am decis sa cumpar o masina inmatriculata cu caroseria in stare perfecta, deoarece pe cea albastra nu am putut sa o inmatriculez din cauza ca vanzatorul avea datorii mari la financiar si nu putea sa imi dea certificat fiscal, iar dupa legea romanesasca, trebuie sa mi-l dea pt ca a scos pe numele lui un set de provizorii, chiar daca masina nu a fost inmatriculata definitiv in romania. ar mai fi existat si optiunea bulgaria, dar nu avea rost. asta este, am acceptat foarte repede ideea, mai ales ca am gasit-o pe asta inmatriculata, la un pret mai mic decat ar fi fost taxa de poluare.
sa revenim acum...
este vorba de o xantia 1.8i din 95, care a fost cumparata dupa urmatoarea regula: sa aibe caroseria perfecta; spre norocul meu, masina este intr-o stare foarte buna per total, fiind intretinuta la promotor valcea; motorul este (deocamdata) 1.8i 8 supape, merge super bine, dar singurul neajuns este ca nu are forta deloc. mecanic masina sta super bine, nu a fost nevoie sa inlocuiesc decat o bieleta antiruliu; a.... a avut o mica problema.... electronica la ecu, si s-a rezolvat prin inlocuirea unui tranzistor;
ca optiuni, cand am luat-o avea asa: geamuri electrice fata, abs, airbag, trapa, oglinzi electrice si incalzite, si instalatie gpl secventiala omologata.
dupa cateva zile de munca, au mai crescut ceva optiuni pe ea, si anumite lucruri au fost inlocuite pt ca aveam altceva mai interesant;
asadar: am pus geamuri electrice si pe spate, folosind si cablajul de la una dezmembrata, am pus proiectoare, eleronul de la activa; am inlocuit tot interiorul cu altul de la activa; este de plus, in stare perfecta; am pus un volan de piele, original, cu comenzi pentru aparat, care le-am si conectat si functioneaza; zilele astea urmeaza sa inlocuiesc casetofonul cu un radio-CD original de xantia procurat recent; am pus rotile de la cea albastra; sunt pe 16, et 10 si 7.5 latime; franele au fost inlocuite cu unele mai mari: discuri + etrieri + placute de turbo CT; asta cel putin pe fata, pt ca pe spate nu am mai avut timp, dar oricum trebuie sa umblu si acolo sa inlocuiesc discurile si placutele, si sa aranjez etrierii;
masina am cumparat-o in primul rand pentru ca aveam nevoie disperata de o a doua masina (deja nu mai puteam sa folosesc xm-ul in oras, si au si ceilalti nevoie de masina, ca sa nu mai depinda de mine... stiti voi... hai sa cumparam aia, hai sa cumparam ailalta, etc), si am ales xantia pentru ca am absolut orice piesa pentru ea daca e sa se intample ceva. mie personal nu prea imi convine pozitia de condus pt ca nu prea incap in ea, dar... merge, si imi place in rest. puteam sa o folosesc asa cum o cumparasem pt ca era foarte ok, dar am ales sa ii fac toate imbunatatirile astea pt ca oricum aveam toate acareturile si era pacat sa zaca aiurea;
urmeaza sa pun instalatia de ac-clima, dar singurul lucru in care ma proptesc momentan este baia de ulei pe care... nu o am. se pare ca o sa se rezolve si chestia asta, dar oricum nu e chiar asa de tragic, pt ca eu oricum nu prea am voie (medical) sa folosesc AC.
cam asa arata acum: