Salutare natiune si forumisti de Citroen! Iata si C3-ul meu!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

MikePop
pasionat

Mesajde MikePop » Mar 22-Feb-2011 10:37

Merci pentru poza cu capacul de la motor..se vede perfect.

E tare ca pe bordul tau ( model mai vechi) ai si indicator temperatura apa, pe cel nou nu se regaseste, eu niciodata nu stiu cam pe unde e apa...nasol.

Cat despre becul ars...esti sigur ca e ars...e problema generala la C3, vreun contact imperfect, la mine se rezolva cu o palma-doua sub bord :D si se aprinde.

In ceea ce priveste accesul facil acolo am vazut ca unii au dat jos decat compartimentul cu climatizarea si casetofonul. Scoti rama din jurul acestui panou si vezi pe acolo...
Zambeste! Maine poate fi mai rau.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mar 22-Feb-2011 10:45

MikePop scrie:Merci pentru poza cu capacul de la motor..se vede perfect.

Cu placere

In ceea ce priveste accesul facil acolo am vazut ca unii au dat jos decat compartimentul cu climatizarea si casetofonul. Scoti rama din jurul acestui panou si vezi pe acolo...

Ars, ne-ars, e clar ca nu functioneza!
Si da maestre, am dat jos casetofonul, am dat jos si tavitza de sub el, in interior acolo modulul ala de climatizare are o mufa centrala si de bord este prind de 2 suruburi Torx. Le-am desfacut pe alea, am scos si capacele negre din fatza, si nu se clinteste nici un pic... Ori mai sunt suruburi si eu nu stiu.... ori ceva are... dar cert este faptul ca nu am putut sa scot modulul afara de acolo sau cel putin sa pot avea accces la becul ce lumineata butonul de CALD - RECE.
Sunt totul si totusi nimic!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 22-Feb-2011 12:13

Se intampla acum vreo 2 ani pe A1 cand mi-a zburat acel ornament. Pur si simplu am auzit un "harshti" in mers si atat. Am oprit dupa vreo 200 m cand mi-am dat seama ce a fost si m-am dus sa-l iau. Surpriza insa, un camion a trecut direct peste el... deci bucati l-a facut. Cel de pe partea stanga. De atunci l-am dat jos si pe celalalt. Cred ca este pe undeva pe la tzara, nici nu mai stiu, dar chiar daca il gasesc, de atunci era intr-o stare jalnica ( de la soare, de la spalat.....) Cam de 150 RON/bucata auzisem si eu si mi se pare exagerat. Am cautat si pe site-uri din dezmembrari si nu am gasit... Nici nu am mai cautat sincer de atunci.
Ideea mea in aceasta primavara este sa ii pun un colant negru pe tot pavilionul cu acel aspect de plafon panormic. Am vazut un C3 in Pitesti facut asa si dadea foarte bine, nimic cocalaresc, ci foarte trendy.
Este o firma de colantari in Bucuresti , cu 100 RON cred ca e ca si rezolvata treaba.

alexepr
pasionat

Mesajde alexepr » Mar 22-Feb-2011 12:59

Frumoasa masinuta Hylander! Felicitari.

Ceea ce nu imi place este antena aia alba, cea originala arata mai bine zic. Si e 50 ron. Iar boxele alea ovale puse pe capacul de la portbagaj. Nici mie nu prea imi plac alte lucruri pe masina, decat cele stock. Dar am totusi cd player Pioneer + boxe Pioneer. Sunt foarte multumit.

Ai spus ca nu ai unde sa iti pui trusa medicala triunghiul si extinctorul. Eu mam gandit la niste buzunare din plasa puse pe spatele banchetei.
Si as opta si pentru niste praguri din aluminiu originale C3. :)

Iar farurile, si mie mi se par putin afumate. Sigur fostul proprietar nu a incercat vreun tuning?

Uite la mine cum sunt. Tot din 2004.

Imagine

Imagine

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 22-Feb-2011 13:18

tuning pe dracu alexpr, asa se fac ele..... cu toate ca Hylander a spus ca de vina pt acea nuanta este umbra din poza. Dar ma "indoi". :lol:
Nu stiu, poate ca din cauza becurilor, pt ca am spus mai sus, undeva, am vazut modele an ca al meu su farurile sticla.
Poate asa zice si lumea de ale mele, ca sunt tuning :lol:
Oricum, ingalbenirea farurilor da un aer de invechit si mai ales noaptea se vad ca dracu. Eu sincer sunt pesimist ca o sa le mai scot la lumina, avand in vedere ca se vad imperfectiuni pe exterior (zgarieturi) dar o sa incerc. Altele noi nu imi permit, sunt f scumpe.
Apropos, eu tot un Pioneer am dar folosesc boxele stock.
In privinta ideii tale cu plasa pe spatarul banchetei, cred ca este un loc destul de dificil, exista riscul de zgomot (spatarul este din metal) si in momentul cand vrei sa o rabatezi pt incarcare, cred ca o sa ai probleme.
Mai bine undeva pe lateral. Parerea mea.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mar 22-Feb-2011 15:23

Praguri, voi vedea daca o sa pun si de unde se pot gasi la preturi mai omenesti. Ca asa preturi exagerate cum sunt la Citroen nu am vazut in viata mea. Nici macar la Renault. Totusi mi-ar placea sa ii pun niste proiectoare asa cum are si alexepr

Farurile posibil sa fie cum ziceti voi, am zis ca dupa ce o spal verific. Legat de curatarea si polisharea lor stiam inca de pe vremea cand aveam Golf 3 adica prin 2007 ca exista service-uri specializate in asa ceva. Zice-se ca ies sticla (cum va place voua sa ziceti).

