Infierbantare excesiva discuri frana !!!

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 22-Noi-2010 08:04

danutz scrie:Apropo de dezactivarea ESP-ului: l-am dezactivat si am mers asa f putin, si s-a stins martorul care avertizeaza ca esp-ul e inactiv, ceea ce iar nu inteleg.In mod normal, ar trebui sa poti merge cu acesta decuplat, nu?Mai ales pt cei care vor sa simta la limita condusul unei masini (chiar daca nu e cazul meu).Am vazut apoi ca nici asta nu merge, am demontat acel captor girometric al esp.Intradevar, daca nu franez, discurile nu mi se mai infierbanta.Cand folosesc frana , chiar daca nu excesiv, tot imi infierbanta aceleasi discuri, ceea ce cred ca totusi e mai mult o cauza mecanica, care trebuie verificata atent.Cat despre scartait, aud si eu acest lucru pe spate, mai ales in oras la viteza mai mica.Oricum, poimaine merg sa o verific mai minutios, pt ca si eu sunt curios ce are.Merci de idei si sfaturi;mai tinem legatura !
P.S. Merci, Mihai deocamdata.Daca se dovedeste a fi si acel senzor problema pana la urma si trebuie neaparat schimbat, te contactez eu.Sper sa nu fie nevoie totusi, pt ca eroarea afisata era destul de mica la urma urmei, dar ramane de vazut.Stima !

nu, e normal ce se intampla, dupa 50 km/h, esp recupleaza in mod automat...
scoate-i siguranta aferenta si mergi cu ea asa si vezi daca se mai incing...
discurile se incing mereu la folosire normala, insa la valori domestice.

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Lun 22-Noi-2010 21:19

Pai daca i-am scos deja acel senzor (captor) girometric al esp, mai are rost sa-i scot si siguranta?Banuiesc ca daca nu mai are ce transmite informatia de derapare a masinii, nici nu ma are ce executa blocarea diferentiata a rotilor, comandata de esp, nu?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 28-Noi-2010 13:07

u never know, verifica, te poate scuti de niste bani dati aiurea
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”