sorin. scrie:In mod normal, ar trebui sa consume cel mai putin cu benzina cu cifra octanica recomandata de constructor. Cu o benzina cu cifra octanica mai ridicata ar trebui sa consume mai mult, combinat cu o scadere a puterii motorului (asta este valabil si la o cifra octanica mai mica)
De unde le scoateti, fratilor?
Cand mai veniti cu afirmatii din astea, veniti si cu argumentari. Apropo: ce scrie in cartea tehnica, e cifra octanica MINIMA care se recomanda.
De cand am masina, indata face 4 ani, i-am pus numai '98 si 100. Veniti sa vedeti cum arata teava de esapament la mine si cum arata la kata (de data asta, fara suparare). Puneti voi, in continuare '95, ca asa scrie in carte, si vedem peste 4-5 ani a cui va merge mai bine.
Eu am pus o singura data '95, si era in Austria unde oricum e mai buna benzina ca la noi, si nu am stiut cum sa ajung mai repede la prima pompa cu '98.
Ca o completare, ca tot vad ca e la moda subiectul consumului: am resetat alaltaieri calculatorul si, pe 250Km facuti NUMAI in Bucuresti si la ore infernale, am o medie de 24Km/h si un consum mediu de 9,3l%