Mesajde alexepr » Mar 04-Oct-2011 20:28
Chiar daca discutia e veche, pun si eu metoda mea de rezolvare, poate gaseste vreun nefericit si ii este de folos, asa cum am cautat si eu la randul meu de am innebunit pana i-am dat de cap.
Nit-ul respectiv este amplasat intr-o regiune foarte greu accesibila, trebuie sa desfaci balamaua de la capota(cea care este prinsa de aripa) ca sa poti ajunge cat de cat la el. Am incercat prima oara sa il lovesc in mijloc cu un cui si un ciocan, fara rezultat, nitul parca este sudat acolo! este foarte foarte solid.
Rezolvare: Lovirea cu dalta si ciocanul pana ii sare "scafarlia" nitului. Poate dura si 20 de minute acest chin,mai ales ca nit-ul este intr-o pozitie ciudata, sub plasticul acela cu gaurele care este la stergatoare.
Odata ce scafarlia nitului a fost rashchetata, se impinge ce a mai ramas cu un cui si un ciocan. Se dezlipeste masticul de care spuneau si ceilanti colegi prin parghie usoara cu o surubelnita.
Eu nu am gasit intrebuintarea acelui nit, poate fi dat jos doar prin distrugere (precizez inca odata ca este foarte solid si de dimensiunea unui nasture). Poate ca are rol de sigiliu. Sa se vada daca s-a umblat sau nu la aripa, cine stie.
Oricum, cu nit, fara nit aripa este foarte stabila, are vreo 7 suruburi strategic amplasate care iti dau batai de cap, dupa cum urmeaza.
In ordinea urmatoare le-am desfacut eu:
Prima data am dat bradutii carenajului jos, prin tragerea cercului in exterior, sunt vreo 4. Apoi am lasat carenajul cat de jos am putut, pe roata.
1. 2 suruburi de sub capota, la vedere, no problem.
2. Nit-ul ucigas. Asudare continua.
3. Surubul aripii de pe stalpul de la usa soferului.
4. Surubul din partea de jos a aripii, acolo unde pui cric-ul.
5. Deconectarea soclului semnalizarii.
5. Se cracaneaza aripa si se incearca sa se ajunga prin interiorul ei la alte 2 suruburi aflate unde se impreuneaza bara fatza cu aripa, numai ca pe interior.
6. Ultimul surub este prins de far, si se poate ajunge tragand de bara in jos si inserand tubulara in locasul dintre far si bara (cam deasupra bandoului)
7. Se desface imbinarea intre aripa si capatul barii fatza (acolo unde se impreuneaza) Sunt 2 coronite de plastic.
Eu am desfacut-o si am montat-o la loc in vreo 4 ore.
Mie unul mi-a produs batai de cap, sper ca o sa ii prinda bine cuiva acest tutorial.