosu) si de care trebuie sa tragi, fara sa tragi de mufa...acel plastic e introdus in mufa..
sa te uiti cu atentie, desi nu ai loc de manevra mai deloc...
dupa ce iese pana la blocarea lui(ca nu iese de tot ca sa nu-l pierzi), tragi de mufa usor...
din pacate, daca trebuie sa umbli in motor, nu se poate fara sa dai jos tot ansamblu pompa-motor...si asta inseamna sa desfaci tevile, ceea ce presupune o interventie asupra sistemului hidraulic in sine...(piedere si inlocuire lichid, demontat tevile care intra in pompa, etc)
atentie la demontarea tevilor, in capatul lor spre pompa, au niste o-ring-uri pe care nu trebuie sa le pierzi...
cred ca era beat proiectantul cand a facut asta...sau pe schimbul de noapte...
Vesti bune: dupa o examinare mai amanuntita am gasit mai multe cabluri roase de sobolani, asa ca nu-mi mai ramane decat sa refac cablajele si apoi sa vad daca dispar erorile. (intre timp mi-a aparut si ABS si ESP faulty, iar acum am gasit retezat captorul de la ABS dreapta fata). Multumesc tuturor pentru indrumari, si sper sa nu mai fie si alceva de genul vreunui scurtircuit, sa se fi ars ceva, din cauza sobolanilor astora!
Passion pour C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”