ag26raf scrie:@Hylander, am vazut ca "l-ai apostrofat" un pic pe cel de pe site-ul de licitatii (nu dau nume.... fac reclama) cu C3-ul 1.4 HDI care il dadea cu 3300 daca nu ma insel. Intr-adevar si mie mi se pare pretul cerut un pic cam jos.
Pana la urma da-l dracu de C3, ca o fi el buburuza dar nu exista comparatie cu Logan de exemplu, sau Clio din acelasi an, cum am vazut ca are oferte. Din punctul meu de vedere este peste, chiar si peste Fiesta din 2004-2005.
Acum ca e criza sa ducem pretul in jos, sa ajunga la 1000 euro, nu???
Nu inteleg, ok, masina frantzuzeasca, nu tzine pretzul ca nemteasca, dar nici cu Renault sau Dacia nu prea l-as compara.
Pai da man, am vorbit cu el, pentru ca pana sa o iau eu pe aceasta am studiat un pic masina, m-am "docomentat" despre ea, am citit un pic istoria Citroen C3 si apoi preturile. Si vazand ca toti cer undeva pe la 4000 - 4100 de euro, un "curajos" cerea chiar 6500 pe o masina din 2006 sau ceva, (WOW) vazand ca omul asta are o masina asemanatoare ca a mea, i-am dat un sfat ca oricat de mult ar avea nevoie de bani sa nu lase in asa hal la pret, pentru ca e pacat.
Un "inteligent" ar spune:
"Pai ce treaba ai tu cu omul? FIECARE CERE CAT VREA, CE TE PRIVESTE PE TINE?!? Pai ma priveste si in mod direct si in mod indirect:
1. Nu imi place sa vad cum unii sunt fraieriti pe fatza sau sunt nevoiti sa isi vanda un bun ala lor la un pret de nimic doar pentru ca nu au de ales.
2. Indirect ne afecteaza pe toti care aveam C3 si nu numai pentru ca daca vom cere sa zicem 4000 - 4500 de euro pe o asemenea masina, majoritatea cumparatorilor (speculanti si milogi romani de altfel) ar zice:
-
AAAA PAI CUM ASA FRATE? CUM ASA? ASA DE MULT? DINCOLO ERA MAI IEFTIN. NU AI VAZUT CA ALA O VINDEA CU 3300? TU ESTI NEBUN DE CERI ATAT DE MULT? DACA VREI SA O VINZI, TRE SA LASI LA PRET MACAR CAT ALA."- Aiii sa moara ma-ta! Jura-te ca asa se face!" (Asta ca sa ii raspund in stilul lui Mircea Badea)
Acum ca sa iti raspund si tie, Citroen, Peugeot, Renault, chiar se pot compara nu inteleg de ce nu s-ar putea. Ba mai mult decat atat C3 merge mana in mana cu 206, asa cum C1 merge cu 107, si lista ar putea continua chiar pana la Renault!
Plus de astea toate aceste 3 branduri sunt frantuzesti si EXAGERAT DE SCUMPE LA PIESE! Clar nu avem cum sa le comparam cu VW sau cu Opel din acelasi an si aceeasi clasa. Pentru ca daca pui deoparte diferenta dintre o frantuzoica si o nemtoica deoparte, pleci cu ea lejer intr-o minivacanta.
"CUM PANA MEA FRATE SA COSTE UN RULMENT 7 milioane? Cum sa coste o distributie 20 de milioane? Le nemtesti nu o sa vezi asa ceva. Si vorbesc strict de aceeasi clasa, acelasi an, nu comparam acum o masina din 2002 cu una din 2011"Sau totodata legat de ce ne trebuie noua:
Cum sa coste un plastic de 2 - 3 cm latime care vine pe plafon 150 ron?
Cum sa coste o mocheta de portbagaj 9 milioane?
Cum sa coste o bancheta de C3 12 milioane? (cand un set complet de 5 scaune de Golf 4 sau de Opel Astra (si ce scaune, cu cotiera lata pt bancheta din spate costa 5 - 6 milioane)
Asta e. Mergem mai departe. Nu am nimic cu masina pe care o detin acum, am stiut in ce ma bag, am stiut dintotdeuna ca au niste preturi la piese de plangi cu vorbe, dar mi-o asum. Incerc totusi sa fiu realist si obiectiv si nu o sa zic vreodata masina mea e cea mai jmekera (asta pana iau alta si mai jmekera)!
Cat despre comparatie cu Fiesta, clar dau C3 in secunda 2, pentru cineva care imi da o Fiesta din 2004 - 2005 cum ai zis mai sus.
(In primul rand ca si look, ca si materialele folosite, calitatea lor, tabla, etc, etc)
Eu stiu acum ca e o mentalitate, mai ales la romani cum ar fi ca: "masina mea e cea mai buna si cea mai frumoasa" dar eu chiar incerc sa fiu obiectiv si chiar daca am C3 recunosc ca un Ford Fiesta, sau un Fusion l-as prefera si l-as lua la schimb fara sa stau prea mult pe ganduri.
Vad ca omu' are di DVD pe masina.... LOL. Poate o dau pe a mea si o iau pe a lui:)::)
Pai propune-i ca idee un schimb + diferenta din partea ta asta pentru DVD sau schimb pe schimb eventual argumentand ca tu vrei DVD ul lui dar la schimb ii dai alte optiuni pe care sa zicem ca tu le ai pe masina ta si el nu.
Sau si mai simpu, intreaba direct cat vrea pe DVD-ul ce il are acum pe masina!
P.S. Am avut si eu DVD pe Golf, aveam si camera ce afisa pe display cand bagai in marsarier, etc. Dar l-am dat pana la urma. Totusi vezi ca se gasesc multe modele chiar si cu GPS direct pe ele, cititor de USB, card SD si micro SD, bluetooth, etc.