O nOUA DEFECTIUNE DINTR-UN LUNG SIR...
Moderator: Echipa Tehnica
Intradevar. Dar mecanicul zicea ca ... pa-ram-pam-pam. Pompa de apa. Sper ca mai rezista un pic, si sper ca gasesc si aia la pret cat de cat acceptabil. N-am vandut-o eu de fraier (cu toate ca a mea nu avea nici o problema, better safe than sorry).
I-am propus lu taica-miu sa o dam si sa ia alta... dar slabe sanse, e atasat de buburuza.
Offtopic: coltul e superb, dar m-am dat putin de-a latul intr-un sens giratoriu, redresata frumos. TC e o prostie, nu a intrat, tot ce face e sa imi taie din putere de la 40 la 70 la ora intr-a doua. Caut o modalitate sa il scot de tot.
Si consumul e de 11.2% mediu pe CB (~10% real) pe ultimele 7 luni, cu tot cu cox o data la cateva zile. Nu e rau pt ~ 190 hp / tona
)
I-am propus lu taica-miu sa o dam si sa ia alta... dar slabe sanse, e atasat de buburuza.
Offtopic: coltul e superb, dar m-am dat putin de-a latul intr-un sens giratoriu, redresata frumos. TC e o prostie, nu a intrat, tot ce face e sa imi taie din putere de la 40 la 70 la ora intr-a doua. Caut o modalitate sa il scot de tot.
Si consumul e de 11.2% mediu pe CB (~10% real) pe ultimele 7 luni, cu tot cu cox o data la cateva zile. Nu e rau pt ~ 190 hp / tona

sunt si in RO: http://www.okazii.ro/cautare/kit+ambreiaj+c1.html , de asemenea poti cauta la furnizorii de piese auto din oras gen Unix auto, Bardi auto, s.a.m.d., sau chiar la dealerul Citroen, poate nu il au scump.
58500km fara probleme deocamdata la ambreiaj...ramane de vazut daca patesc si eu ceva.
58500km fara probleme deocamdata la ambreiaj...ramane de vazut daca patesc si eu ceva.
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)
EU am vorbit cu cei de la Promotor (au ceva afiliere cu coastadeest care sunt in bucuresti, google it). 700 ron kitul de ambreiaj, joi la 13 am platit, vineri la 12 era coletul cu ambreiajul in localitatea unde trebuia sa ajunga. Discul e mai mare, dar s-a potrivit la fix. Taica-miu e multumit de cum a iesit treaba (mai ales ca a dat 700 ron in loc de 2000).
sorin. scrie:Cod: Selectaţi tot
Cine vrea o masina de 50K km condusa subturat si cu ulei de la real versus o masina 50K km condusa sportiv dar ulei bun (> 40 lei pe litru)?
Eu
Multi se feresc de masini modificate pentru ca cred ca si-au luat cox. Ceea ce e perfect adevarat, dar au fost protejate de uzura, cei care le modifica vor sa si ajunga cu ele acasa - de asta baga ulei bun, consumabile bune.
E alegerea fiecaruia, dar cunosc cat de cat masinile (incerc sa nu ma laud), si prefer oricand o masina cu ulei scump, schimbat la 5000 si trepte schimbate la 5-6000 ocazional in fata unei masini care a primit ulei din 15 in 15 mii, care si-a luat blana de la 2000 de ture de cateva ori pe saptamana, si a mers cu ulei de floarea soarelui - cel putin ca pret.
Sa nu mai vorbim ca unul caruia ii plac masinile sport caraie rareori vitezele (ca daca ar rata viteza ar face bum), fata de un om in varsta sau habarnist care le caraie saptamanal.
Exemple concrete: am un vecin cu un logan care e intr-a 5-a la 60 la ora, ca acolo "trage" si consuma putin; mai un peugeot diesel, care merge cu a treia la 30 la ora. Amandoi baga cele mai ieftine consumabile, dar ma gandesc ca sunt super masini =))
Acum un weekend am luat un coleg cu mine, si s-a mirat ca m-am dus cu a doua pana la 75 la ora (~5000 rpm, limitarea o am la 7300). Nu am stres, vitezele nu le ratez, uleiul la cutie este schimbat recent, iar uleiul de motor ma costa 70 de lei pe litru - si fac schimbul la 7000.
Dar, ma repet, fiecare cumpara ce vrea si cum crede.
Crisskro scrie:Acum un weekend am luat un coleg cu mine, si s-a mirat ca m-am dus cu a doua pana la 75 la ora
Mereu cand aud o uimire de genul asta.. ma gandesc la replica din Taxi "lasati ca recuperez pe autostrada"

Cateva imbunatatiri:
- jante MAK Fever-5R (vara);
- jante MAK Audace Mirror (iarna);
- becuri Osram Ultra Life (puse pe 07 Mai 2012)
- jante MAK Fever-5R (vara);
- jante MAK Audace Mirror (iarna);
- becuri Osram Ultra Life (puse pe 07 Mai 2012)
Eu am pus Aral EP Synth 75w-90 E full sintetic, cel ami bune din gama lor si il gasesti la majoritatea magazinelor mari de piese auto. Si nici macar nu e scump : http://www.smartbuy.ro/ulei-auto/aral-u ... 17613.html
Atentie, ca sticlutele sunt de 500ml. Iti intra 1,7 litri, deci cumpara 4 sticlute.
Fii sigur ca nu are absolut nimic daca bagi semisintetic. Dar daca se poate si mai bine, de ce nu, nu?
Atentie, ca sticlutele sunt de 500ml. Iti intra 1,7 litri, deci cumpara 4 sticlute.
Fii sigur ca nu are absolut nimic daca bagi semisintetic. Dar daca se poate si mai bine, de ce nu, nu?