noua mea jucarie: xantia rosie...

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Lun 24-Ian-2011 23:25

stan cristian scrie:
dj01fad scrie:pai la cx poti sa mergi cu un deget pe volan sarind borduri, ca tot nu simti nimic... asta era cea mai tare faza a cx-ului. pcat... a fost cea mai tare masina facuta vreodata de citroen. stiu... unii zic ca ar fi DS, dar eu nu consider asa. over-all, tot cx ramane emblema lor.

:) de SM....? ce mai zici ...? daca cx.u a fost cel mai tare.....?

Din pacate SM s-au fabricat prea putine pentru a fi intrat in mintea "omului de rand"...Cu exceptia pasionatilor si cunoscatorilor de Citroen daca intrebi pe oricine altcineva daca stie ca exista o masina SM fabricata acum cateva zeci de ani ca "nava amiral" a unui producator , o sa ai surpriza sa te intrebe : "e de la BMW , Audi , Mercedes sau americana ???" Asa ca tot Cx ramane emblema cea mai comuna ;)

stan cristian
pasionat

Mesajde stan cristian » Mar 25-Ian-2011 08:45

THUNDER77 scrie:
stan cristian scrie:
dj01fad scrie:pai la cx poti sa mergi cu un deget pe volan sarind borduri, ca tot nu simti nimic... asta era cea mai tare faza a cx-ului. pcat... a fost cea mai tare masina facuta vreodata de citroen. stiu... unii zic ca ar fi DS, dar eu nu consider asa. over-all, tot cx ramane emblema lor.

:) de SM....? ce mai zici ...? daca cx.u a fost cel mai tare.....?

Din pacate SM s-au fabricat prea putine pentru a fi intrat in mintea "omului de rand"...Cu exceptia pasionatilor si cunoscatorilor de Citroen daca intrebi pe oricine altcineva daca stie ca exista o masina SM fabricata acum cateva zeci de ani ca "nava amiral" a unui producator , o sa ai surpriza sa te intrebe : "e de la BMW , Audi , Mercedes sau americana ???" Asa ca tot Cx ramane emblema cea mai comuna ;)

:lol: si yo care credeam ca aici se discuta despre o o xantia rosie....... :roll: , pai daca tot ne apucam de vorbit despre diverse modele de succes ... hai sa facem un topic special despre asta...
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Mar 25-Ian-2011 09:24

Era un raspuns nea Cristi :D Deschidem topic separat :wink: nici o problema :D

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 25-Ian-2011 10:39

da... apropo... ma gandeam sa o vopsesc 8) ceva idei? sau o dau si imi iau alta alta culoare? m-am cam plictisid de rosh :lol:

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Mar 25-Ian-2011 13:18

Albastru metal , gri metal , cameleon :D

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 25-Ian-2011 13:26

metal... lac :yahoo:

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Mar 25-Ian-2011 14:12

La culoare nu ma bag, dar daca vrei sa-i dai un nou look, uite o sugestie:

Imagine
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 25-Ian-2011 14:23

Doamne ce nebuni santeti !!! [-( ...Defapt, cred ca toti santem "dusi" :sfera: :sfera: :sfera: :sfera: :lol:
............................
Eu consider ca DeSee fost modelul emblematic Citroen...Cei mai multi oameni stiu despre el...A fost o masina care nu trecea neobservata...Era atat de diferita de celelalte, incat oriunde era remarcata...
CX-ul a avut o silueta mai obisnuita...Sant unii oameni care tin minte...: Aaaa! Citroen Pallas ?!?"...Nici macar nu stiu ca s-a numit CX multi din ei...
Sant sigur ca CX a fost mult mai bine pus la punct si mai luxos la interior, dar mi se pare ca a fost mai sters decat DS.
SM...probabil ca s-a fabricat intr-un numar mic de exemplare, pt. ca era o masina scumpa...A avut din start 9din cate stiu eu) motorul acela Maseratti...si cred ca a fost facut mai mult pt piatza SUA...Avea 2 usi...dimensiuni generoase...
Nici mie nu mi-a placut deloc SM-ul ca linii ale caroseriei....
2 CV-ul era uimitor prin simplitatea constructiva si in exploatare...A fost gandita ca "4 roti sub o umbrela"...A fost gandita sa poata transporta 2 fermieri francezi, impreuna cu 100 kg de produse agricole, pe drumuri de tara, cu 60 Km/h (sau eventual cu cateva cartoane de oua pe bancheta din spate, care sa nu se sparga...Atat!
Ba mai mult!!!...I-au facut acoperis textil detasabil, ca fermierul sa incapa in masina cu tot cu palaria de paie... :lol:
Masina asta, era uimitor de simpla si nepretentioasa...Iar mie mi se pare al naibii de simpatica !!!
Nu vreau sa supar pe nimeni! Mi-am exprimat doar propriile opinii. Gusturile nu se discuta. Fiecare are preferintzele lui!
...............................................
dj01fad - Ce zici de negru-metal ?!? Am vazut Xantia neagra si vreau sa-ti spun ca arata excelent!!! Dealtfel Xantiei ii stau bine culorile inchise, pt. ca are liniile caroseriei f. elegante...Xantia neagra arata ca o pantera neagra...
Mi-a mai placut f. mult cum vine pe Xantia albastrul-metal-inchis (cum e cea pe care o ai in curte...2,0-8v...cea pe care au fost jantele pe 16). Nu stiu ce as alege intre albastru si negru...
Din culorile deschise nu as alege decat alb.
.......Am mai vazut o culoare interesanta la Citroen (pe un Picasso...)...Un bej metal, care bate in mov...Daca te uiti dintr-un unghi, pare mov deschis...Daca te uiti de aproape, pare bej...Nu stii ce culoare e...
Totusi mi se pare destul de dificil sa schimbi culoarea unei masini, pt. ca trebuie s-o dezechipezi complet, ca sa iasa treaba OK...Nu poti s-o lasi cu toate spatiile inguste de pe la motor (de ex.) rosii, dar cu caroseria la exterior gri metal....

