Impozitul auto a fost majorat de Guvern, chiar dublat

Stiri auto, teste video, evenimente si promotii.

Moderator: Echipa Tehnica

adimfx
Editor 0-100.ro

Impozitul auto a fost majorat de Guvern, chiar dublat

Mesajde adimfx » Joi 01-Iul-2010 07:54

Impozitele pe masini au fost majorate miercuri, 30 iunie, indiferent de capacitatea cilindrica a motoarelor. Cei mai afectati vor fi insa proprietarii de masini cu motoare de peste 2 litri, pentru care Guvernul a dublat impozitul comparativ cu valorile actuale.

http://www.0-100.ro/2010/07/01/impozitu ... i-e-dubla/

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 01-Iul-2010 09:56

Mda... probabil cã voi fi nevoit sã-mi vând CX-ul. :cry:

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 01-Iul-2010 10:22

Probabil ca ar trebui sa luam atitudine :!:

Daca 1000 de afectati ar da cate 100 ron, s-ar strange ceva bani pt a initia o actiune judecatoreasca impotriva acestei masuri discriminatorii.
Nu sunt jurist si nu stiu cum as putea sa ma implic (d p d v legal), dar as contribui :!:

PS - si la impozitul actual cine crezi ca o sa ti-l cumpere :?: sau cine l-ar cumpara pe al meu :?:

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 01-Iul-2010 10:48

PS - si la impozitul actual cine crezi ca o sa ti-l cumpere sau cine l-ar cumpara pe al meu

Din pãcate numai centrele de colectare a fierului vechi. Îmi este destul de greu sã iau o decizie, mai ales cã aveam planificatã o reparaþie capitalã pentru ea. Piesele existã, unele noi, dar banii pentru vopsea ºi alte materiale, cumulaþi cu cei cheltuiþi pe taxe, mã face sã renunþ. Cert este cã eu nu mi-l mai permit. :cry:

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 01-Iul-2010 12:49

In cazul asta radiaza-l, scoate-l de la impozit si pastreaza-l in vederea inmatricularii ulterioare ca vehicul istoric.
Este in legislatie prevederea respectiva, in sensul in care faci dovada ca detii un spatiu de depozitare, poti sa radiezi masina; ulterior se poate inmatricula :idea:

Sau cauta-i motor de 2 litri pe benzina...si eu am in calcul optiunea asta :idea:

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Joi 01-Iul-2010 14:01

vita sau vitele care au modificat legea ar trebui sa cunoasca cel putin 1lucru:valoarea unui aro,volga,rover,sau chiar xm cu motoare de peste 2000 de care cei mai multi s-au atasat sentimental este mult mult mai mica decit a unui q7 sau la ce s-o fi gindit cretinii ca ar aduce bani la bugetul din care fura videanu, casuneanu( 400 milioane de euro facuti in vreo 5 ani), sau nastase,care dupa ce basescu va fi urit de majoritatea rominilor s-ar putea sa ajunga chiar presedinte dupa vreo 4 ani la cit de prosti is oamenii..asa ca banii pe care spera sa ii obtina vor fi de fapt mult mai putini pt ca majoritatea vor renunta la masini.
eu vreau sa dau chiar mai mult de 100 de lei sa facem ceva,momentan nu am nici o idee, sa nu platim acesti bani pt. ca e aberant.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

sandor mihai
pasionat

Mesajde sandor mihai » Joi 01-Iul-2010 14:03

jgr1001 scrie:In cazul asta radiaza-l, scoate-l de la impozit si pastreaza-l in vederea inmatricularii ulterioare ca vehicul istoric.
Este in legislatie prevederea respectiva, in sensul in care faci dovada ca detii un spatiu de depozitare, poti sa radiezi masina; ulterior se poate inmatricula :idea:

Sau cauta-i motor de 2 litri pe benzina...si eu am in calcul optiunea asta :idea:

nu te amagi ca si eu am o dacie din 80 pe care am incercat s-o scot de la finante dar doamna de acolo mi-a zis clar si rastit: atita timp cit bunul exista se plateste impozit.deci asta pica.deci se poate radia de la politie dar impozitul se plateste.sigur.

silentdj
pasionat

Mesajde silentdj » Joi 01-Iul-2010 14:11

eu am avut un trabant pe care "l-am taiat" bucatele, si "cartonul" l-am aruncat, fierul l-am dus la fier vechi. Normal masina mai era inmatriculata si imi venea impozit. M-am dus la doamna de la finante si i-am explicat ca masina nu mai circula si este bucatele la fier vechi. Acelasi lucru mi-a zis si mie" cat timp nu pot sa arat un document care sa ateste ca am masina casata si nu o mai folosesc voi plati impozit". L a sfatul unui amic am facut o cerere la finante, cum ca as dori sa radiez masina, si o depozitez in curtea casei mele. In final pe baza acestei cereri mi sa aprobat radierea masinii. mentionez ca asta a fost acum vreo 4-5 ani....

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 01-Iul-2010 14:13

sandor mihai scrie:nu te amagi ca si eu am o dacie din 80 pe care am incercat s-o scot de la finante dar doamna de acolo mi-a zis clar si rastit: atita timp cit bunul exista se plateste impozit.deci asta pica.deci se poate radia de la politie dar impozitul se plateste.sigur.

