tuning C5 II (continuare)

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

gg61
simpatizant

tuning C5 II (continuare)

Mesajde gg61 » Dum 23-Ian-2011 00:57

cum functioneaza carkitul cu bluetooth: cand intri in masina pui telefonul pe conectvitate, cauti sa te cuplezi cu dispozitivul din oglinda (la mine dellking) si cand esti apelat se aude tonul de apel in difuzoare un timp de cca 5 secunde dupa care automat intra vocea celui care te apeleaza; in acest timp telefonul tau sta oriunde in masina, fara sa-l atingi; cand se pune cheia in contact, in oglinda heliomata apare clipind la un interval de cca 3 secunde un led albastru, semn ca functioneaza bluetoothul;
trebuie sa fac o precizare importanta: cablul care alimenteaza cu 12 V oglinada heliomata trebuie sa fie ECRANAT!
3.cum sa asculti mp3 in masina? iata variantele: sa cumperi de la second hand un CD player cu mp3 (trebuie sa fii norocos sa gasesti asa ceva original citroen!); sa folosesti o iesire auxiliara de la CD-ul existent, sa folosesti un cablu cu mufa jack la un capat iar la celalalt capat o mufa pentru stick, ca la calculatoare; dupa aceea sa mergi la reprezentanta citroen sa activezi cu lexia acea iesire auxiliara; sa cumperi un modulator FM cu alimentarela priza 12 V si care se cupleaza tot cu un stick; prima varianta, cea cu CD cu mp3 am abandonat-o dupa ce am cautat zile intregi pe net fara succes, a doua varianta nu am aplicat-o din urmatoarele motive: meseriasul a zis ca nu a gasit nici o iesire auxiliara de la CD iar nu gasea un loc potrivit sa decupeze pentru montare priza stick; electricianul auto spunea ca la masinile germane, au loc de montare priza stick din fabrica, situat pe panoul CD-ului, loc mascat cu un plastic foarte subtire care se inlatura usor; am ramas la varianta a treia, cea cu modulatorul FM; acest modulator se introduce in priza de 12 V, se citeste frecventa lui de functionare (la mine 81,7 MHz), se potriveste manual radioul pe aceasta frecventa, se introduce stickul cu melodii mp3 si spor la auditii! cu modulatorul, calitatea auditiei nu se ridica la aceeasi valoare ca de ex. la radio! am sa mai caut modulatoare FM mai performante!
ultima sugestie: faceti toate aceste operatii intr-un ATELIER SPECIALIZAT si nu la service!
succes tuturor!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 09:05

modulatorul fm e cea mai nefericita varianta, poti sa iei cel mai tare modulator, nu o sa ai calitatea sunetului corespunzatoare. Eu zic sa mai incerci cu USB box-ul in discutie.

In legatura cu masinile germane - nu au nici geamuri electrice standard iar display-ul sistemului audio devine ilizibil dupa cativa ani, deci nu as crede ca sunt asa tari in faza cu aux.
"If in doubt, flat out!"

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Dum 23-Ian-2011 10:36

De acord cu mbc in ce priveste modulatoarele; calitatea audio e jalnica in comparatie cu un cd , fie track sau mp3.Eu am avut si nu mi-ar mai trebui.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 11:02

eu a testat cateva modulatoare si nu cred ca exista ceva mai prost pe lumea asta in materie de redat muzica.
daca asculti manele, probabil ca sunt bune modulatoarele, insa daca asculti un rock sau jazz, s-a terminat.
spun asta pt ca modul in care sunt imprimate manelele e jalnic el insusi, asa ca nu mai conteaza cat de prost e modulatorul.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 13:51

Daca e sa ne luam pe partea de cd audio vs mp3, e cam cu cantec. CD-ul audio este standardul de aur, doar ca unora nu le convine sa schimbe 20 de cd-uri prin masina cand conduc. magaziile de cd-uri sunt scumpe si pentru unii e foarte simplu MP3.

Mp3 - MP3 este un format lossy (adica cu pierderi la compresie) dar care are beneficiul de a da omului de rand posibilitatea de a avea mai multa muzica pe un CD standard, de pana la 11 ori mai multa la o calitate acceptabila. Eu va recomand sa va faceti cd-urile audio pe care le aveti in mp3 320kbps / 44.1 khz pentru a avea calitea buna a auditiei. IN NICI UN CAZ NU FOLOSITI 128kbps deoarece calitatea sunetului scade foarte mult.

VMA - un bullshit, nici nu ma obosesc.

OGG - open source, mai bun decat MP3 la aceeasi marime de fisier, din pacate foarte putin playere auto suporta acest format. Se foloseste destul e mult la streaming (radio online de exemplu). Este in sine un format lossy (cu pirderi) dar superior intr-o anumita masura mp3-ului.

FLAC - format lossless (fara pierderi) in acest format prefer eu muzica pe computer, din pacate nu am vazut nici un player de masina sa suporte acest format. Poate exista, sper sa existe, dar nu am vazut. Marimea fisierelor este destul de mare, dar tot e mai eficient ca si spatiu decat cd-ul audio plus ca e usor de stocat pe hdd-uri sau carduri / stickuri etc.