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 25-Ian-2011 14:26

haaaaaaaaaaa... tare rau :supz:
si asa mai am o masina completa, si ma gandesc sa ma apuc de bricolat :lol:

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Mar 25-Ian-2011 14:50

Ba...daca te apuci de bricolat si vrei senzatie fa o decapotabila :D Camioneta aia nu imi place deloc cu atat mai mult culoarea aia mata.......plus ca nu nust adeptul "chop-top" :razz: :? :evil:

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 25-Ian-2011 15:30

THUNDER77 - Pai e curentul ala american, in ideea...masina de fermier..prafuita...ruginita...matuita...Si obligatoriu Pick-Up...
Mie mi se pare super-tare ideea !!! Xanita camioneta...Ha! Ha! Ha! :lol:

dj01fad - Dar ce-ai zice de o Xantia-SUV :twisted: ...Dintr-un break, cu extremitatile aripilor vopsite negru-mat, cu scuturi de AL in fatza si in spate, cu bare pe cabina, eventual si cu acoperis textil (doar plafonul...)....cu niste cauciucuri pe 15' cu talie mai inalta si desen mai cramponat (M+S).
Break-ul se preteaza cel mai bine la aceasta operatie...Eu chiar ma oftic ca nu mi-am luat Xantia Break !!! Break-ul la Xantia (spre deosebire de alte break-uri) este foarte reusit...Daca mai tinem seama si de suspensia in 4 trepte de la Citroen, chiar iese un SUV veritabil (chiar daca va fi doar 4X2...oricum sant multe doar 4X2 si rar e nevoie de tractiune 4X4)...
Mie asta mi se pare cea mai reusita treaba si cel mai usor de pus in practica.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 25-Ian-2011 15:34

Eventual se poate pune si troliu in bara din fatza...pt. conditii mai grele :twisted:
Si daca mai e si 2,0 HDI, ca sa aiba cuplu... :twisted:

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Mar 25-Ian-2011 15:36

Auzi Dane , tu de cand nu ai mai fost la un psiholog ?

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mar 25-Ian-2011 16:14

Daca mai tinem seama si de suspensia in 4 trepte de la Citroen, chiar iese un SUV veritabil (chiar daca va fi doar 4X2...oricum sant multe doar 4X2 si rar e nevoie de tractiune 4X4)...
Mie asta mi se pare cea mai reusita treaba si cel mai usor de pus in practica.
Si faptul ca nu mai ai deloc suspensie daca o ridici mai sus, nu conteaza deloc?

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 25-Ian-2011 17:49

sorin - Pai nu o ridici la maxim !!! O ridici doar pe pozitia a-3-a...Daca ai corectoarele reglate corect, pe poz.3 este elastica. Iar poz. a-4-a o folosesti doar pt. situatii limita...
Majoritatea SUV-urilor au garda la sol 18-19 cm (fara pasageri)...Daca mai pui si cativa pasageri, probabil ca nu mai raman nici 16 cm..
Putine SUV-uri au garda la sol 21...22 cm.
Xantia si BX din cate stiu eu, au pe poz a-2-a 16,5 cm...pe poz. a-3-a au 20,5 cm parca...iar pe poz. a 4-a au 26 cm.
Pe langa aceasta, sa nu uitam ca suspensia Citroen pastreaza garda la sol constanta, indiferent de incarcatura !!! Acesta e mare lucru in Off-Road !!!
Daca treaba asta mai este suplimentata si cu niste jante pe 15" cu niste cauciucuri cu talie inalta (probabil 185...195/65 R 15) garda la sol se mareste si mai mult...Mentionez ca distantzele de mai sus sant masurate cu cauciucuri 175/70 R 14 sau 195/55 R 15
............................
Asa ca ma gandesc ca nu ar avea nici o problema in teren accidentat. Si ma gandesc la ceva de genul acesta:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Si daca ne gandim ca ar iesi un SUV care se poate parca pe burta... 8)

Înapoi la “Masina mea”