Consum
Moderator: Echipa Tehnica
Am avut concediu saptamana trecuta si am ajuns cu machina pana la Venetia, in total 3500 km, cu plimbari prin Budapesta si Graz.
consum mediu final afisat de calculator: 5.0%; consum efectiv: 5.2%.
Stie careva de unde e diferenta?
De la Szeged incolo, cam tot drumul a fost pe autostrazi. Unde a fost mai liber, am folosit regulatorul pe 130km/h. temperatura putin peste zero, fara zapada, ploaie.
viteza medie afisata 69 km/h, la sosirea in Bucuresti.
de departe, cele mai bune strazi sunt in Italia, comparativ cu Ungaria si Austria. Italia are si cele mai scumpe taxe de autostrada: aprox 10 eur pt 300km; in Austria rovinieta e 8 eur pt 10 zile iar in Ungaria aprox 12 eur.
pretul motorinei: pana in 1.05 eur/litru in toate cele 3 tari
prin Budapesta, plin de C3 si Xsara Picasso.
am luat amenda noaptea in Graz pentru mers pe banda de autobuz, faruri stinse si lipsa sticker de Romania. 20 eur fiecare.
am inteles ca depasirea de viteza e 10 eur; asta nu mi s-a intamplat.
altfel, bine. nici un greieras deocamdata.
stergatoarele nu isi fac treaba ca lumea. sunt acoperite de garantie ?
mi-a intrat prima data astazi ESP pe Paraul Rece, era ceva zapada.
C4 1.6 HDI SX 110CP
De la Szeged incolo, cam tot drumul a fost pe autostrazi. Unde a fost mai liber, am folosit regulatorul pe 130km/h. temperatura putin peste zero, fara zapada, ploaie.
de departe, cele mai bune strazi sunt in Italia, comparativ cu Ungaria si Austria. Italia are si cele mai scumpe taxe de autostrada: aprox 10 eur pt 300km; in Austria rovinieta e 8 eur pt 10 zile iar in Ungaria aprox 12 eur.
am luat amenda noaptea in Graz pentru mers pe banda de autobuz, faruri stinse si lipsa sticker de Romania. 20 eur fiecare.
C4 1.6 HDI SX 110CP
mike, te rogam, mai scrie inca o data ce ai scris aici, dar mai detaliat, la http://www.clubcitroen.ro/forum/viewforum.php?f=27
(Pagina de start a forumului Club Citroen Âť Drumuri Europene)
(Pagina de start a forumului Club Citroen Âť Drumuri Europene)
Xsara 1.6 / C4 1.4
mike scrie:consum mediu final afisat de calculator: 5.0%; consum efectiv: 5.2%.
zau ca nu inteleg, adica tu te plingi de 0,2 diferenta la consum, dar ai plecat cu masina la venetia? cred ca se cam exagereaza, sincer!!! cu alte cuvinte te scobesti de 7 litri de motorina despre care nu stii unde s-au dus la un drum de 3500 km, la venetia. iarta-ma, esti caraghios
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
1. eu cred ca "este de vina" computerul de bord.
adica acel blamat si blestemat computer de bord, asa cum reiese din mesajele precedente ...
nu era mai bine fara el sau fara functia de calcul a consumului?
2. de asemenea, cred ca trebuie sa avem o abordare mai intelegatoare vizavi de computerul de bord, caruia eu nu ii acord prea mare incredere in ceea ce priveste consumul. el ne ofera niste cifre, rezultate din niste medii statistice ale unor indicatori etc.
3. consumul se mai poate calcula la modul clasic - se umple rezervorul, se urmaresc kilometrii parcursi si apoi completeaza benzina consumata la loc. eu am mai multa incredere in aceasta metoda.
pentru cei mai pretentiosi, recomand sa calculeze kilometri parcursi din:
(nr. kilometri de pe bord + nr. kilometri oficiali de pe harta)/2.
4. pe vremea cand ma "distram" cu Daciia, un prieten isi confectionase un "masurator" de rezervor dintr-o tija metalica gradata.
inainte si dupa fiecare drum lung, bagam masuratorul in rezervor si calculam consumul ... cool, nu-i asa ?
adica acel blamat si blestemat computer de bord, asa cum reiese din mesajele precedente ...
nu era mai bine fara el sau fara functia de calcul a consumului?
2. de asemenea, cred ca trebuie sa avem o abordare mai intelegatoare vizavi de computerul de bord, caruia eu nu ii acord prea mare incredere in ceea ce priveste consumul. el ne ofera niste cifre, rezultate din niste medii statistice ale unor indicatori etc.
3. consumul se mai poate calcula la modul clasic - se umple rezervorul, se urmaresc kilometrii parcursi si apoi completeaza benzina consumata la loc. eu am mai multa incredere in aceasta metoda.
pentru cei mai pretentiosi, recomand sa calculeze kilometri parcursi din:
(nr. kilometri de pe bord + nr. kilometri oficiali de pe harta)/2.

