Mesajde danpopa » Lun 05-Dec-2005 11:51
pentru ca eu am deschis acest post, eram dator si cu o incheiere.
1. in ceea ce priveste capacele furate.
din cauza serviciului, nu am mai reusit sub nici o forma sa mai ajung la politie. in schimb, am vorbit la dealer care s-a "oferit" sa imi "ofere" 2 tipuri de capace la preturi europene, dar nu a vrut sa isi dea cu nici o parere despre cum as putea sa plec de la politie cu dovada catre Casco si de la Casco la dealer. avand in vedere acest elan, chiar m-am lasat pagubas.
cu toate acestea, tin sa multumesc tuturor celor care m-au sprijinit cu sfaturi si imi pare sincer rau ca nu am avut timp ca sa le pun in aplicare. si de asemenea, sper sa nu aiba nimeni nevoie de ele de acum inainte.
2. rezolvarea problemei.
dupa atata timp de dat telefoane, pana la urma mi-am cumparat de la un magazin auto capace de 15' + sistem antifurt (vorba vine, ca d'asta are cam toata lumea care are ...).
(capace 400k, antifurt 200k, dar se gaseste si cu 100k)
- capacele aveau eticheta in romana, sunt f subtiri si cred ca usor casante, dar au un aspect cat de cat frumos.
- cu "sistemul de antifurt" e o poveste lunga.
el contine 4 table, 4 saibe, 4 suruburi (+1 de rezerva) si un imbut (cheie speciala - vorba vine, ca e un hexagon cu un cui in mijloc).
a) cele 4 table le-am montat pe fiecare roata, sub 2 prezoane, la o vulcanizare. fiecare tablita are un filet exact pe centru.
b) acasa la un prieten am dat gaura cu bormasina pe fiecare capac, exact pe centru - aveau un marcaj, pe dedesubt
c) cand am vrut sa pun si cele 4 suruburi, am descoperit ca acestea erau prea scurte ... (antifurtul era pentru Nova, se potrivea la prezoane, dar nu si la grosimea rotii ...)
d) a doua zi, suruburile au fost prelungite (prin taiere cu flexul si sudare a unui surub mai lung) la o lungime de parca 8 - 10 cm.
e) au intrat pe gaura capacului, dar aveau o abatere de 1-2 milimetri de filetul din cele 4 table => am largit gaura din capac.
f) pana la urma, au intrat toate si am incheiat toata treaba asta, dupa 2 zile si 3 interventii.
V-am povestit aceste evenimente pentru ca ar trebui sa va cumparati si voi "o tziganie" d'asta sau sa va asigurati in vreun fel capacele (cine are), macar si cu mai multe coliere de plastic pe fiecare capac, ca sa nu patiti ca mine.
multumesc inca o data celor care au raspuns pe acest post si va doresc numai bine !
Xsara 1.6 / C4 1.4