NIVEL MINIM DE ADITIV IN MOTORINA
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
NIVEL MINIM DE ADITIV IN MOTORINA
MESAJ, NIVEL MINIM DE ADITIV IN MOTORINA DUPA CARE ESTE URMAT DE ANOMALIA ANTIINQUNAMENTO ceva in neregula cu gazele stie cineva la ce se refera acest mesaj?? unii spun ca este vorba de aditivul FAP-ului . Este adevarat? Cica o data cu lipsa aditivului FAP-ul nu o mai duce mult . Se poate si completa acel aditiv am inteles de pe un alt forum .Am masina de 3 ani si de asa ceva inca nu am auzit. Daca aveti cunostinte de acest subiect va rog mult dati-mi si mie o parere. salutari
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
- Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
- 2: Ex : C 5 I și C 5 II
- 3: Tel : 0745.81.83.40
Re: NIVEL MINIM DE ADITIV IN MOTORINA
maxim scrie:MESAJ, NIVEL MINIM DE ADITIV IN MOTORINA DUPA CARE ESTE URMAT DE ANOMALIA ANTIINQUNAMENTO ceva in neregula cu gazele stie cineva la ce se refera acest mesaj?? unii spun ca este vorba de aditivul FAP-ului . Este adevarat? Cica o data cu lipsa aditivului FAP-ul nu o mai duce mult . Se poate si completa acel aditiv am inteles de pe un alt forum .Am masina de 3 ani si de asa ceva inca nu am auzit. Daca aveti cunostinte de acest subiect va rog mult dati-mi si mie o parere. salutari
Salut ! Poti merge la Fetcom Suceava-service Citroen (e la iesirea din oras pe partea dreapta, spre Falticeni), unde o sa gesesti si aditiv Eolys pt fap-ul tau, o poti pune pe tester etc.Bafta !
la Fetcom nu pot ajunge pt. ca eu sunt in Italia si daca merg aici la un service citroen este posibil ca pt. o mica chestie de vreo 20-30 eura sa platesc vreo 6-7 sute. Aici asa e nu se comlica nimeni , ei cauta varianta cea mai simpla pt ei si mai costisitoarte pt clienti. 1 Ex. acum 2 ani mi sa fisurat o conducta de ule, se putea lipi ff usor dar nu s-a complicat nimeni . A facut comanda, a ajuns dupa 2 saptamani mi-au schimbato . costul manoperei , uleiului si al conductei = 670 euro . Nu dupa mult timp o ruda de a mea tot cu c5 acelasi problema , a lipit conducta si-a pus ulei cost 200 RON=47 euro . De nu voi gasi vreo solutie va trebui sa apelez la ei
-
- pasionat
maxim scrie:la Fetcom nu pot ajunge pt. ca eu sunt in Italia si daca merg aici la un service citroen este posibil ca pt. o mica chestie de vreo 20-30 eura sa platesc vreo 6-7 sute. Aici asa e nu se comlica nimeni , ei cauta varianta cea mai simpla pt ei si mai costisitoarte pt clienti. 1 Ex. acum 2 ani mi sa fisurat o conducta de ule, se putea lipi ff usor dar nu s-a complicat nimeni . A facut comanda, a ajuns dupa 2 saptamani mi-au schimbato . costul manoperei , uleiului si al conductei = 670 euro . Nu dupa mult timp o ruda de a mea tot cu c5 acelasi problema , a lipit conducta si-a pus ulei cost 200 RON=47 euro . De nu voi gasi vreo solutie va trebui sa apelez la ei
Faptul ca esti in Italia e NASPA ! Si in Germania ora de srvice e de vreo ...80 euro, din cate stiu.Raportat la banii lor, merge, pt ca si profesionalismul e pe masura, dar pt ai nostri...

P.S. Sigur acesta e mesajul care-ti apare?Eu inca n-am auzit de acest mesaj-aditiv minim in motorina
- C i t r o n e l
- pasionat
Exista si mesajul "Nivel minim aditiv" si semnalizeaza faptul ca aditivul Eolys este pe terminate.
De obicei la reprezentanta ti se va face service-ul complet la FAP care presupune si inlocuirea lui deci cost estimativ ~1.000 Euro.
Doar reumplerea cu aditiv ar trebui sa fie ~200 Euro.
Atentie, daca renunti la FAP nu mai trebuie sa reumpli aditivul.
Nu te apuca sa gauresti FAP-ul pur si simplu deoarece masina va intra in protectie daca sesizeaza FAP-ul gaurit.
De obicei la reprezentanta ti se va face service-ul complet la FAP care presupune si inlocuirea lui deci cost estimativ ~1.000 Euro.
Nu te apuca sa gauresti FAP-ul pur si simplu deoarece masina va intra in protectie daca sesizeaza FAP-ul gaurit.
-
- pasionat
Apropo, ca am uitat un aspect foarte important, poate cel mai din toate;mergi cumva mult cu masina in oras si subturat?Daca da, scoate-o pe autostrada (oricum, CRED ca Italia are si asa ceva, nu?
) si schimba vitezele de la 3000 de ture in sus minim, cat te lasa inima, macar vreo 100 km si mergi cu ea mai turata.Daca e de la fap, acesta se autoregenereaza doar la un anumit regim de temperatura-in jur de 550 grade Celsius, daca nu ma insel.Apoi mai vezi dupa aia ce se mai intampla si mai tine-ne la curent.Bafta !

