senzor presiune frana

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

cirki
pasionat

senzor presiune frana

Mesajde cirki » Joi 02-Sep-2010 20:20

Am o problema... suspensie hydractiv (NU activa)
Testerul Lexia imi da la citire parametri in totdeauna "brake pedal - pressed" pot sa pompez sa-l las tot nu se schimba nimic.

Daca inteleg bine este un senzor de presiune(presostat) care trage la pamant semnalul daca presiunea este mai mare de 30bar.

Stie cineva unde este acest senzor pentru a verifica ? Motor HDi.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 02-Sep-2010 20:23

nu cumva e intrerupatorul de la pedala?
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 02-Sep-2010 21:16

khan scrie:nu cumva e intrerupatorul de la pedala?

Nu, ca ala functioneaza bine. ECU-ul hydroactive nu se uita la intrerupatorul de la pedala. Are un senzor care face sau desface un contact daca presiunea de la frana ajunge la 30bar (franare brusca intensiva) si activeaza modul Sport

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 02-Sep-2010 21:38

la XM e pe punte undeva in partea stg, probabil si la Xantia e tot in zona aia. ia la rind conductele ce pleaca din doseur catre abs si vezi daca nu gasesti switch-ul pe traseu. din scheme as spune ca e pe teava de frina fata care merge din doseur catre ABS. arata ca in poza de jos in principiu, piesa nr 12

Imagine

Lexia available

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 02-Sep-2010 21:53

Mersi mult!
Daca ai si tu tester si ai la indemana o masina hydractiv, ai face un test cand ai timp sa vedem ca se schimba ceva daca apesi tare frana.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 02-Sep-2010 22:00

n-am acu, dar incerc cind oi avea. oricum , sistemul e ca daca apesi tare frina si creste presiunea, se activeaza computerul de hydractive si tot ce inseamna asta, marind practic stabilitatea masinii si facind-o mai rigida ca sa nu se lase fff tare de fata. daca zice ca e cuplat tot timpul, pesemne ca tu mergi cu suspensia pe sport tot timpul fara sa vrei. ca idee, ai putea pune firele de la supapa pe contactorul de frina ca sa fie activata fct sport de fiecare data cind calci frina, sint multi care au facut asta prin Franta

Lexia available

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 02-Sep-2010 22:13

Idee buna dar asa stiu ca are un "time out" si dupa fiecare franare (chiar mica) ar ramane in sport cateva secunde bune.

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 10-Feb-2011 10:47

Nu-am gasit nicaieri switch-ul ... Dupa citroenservice la hidractiv nu apare numai la activa.

Are cineva un Xantia hydroactiv si tester Lexia sa incerce ce zice testerul ?
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 10-Feb-2011 12:01

am eu senzor dinala, daca vrei ti-l trimit sa faci teste. vezi sa nu fie buba de la calculatorul suspensiei, sau de la regulatorul de hydractive in sine; sta in sport si de fata si de spate?

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 10-Feb-2011 12:42

dj01fad scrie:am eu senzor dinala, daca vrei ti-l trimit sa faci teste. vezi sa nu fie buba de la calculatorul suspensiei, sau de la regulatorul de hydractive in sine; sta in sport si de fata si de spate?

Salut
Mersi mult dar am si eu senzor dinala (dintrun activa) dar nu il gasesc in al meu. Poate ca nici nu este numai la ACTIVA. Nu sta in SPORT daca testam in timpul mersului activa sportul din cand in cand la accelerari bruste si la viraje mari. Deci functioneaza ok. Intrebarea mea e ca si la alti arata testerul ca pedala de frana e actionata intodeauna ?
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 14-Feb-2011 22:12

da, e un switch dublu, si o faza ramine agatata probabil

Lexia available

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Mar 15-Feb-2011 12:05

khan scrie:da, e un switch dublu, si o faza ramine agatata probabil

La pedala de frana ? Acolo e un intrerupator simplu.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mie 23-Feb-2011 18:18

Eu stiu ca si Hydractive are acel manocontact si din cate inteleg din desenul acesta, piesa 12 este montata pe o ramificatie K, care poate fi oriunde in zona motorului....Ar putea fi pe puntea fatza (cadrul care sustine bratele suspensiei si caseta de directie...
Exact cum a spus khan...trebuie urmarite conductele metalice...de la dozator...la ABS...la conductele spre roti...etc...
Cel mai simplu ar fi sa vedem un desen cu felul in care sant conectate conductele metalice la Hydractive...Ne-am da seama mult mai usor pe unde ar putea fi...
Poate fi si prin zona vanei de securitate...

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 03-Mar-2011 14:30

La ACTIVA e sub dozator dar la hydroactiv nu am gasit nicaieri. Nici programul nu da pt. HA(hydroactiv) numai pt activa. Apare pe desen dar fara cod.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Vin 04-Mar-2011 03:01

Ma mira treaba asta, pt. ca intr-o descriere a suspensiei Hydractive 2, se spunea si de un senzor de presiune in sistemul de frana si care are rolul de a trece sistemul in SPORT (suprima a 3-a sfera de pe fiecare punte) atunci cand se franeaza peste o anumita limita...
Poate este totusi montat in alta zona...Poate ne ajuta cineva care s-a mai lovit de problema asta...

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”