Salut.
Am deja 3 saptamani de cand nu se mai aprinde stopul stanga spate + iluminare numar.
In prima faza am schimbat becul la stop, dar nimic - se aprinde decat frana.
Intrebare: din cate stiu, sigurantele fuzibile pt ele se afla sub bord, este posibil sa fie de vina o siguranta?
Si de unde pot lua astfel de sigurante? De la reprezentanta?
Astept un raspuns, pt ca azi am timp sa ma ocup de ea si nu stiu cu ce sa incep.
Sigurante fuzibile.
Moderator: Echipa Tehnica
Pai verifici dak sunt arse. Adik o scoti si te uiti prin plasticul transparent la portiunea mai ingusta de metal..o sa observi dak este intrerupta sau nu. Sigurante gasesti si in benzinarie. Ai grija sa inlocuiesti cu una de acelas amperaj.
Dak ar fi fost arsa siguranta cred eu ca nu ar mai fi mers ambele becuri de stop. Verifica totusi sigurantele dar verifica contactele..intre fire si soclu.
Dak ar fi fost arsa siguranta cred eu ca nu ar mai fi mers ambele becuri de stop. Verifica totusi sigurantele dar verifica contactele..intre fire si soclu.
Probabil sa vezi cum erea la dacia nova ca nu avea clestisor
. Da este posibil ca masura de siguranta sa fie diferite pe fiecare stop..dar ar trebui sa vezi pe schema de sigurante...dak iti apar doua..tu oricum dak este verifica mai multe.tot ce ar putea avea legatura cu stopurile.
Nu am citit cu atentie DA este posibil sa fie o singura siguranta pentru becurile de stopuri.

Nu am citit cu atentie DA este posibil sa fie o singura siguranta pentru becurile de stopuri.

Sa ajung acasa de la birou si slava domnului sa fie doar siguranta.
Nu mai vreau reprezentanta... Daca nu asta, nu cred ca poate fi decat ceva pe circuit... Imi si intrebarea asta pt ca de cand l-am luat, stopul central de frana este "mort". Acum si astea...
Re: Sigurante fuzibile.
sal. Eu tocmai am schimbat o siguranta la bricheta si intradevar este mic locul unde sunt dar cu grija si cu mana poti sa le verifici pe toate. uitate in cartea tehnica care corespunde stopului stanga spate si vezi de cati amperi e si mergi la orice magazin de piese auto si ceri sigurante pentru masini straine sau de cati amperi iti trebuie. se vand la set sau la bucata.
GATA! Am reusit! Cu un cleste un pic mai lung am scos siguranta, si... merge. Cu ocazia asta mi-am facut un stoc de sigurante, mi-am cumparat si o baterie noua - Bosh Silver, si am schimbat becurile de la numar spate. Am pus din acelea pe leduri.
In concluzie, pozitia stanga spate este cu lampile de nr le fuzibile, si sfatuiesc pe cei cu mana mai mare sa apleleze cu incredere la un cleste mai mare, ascutit.
Mersi pt sfaturi oricum.
In concluzie, pozitia stanga spate este cu lampile de nr le fuzibile, si sfatuiesc pe cei cu mana mai mare sa apleleze cu incredere la un cleste mai mare, ascutit.
Mersi pt sfaturi oricum.