-
- pasionat
Luc scrie:Exista si mesajul "Nivel minim aditiv" si semnalizeaza faptul ca aditivul Eolys este pe terminate.
"Nivel minim aditiv", da; si cred ca se refera la Eolys, dar "Nivel minim de aditiv in motorina", cum a postat colegul maxim?

danutz i-ti multumesc pt. sfaturi tie si la ceilalti colegi dar 1. de infundat FAP-ul nu poate fi pt. ca am mers mult peste 60 km/h asa cum spune cartea . Aceste mesaje au aparut cam dupa 7-8 km dupa ce am alimentat de la un PECO ce ce deja auzisem ca vinde si apa ,,DIN ROMANIA;; binenteles. Am mai facut cu ea vreo 500 km in RO si alti 2000 pana in Italia vreo 300 aici , deci total IN JUR DE 2800 km cu speranta ca aici e motorina mai pura dar nici un rezultat . Daca este FAP-ul dus credeti ca asi mai fi putut merge cu 140- 150 /h 2000 si ceva de km ?? Pe un forum din Italia am auzit ca FAP-ul defect dauneza grav motorului. Spuneti ca ar fi posibil???? masina merge exact ca si innainte numai ca ma dispera cu beepuri si SERVICEin bord. I-mi este de folos ori ce sfat de-al dv.Va mulumesc, SI cu mesajele traduse revin maine seara .
felicitari,tocmai ti s-a terminat aditivul pentru motorina,care are legatura cu filtru de particule.
contacteaza o reprezentanta pentru a identifica ce tip de aditiv ai nevoie(dpx42 sau eolys176).
rezervorul pentru el se afla sub masina langa rezervorul de carburant,dar nu iti recomand sa umbli acolo,plus ca aditivul este toxic si cancerigen.
tot la reprezentanta dupa ce vei pune aditiv iti vor reseta nivelul pentru a nu mai avea erori la bord.
daca ti -sa terminat aditivul nici filtru de particule nu mai are mult,pana se va colmata.
nerezolvarea acestei probleme poate duce la imbaxirea prematura a F.A.P.-ului.
spor!
contacteaza o reprezentanta pentru a identifica ce tip de aditiv ai nevoie(dpx42 sau eolys176).
rezervorul pentru el se afla sub masina langa rezervorul de carburant,dar nu iti recomand sa umbli acolo,plus ca aditivul este toxic si cancerigen.
tot la reprezentanta dupa ce vei pune aditiv iti vor reseta nivelul pentru a nu mai avea erori la bord.
daca ti -sa terminat aditivul nici filtru de particule nu mai are mult,pana se va colmata.
nerezolvarea acestei probleme poate duce la imbaxirea prematura a F.A.P.-ului.
spor!
daca ai incarcat cu aditiv ai facut si resetarea? daca nu, e normal sa ramina aprins becul
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
resetarea a fost facuta. mi sa aprins SERVICE dupa 5-6 km. daca gauresc FAP-ul nu ar fi o solutie?? Pt 2 L de aditiv si resetare am dat 278 EURO, daca trebue sa schimb FAP-ul alti 500 plus manopera ,TVA si daca mai trebue iar resetat TOT APROAPE 1000 E . Cam mult pt. zilele de azi , de aia caut si eu varianta cea mai putin costisitoare.
-
- pasionat
maxim scrie:resetarea a fost facuta. mi sa aprins SERVICE dupa 5-6 km. daca gauresc FAP-ul nu ar fi o solutie?? Pt 2 L de aditiv si resetare am dat 278 EURO, daca trebue sa schimb FAP-ul alti 500 plus manopera ,TVA si daca mai trebue iar resetat TOT APROAPE 1000 E . Cam mult pt. zilele de azi , de aia caut si eu varianta cea mai putin costisitoare.
278 euro?? Slava Domnului ca n-am fap.Dar , totusi, numai pt 2 l Eolys + manopera?

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”