Dupa 6 luni, ce-mi place si ce nu
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Pai de aia am zis sa puna poza.
Astia de la Citroen au facut niste schimbari mari la motorizari. La C6 nu mai exista motorizari pe benzina
doar diesel
Iar in viitor cam toate benzinarele vor fi turbo. Lor le convine normal... durata de viata scade dramatic.
Astia de la Citroen au facut niste schimbari mari la motorizari. La C6 nu mai exista motorizari pe benzina

Iar in viitor cam toate benzinarele vor fi turbo. Lor le convine normal... durata de viata scade dramatic.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Citroen C6 are doua motorizari: 2,7 HDI si 3.0 HDI.
Cu ambele motorizari se poate asculta muzica in surdina in masina iar masina este avion. Motoarele trag de rup, consumul ramanand in limite decente: 14-15% urban. Numai cineva indoctrinat rau isi poate dori un benzinar pe astfel de masina.
Iar motoarele turbo nu au durata de viata mai mica decat cele aspirate.
Cu ambele motorizari se poate asculta muzica in surdina in masina iar masina este avion. Motoarele trag de rup, consumul ramanand in limite decente: 14-15% urban. Numai cineva indoctrinat rau isi poate dori un benzinar pe astfel de masina.
Iar motoarele turbo nu au durata de viata mai mica decat cele aspirate.
Dupa 10 luni si 34.000 de km...
Dupa 10 luni si 34.000 de km mi-a cedat pompa de injectie. Citez din expertiza:
"La verificarea vizuala a componentelor agregatului de injectie, s-a constatat uzura la paletii pompei de transfer.
Cauzele probabile care au dus la uzura pompei de transfer:
- prezenta de particule (mizerie) in sistem;
- utilizarea unui carburant a carui calitate nu corespunde ISO4406 clasificare 18/16/13
Pentru functionarea in parametrii standard a agregatului de injectie se necesita inlocuirea pompei de transfer, a setului de garnituri si a supapei de reglaj."
Sunt fie cel mai ghinionist posesor de C5 fie n-am noroc. Abia astept sa scap de ea...
"La verificarea vizuala a componentelor agregatului de injectie, s-a constatat uzura la paletii pompei de transfer.
Cauzele probabile care au dus la uzura pompei de transfer:
- prezenta de particule (mizerie) in sistem;
- utilizarea unui carburant a carui calitate nu corespunde ISO4406 clasificare 18/16/13
Pentru functionarea in parametrii standard a agregatului de injectie se necesita inlocuirea pompei de transfer, a setului de garnituri si a supapei de reglaj."
Sunt fie cel mai ghinionist posesor de C5 fie n-am noroc. Abia astept sa scap de ea...
-
- simpatizant
De ceva timp am constatat ca intre 1100-1300 de ture motorul vibreaza atat de putermic incat se resimte in toata masina, iar in momentul apas si las acceleratia se aude un clac. Cei de la service au spus ca e normal pt ca la turatia aceea motorul nu e echilibrat .Daca accelerez brusc,indiferent in ce treapta e , masina trepideaza pana in momentul in care raman la o viteza constanta.Rog foarte mult pe cei ce au motor 2,0 HDI sa-mi spuna daca simt acele vibratii undeva intre 1100-1300 , caci masina mai are putin si iese din garantie si as vrea sa stai pe capul celor de la service daca problema nu se prezinta si la alte motoare. Multumesc anticipat celor care pot sa ma ajute.