se aude un suierat tot timpul
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
- 2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
- 3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002
am un c5 20 hdi 2002 si se aude tot timpul un fel de suierat care din cate imi dau seama vine de undeva de la circuitul de ulei de la caseta de directie pt ca in momentul cand virez maxim dreapta sau stanga si tin volanul chiar maxim maxim virat suieratul nu se mai aude dupa care reapare imediat ce las volanul...un individ de la reprezentanta zicea ca vine de la ceva supape de pe la circuitul hidraulic al casetei de directie.
intrebarea mea este daca a mai avut cineva problema asta si cum a solutionat-o...a inlocuit ceva si a disparut sau cum?
intrebarea mea este daca a mai avut cineva problema asta si cum a solutionat-o...a inlocuit ceva si a disparut sau cum?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- mesersmith
- Moderator - C5
Re: se aude un suierat tot timpul
Beemer scrie:am un c5 20 hdi 2002 si se aude tot timpul un fel de suierat care din cate imi dau seama vine de undeva de la circuitul de ulei de la caseta de directie pt ca in momentul cand virez maxim dreapta sau stanga si tin volanul chiar maxim maxim virat suieratul nu se mai aude dupa care reapare imediat ce las volanul...un individ de la reprezentanta zicea ca vine de la ceva supape de pe la circuitul hidraulic al casetei de directie.
spune-ne de cand a aparut simptomul asta si daca a aparut brusc...
dupa descrierea ta, pare ca ai avea aer pe instalatie...
spun asta deoarece am demontat de doua ori pana acum pompa de ridicare a masinii, si care are bazin pt lds comun cu servodirectia, iar de fiecrae data cand am facut reincarcarea inst cu lichid, pompa facea zgomot indiferent de pozitie, cu exceptia capetelor....
de indata ce se elimina aerul, facea un fasait doar la capete, asa cum e normal....
- mesersmith
- Moderator - C5
asigura-te ca ai nivelul normal in bazin, apoi tre sa faci volan maxim stanga-dreapta de mai multe ori...
dupa vreo 6-7 ori, ar trebui sa iasa...
cand ajungi la capete, zaboveste cateva secunde timp in care tre sa suiere...apoi ia-o de la capat...
daca atunci cand faci cursa cinstanta cu volanul dintr-o parte in alta si pe perioada asta se aude suieratul diferit si in reprize, sigur ai aer...daca nu, e nasol....
dupa vreo 6-7 ori, ar trebui sa iasa...
cand ajungi la capete, zaboveste cateva secunde timp in care tre sa suiere...apoi ia-o de la capat...
daca atunci cand faci cursa cinstanta cu volanul dintr-o parte in alta si pe perioada asta se aude suieratul diferit si in reprize, sigur ai aer...daca nu, e nasol....
salut
eu am avut o problema de genul acesta acum o luna,cind volanul ajungea in pozitia maxima stinga sau dreapta se auzea un zgomot de hidraulica fortata (la escavatoare am mai auzit zgomotul cind forteaza cupa in pamint) si rotirea volanului se simtea la mana putin sacadat.
In cazul meu a fost o problema la un furtun de retur care se inbina cu o teava care traverseaza partea din fata a masini de pe stinga pe partea dreapta pina sub bazinul pentru spalatorul de parbriz.
Un colier care stringe furtunul pe teava respectiva s-a slabit si am pierdut ~1litru de LDS.
Ca sa rezolv problema am fost nevoit sa dau spoilerul jos deoarece colierul cu pricina se afla intre spoiler si aparatoarea de plastic de la roata(sub pompa hidraulica).
Daca crezi ca si la tine este ceva de genul asta te mai pot ajuta cu citeva fotografii care le-am facut in timpul reparatiilor
eu am avut o problema de genul acesta acum o luna,cind volanul ajungea in pozitia maxima stinga sau dreapta se auzea un zgomot de hidraulica fortata (la escavatoare am mai auzit zgomotul cind forteaza cupa in pamint) si rotirea volanului se simtea la mana putin sacadat.
In cazul meu a fost o problema la un furtun de retur care se inbina cu o teava care traverseaza partea din fata a masini de pe stinga pe partea dreapta pina sub bazinul pentru spalatorul de parbriz.
Un colier care stringe furtunul pe teava respectiva s-a slabit si am pierdut ~1litru de LDS.
Ca sa rezolv problema am fost nevoit sa dau spoilerul jos deoarece colierul cu pricina se afla intre spoiler si aparatoarea de plastic de la roata(sub pompa hidraulica).
Daca crezi ca si la tine este ceva de genul asta te mai pot ajuta cu citeva fotografii care le-am facut in timpul reparatiilor
-
- simpatizant
Salut, si la mine se aude tot timpul un suierat cand motorul este la relanti, si parca se accentueaza putin cand virez de volan stanga dreapta, dar se aude foarte incet, cum ajung cu motoru peste 1500rpm nu se mai aude nimic, merge totul ok, dar pe loc se aude suieratul sau cand merg pe liber. Care sa fie problema?
C5 HDI 2.0 80kw 2003
-
- pasionat
Singur, lasi masina pe burta si completezi pana la semn.
Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”