
Salut Leo!
Pana fac rost de reteta care te intereseaza, iti pun reteta pt afinata. Oricum, modul de preparare este acelasi.
Ingrediente
Doua kg de zahar
Patru kg de afine
Doi litri de votca
Mod de preparare
1. Alegeti afinele de codite si apoi spalati-le bine iar dupa ce acestea au fost scurse de apa,se aseaza in damigeana in straturi impreuna cu zaharul.
2. Este de preferat ca ultimul strat din damigeana sa fie de zahar.
3. Legati damigeana cu tifon si lasati-o la soare pentru aproximativ o luna de zile.
4. Cand afinele s-au macerat si s-a format un sirop consistent ,adaugati votca,inchideti damigeana cu un dop de pluta si lasati-o inca o luna la macerat.
5. Strecurati apoi afinata prin tifon si puneti-o in sticle la loc racoros.
6. Daca doriti ,puteti prepara zmeurata,cornata si capsunata in acelasi mod ,rezultatul fiind la fel de aromat.
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)