Eu daca as avea un sistem audio jbl in masina mea (sistem de fabrica) sau Rockford Fosgate mai nou in c5-uri chiar daca ar avea doar posibilitate de redare cd-uri audio, nu l-as schimba sub nici o forma.

Sper ca nu v-am plictisit prea mult.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 13:57

corecta ideea cu pierderile sistemului mp3, insa acestea sunt nesesisabile pe sisteme normale sau destul de mici incat sa le accepti pt a putea avea mai multa muzica pe un singur cd.
de multe ori, gasesti piese la 128 si degeaba le tragi tu la 320 ca vei obtine acelasi lucru si ma refer aici la muzica mai rara sau mai putin comerciala.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 14:05

da, asa e. dar depinde fiecare cat de departe merge. Oricum si mp3 de 128k este de 10 ori mai bine decat modulator fm. Telefonul care urmeaza sa mi-l iau are functie de FM transmitter. Bine, nu il cumpar pentru functia aceea, dar sunt foarte curios cat de bine transmite semnalul. Telefonul in discutie este Nokia N8. Oricum, are si bluetooth cu a2dp si probabil ca asta va fi functia pe care o voi folosi.

Eu am renuntat la audio performant in masina din cauza masinii. Daca nu e bine izolata de la mama ei, costa foarte mult sa faci asta aftermarket. Voi, cei cu c5-uri aveti un avantaj mare aici. Si xantia (cel putin seria 2 HDI) este foarte bine izolata fonic.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 14:08

adevarat si asta, e mai bine insonorizata.
acum pe masina ceva mai noua, am mp3 care se aude destul de ok pe rock, desi mi-as fi dorit ceva mai bine.
si chiar si asa, simt nevoia unui controler de usb ca sa nu mai umblu cu cd-uri.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 23-Ian-2011 14:48

ce inseamna "tuning la C5"? tu vorbesti aici de niste adaugiri care ingreuneaza masina, ca nu stiu cum sa le zic altfel. tuning inseamna altceva
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 16:01

mesersmith scrie:adevarat si asta, e mai bine insonorizata.
acum pe masina ceva mai noua, am mp3 care se aude destul de ok pe rock, desi mi-as fi dorit ceva mai bine.
si chiar si asa, simt nevoia unui controler de usb ca sa nu mai umblu cu cd-uri.

Desi ca si convingere sunt anti-monopol, cred ca cea mai buna varianta in momentul de fata pentru administrare usoara de muzica si ascultare a muzicii in masina este iPodul. Lasi la o parte variantele cu touch pentru ca sunt degeaba si iei un iPod clasic care are 160 GB spatiu.
http://www.istyle.ro/i_category.php?id=9492
In acesti 160 de gb pui toata muzica pe care ai putea-o avea. Organizarea ipodului se face exclusiv cu iTunes, care are unele buguri, dar in rest totul e ok. Astfel ai liste predefinite (playlist) asta depinde si de head unit, dar ideea e ca iei muzica cu tine peste tot. Bineinteles, sistemul din masina trebuie sa aiba o mufa usb si suport pentru iPod, daca nu... degeaba.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 16:04

prolema la ipod si la scule care merg pe usb este ca nu afiseaza titlul piesei.
si pt mine asta e o problema mare.
de asemenea, nu stiu daca poti comanda ipodul de la volan.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 16:07

Gresit! Tocmai despre asta e treaba cu iPod support. Ai playlisturile pe afisajul central si toate informatiile legate de fisier. Daca headunitul original suporta iPod, da comenzile de volan functioneaza ca si cum ar fi un cd normal.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 16:16

pai eu ma refeream la HU original si nu la unul aftermarket.
pt HU original, e nevoie de o interfata.
ori, interfata aia asigura si comenzile de pe volan?
si afiseaza si numele piesei?
pt ca am mai vazut tot felul de interfete usb, care afiseaza numele piesei sub forma de track.
ori asta chiar nu ma multumeste.
ideea de alt hu nu ma incanta deloc, dimpotriva.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 23-Ian-2011 16:23

http://www.youtube.com/watch?v=xPuCpyo_Vm8
cam de la minutul 4 te intereseaza. Exact la fel se intampla cu displayul si la o unitate originala. Diferenta este ca la unitatea originala ipodu va sta in torpedou.

Daca head unitul (original) are suport pentru iPod atunci da, va afisa calumea artistul si numele. Nu stiu daca headunitul din c5 2007 are sau nu suport iPod. Stiu ca sunt multe masini astazi care se vand cu integrare iPod, chiar si unele din cele foarte ieftine.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Dum 23-Ian-2011 17:59

eu stiam ca suportul pt ipod la masini s-a introdus undeva pe la sf anului 2009, inceputul anului 2010.
bineinteles ca unitatea mea nu are suport ipod.
tocmai de asta nu intelegeam explicatia ta

Înapoi la “Citroen C5 I-II”