Doamna de acolo e proasta...si merita trecuta pe lista disponibilizarilor pt ca nu cunoaste prevederile legale.
Era undeva pe net postata portiunea de lege care iti permite asa ceva. Si am mai auzit de cazuri care au reusit asta.

LE - am gasit ceva:

http://www.consiliereauto.ro/legislatie.php?id=7

"RADIEREA LA CEREREA PROPRIETARULUI

Documente necesare:
- Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare pentru proprietar;
- Cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, insotita de copia unui document care atesta detinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
- Trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
- Certificatul de inmatriculare;
- Placile cu numere de inmatriculare;"

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 01-Iul-2010 14:51

Se poate radia un auto daca se face dovada ca e depozitat undeva, dar nu toti de la fisc vor sa faca asta sau sa te ajute. Masina se poate reinmatricula, eu asa stiu. Trebuie sa ai la zi impozitul ca sa o poti radia, la fel ca in cazul vz-cump.

Alt examplu...se poate radia cu drept de reinmatriculare o masina chiar daca nu are C.I. Am radiat un Fiat 1800B care il am pt piese si nu avea nici macar carte de identitate.(avea numere din acelea vechi si se platea impozit la el chiar daca de la politie era radiat, nemaifiind valabile numerele) Il pot insa reinscrie oricand.

Toata treaba e ca trebuie sa alergi pe la ghisee..etc..si nu toti sunt dispusi sa te ajute.

Din cate stiu, singura radiere care nu iti mai ofera drept de reinscriere e cea de predare fier vechi (remat) asa ca aceasta metoda ar fi de preferat sa fie evitata.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 01-Iul-2010 15:12

Vorbim de cum sa radiem masinutele in loc de cum sa le tinem pe drum...pacat

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Joi 01-Iul-2010 16:00

Cititi si voi:

http://www.legislatiamuncii.ro/a/2154/c ... iscal.html

http://www.wall-street.ro/articol/Econo ... a-CCR.html

Cireasa de pe tort:

Codul fiscal:

" ART. 4 Modificarea Âşi completarea Codului fiscal

(1) Prezentul cod se modificĂŁ Âşi se completeazĂŁ numai prin lege, promovatĂŁ, de regulĂŁ, cu 6 luni ĂŽnainte de data intrĂŁrii ĂŽn vigoare a acesteia.

(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intrĂŁ ĂŽn vigoare cu ĂŽncepere din prima zi a anului urmĂŁtor celui ĂŽn care a fost adoptatĂŁ prin lege."

sursa: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Co ... c244063338
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 01-Iul-2010 17:00

ehee cate masini cu motoare peste 3000 circula si sunt scoase de la financiar...
Si asta nu e tot, sa vedeti ce urmeaza :?
Incercati degeaba sa cheltuiti bani cu judecata, pt ca nu aveti ce face. eu am renuntat sa mai cred ca se va face dreptate in tara asta. pana nu va iesi toata lu mea in strada sa faca ceva, nu se va schimba nimic. dar cum romanul e prost.... nu se va intampla asta niciodata; si cu grevele alea generale anuntate la taierea salariilor a fost o frectie la picior de lemn... au fost amenintati si s-au dus cuminti la servici. tare nu?
era si un banc: Se zice ca Dumnezeu a rasturnat sacul cu bogatii pe teritoriul romaniei; vazand asta, apropiatii lui l-au intrebat: Doamne, de ce ai dat atatea bogatii acestei tari? e corect asa ceva? si Dumnezeu a raspuns: Stati asa, sa vedeti ce popor le dau!

sandor mihai
pasionat

Mesajde sandor mihai » Joi 01-Iul-2010 17:39

jgr1001 scrie:
sandor mihai scrie:nu te amagi ca si eu am o dacie din 80 pe care am incercat s-o scot de la finante dar doamna de acolo mi-a zis clar si rastit: atita timp cit bunul exista se plateste impozit.deci asta pica.deci se poate radia de la politie dar impozitul se plateste.sigur.

Doamna de acolo e proasta...si merita trecuta pe lista disponibilizarilor pt ca nu cunoaste prevederile legale.
Era undeva pe net postata portiunea de lege care iti permite asa ceva. Si am mai auzit de cazuri care au reusit asta.

LE - am gasit ceva:

http://www.consiliereauto.ro/legislatie.php?id=7

"RADIEREA LA CEREREA PROPRIETARULUI

Documente necesare:
- Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare;
- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare pentru proprietar;
- Cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, insotita de copia unui document care atesta detinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
- Trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
- Certificatul de inmatriculare;
- Placile cu numere de inmatriculare;"

te referi la radierea de la politie sau de la finante?

sandor mihai
pasionat

Mesajde sandor mihai » Joi 01-Iul-2010 17:41

inca ceva, pot sa spun ca nu ma pricep deloc la legi si alte rahaturi din astea, dar o fi normal ,daca eu mi-am platit toate impozitele,pe tot anul inca din ianuarie sa-mi mai ceara nenorocitii bani pe anul asta in urma modificarii legilor? mi se pare cam ciudat.

Înapoi la “Stirile 0-100.ro”