4. pe vremea cand ma "distram" cu Daciia, un prieten isi confectionase un "masurator" de rezervor dintr-o tija metalica gradata.
inainte si dupa fiecare drum lung, bagam masuratorul in rezervor si calculam consumul ... cool, nu-i asa ?

Xsara 1.6 / C4 1.4
mike scrie:Am avut concediu saptamana trecuta si am ajuns cu machina pana la Venetia, in total 3500 km, cu plimbari prin Budapesta si Graz.
C4 1.6 HDI SX 110CP
Cum e cu stickerul cu RO? Ce anume iti trebuie?Sunt interesat ca vreau si eu sa plec inainte de craciun.
Stergatoarele de ce nu isi fac treaba?
Si ca sa fiu si on Topic, sambata am iesit din oras, benzina de 99 de la Petrom, mers normal, consum dupa 250km, 8.0l/100km. In mod normal mai mult de 7 nu trebuia sa imi arate(am facut drumul asta de cel putin 10ori pana acum, si stilul de mers fiind acelasi, adica autostrada 139km/h, si in afara 100-120, tot pe acelasi drum limita inferioara a consumuli a fost de 5.4l si cea superioara de 9.2l)
Cand m-am intors, am pus benzina de la MOL de 95, consumul afisat cand am intrat in Bucuresti 7.1l, stilul de condus acelasi. Singura concluzie care pot sa o trag este ca, a consumat mai putin cu ~1l cu benzina de 95.
khan scrie:mike scrie:consum mediu final afisat de calculator: 5.0%; consum efectiv: 5.2%.
zau ca nu inteleg, adica tu te plingi de 0,2 diferenta la consum, dar ai plecat cu masina la venetia? cred ca se cam exagereaza, sincer!!! cu alte cuvinte te scobesti de 7 litri de motorina despre care nu stii unde s-au dus la un drum de 3500 km, la venetia. iarta-ma, esti caraghios
Mie nu-mi pare ca se plange de faptul ca i-a consumat mai mult decat ii indica. Omu' vrea doar sa afle de unde-i diferenta(carcotasilor)

- Teo-Onesti
- pasionat
u
Urmaresc si eu constant discutiile despre masini mai noi,C3,C4.Eu am un citroen mai vechi(de 14 ani) iar consumul mediu e de 9,5-10%km.In oras imi ia cam 12-13%,iar afara in jur de 8%(are 122 CP,la un motor de 1998 cm3).Constat cu stupoare,ca din punctul de vedere al consumului,tehnologia a stagnat practic de vreo 20 de ani incoace!Vad ca aceleasi consumuri care erau acum doua decenii atat la masinile pe benzina ,cat si la cele pe motorina,au ramas aproape la fel,iar puterea nu a crescut f. tare ca sa justifice aceasta foame de carburant(mai ales la benzina).Ma asteptam la consumuri mai mici,atat la C3 cat si la C4.No ofence!
- Teo-Onesti
- pasionat
t
Nu uit.Si citroenul meu are catalizator(e doar euro 2),dar sunt totusi...20 de ani.!!!Ma steptam ca un C4 1,6 16v sa consume undeva la 8-9 % in oras si vreo 5,5-6,5% in afara.Deci o medie de 6,5-7,5 %...Referitor la greutate:XM-ul meu are 1310 kg.Nu cred ca un C4 e mai greu.
Sint foarte multi factori care trebuie analizati. Aerul conditionat consuma in plus - eu merg cu climatizarea automata tot timpul, chiar si iarna, pentru ca e foarte comod.
Dar diferentele cele mai mari se datoreaza stilului de condus si traficului. Cei care mergeti mai "linistit", incercati odata sa conduceti mai "sportiv", cu multe apasari puternice ale pedalei de acceleratie si veti vedea!. Invers, ceilalti, incercati sa mergeti mai "ca pensionarii", fara bruscari, cu acceleratii line, iar consumul va scadea drastic.
Dar diferentele cele mai mari se datoreaza stilului de condus si traficului. Cei care mergeti mai "linistit", incercati odata sa conduceti mai "sportiv", cu multe apasari puternice ale pedalei de acceleratie si veti vedea!. Invers, ceilalti, incercati sa mergeti mai "ca pensionarii", fara bruscari, cu acceleratii line, iar consumul va scadea drastic.