Antena nici eu nu ma prea omor dupa ea, si probabil ca o sa pun una normala, asta a fost si ideea mea, dar nu m-a deranjat asa de tare cum a fost cu bancheta sau mocheta diin portbagaj!

Plasa e buna dar parca eu as pune-o in lateral dreapta, pentru ca acolo este un spatiu mai mare. In prezent triunghiul si Extinctorul l-am ascuns sub partea neagra de plastic a portbagajului ( intre plastic si tabla e un spatiu - am legat acolo extinctorul cu un elastic si intre el si tabla am pus si triunghiul. provizoriu e o metoda ok si vad ca stau destul de bine)
Trusa medicala oricum nu am, pentru ca din cate am observat nu prea mai este obligatorie si oricum trusa o poti ascunde fara probleme in sertarul de la scaunul soferului. Mai greu era cu extinctorul si triunghiul... :wink:

Boxele puse in spate pe policioara, am zis de la inceput ca e cam taranie si nu mi se mai pare ceva ok in 2011, dar daca sunt deja acolo, se aud super bine (chiar mai bine decat restul de pe masina si mai tare) si mai ales pt ca o alta policioara costa destul, le voi lasa acolo pt moment! A nu se intelege ca nu le am si pe cele stock. Am spus de la prima postare ca sunt toate (fatza + spate) si astea in plus.alexepr

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mar 22-Feb-2011 17:19

@ alexepr: cati km. are buburuza ta ? Arata super la varsta ei !

alexepr
pasionat

Mesajde alexepr » Mar 22-Feb-2011 20:53

robistan25 scrie:@ alexepr: cati km. are buburuza ta ? Arata super la varsta ei !

7000 km. Stiu ca pare de necrezut dar a fost cumparata de noua si condusa de mama dupa care a preferat alta cu cutie automata.
Ultima oară modificat Mar 22-Feb-2011 21:06 de către alexepr, modificat 1 dată în total.

alexepr
pasionat

Mesajde alexepr » Mar 22-Feb-2011 21:01

Polish la faruri din cate am inteles nu este recomandat. Farurile astea nu sunt din sticla, ci din policarbonat. Arata bine pe moment, dar dupa o sa fie mai rau. Asta citisem pe unele forumuri de la cei patiti.

Daca nu se mai albesc dupa spalare, incearca sa le dai jos si sa le speli pe dinauntru. Un coleg de forum parca a facut asa ceva si au iesit foarte bine. Avea si imagini before/after.

Spor.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mar 22-Feb-2011 21:21

alexepr scrie:Polish la faruri din cate am inteles nu este recomandat. Farurile astea nu sunt din sticla, ci din policarbonat. Arata bine pe moment, dar dupa o sa fie mai rau. Asta citisem pe unele forumuri de la cei patiti.

Daca nu se mai albesc dupa spalare, incearca sa le dai jos si sa le speli pe dinauntru. Un coleg de forum parca a facut asa ceva si au iesit foarte bine. Avea si imagini before/after.

Spor.

Dupa cum am zis, eu chiar nu sufar deloc de treaba asta cu farurile. Colegii ce se omoara mai mult, sau cel putin discuta. La mine e chiar ultimul lucru la care ma gandesc, intre timp am altele de pus la punct. Vineri cica primesc tavitza prin curier. Astept...

alexepr
pasionat

Mesajde alexepr » Mar 22-Feb-2011 23:32

Hylander, is curios, cat ai dat pe masinuta?

La pus jante nu se gandeste nimeni? Eu da . :D

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mar 22-Feb-2011 23:33

alexepr scrie:Hylander, is curios, cat ai dat pe masinuta?

La pus jante nu se gandeste nimeni? Eu da . :D

Pai nu am dat frate, am luat... Ce naiba, eram nebun sa mai si dau bani?
Sper ca lumea inca mai are simtul umorului, da?
Am dat Golful si am primit C3-ul si vreo 750 de euro!

P.S. 1 - Omul pusese masina la 4000 de euro. Atat cerea pe ea in anunt!
P.S. 2 - Da eu as fi destul de nebun incat sa imi pun pe ea Jante cu "cauciuce" 205 / 40 / R17 sau cel putin un 205 / 45 / 16.
Dar nu merita atatia bani investiti pe Jante pentru o asemenea "cutiutza" si totodata ma tem ca nu ar rezista si ar ceda nervos si destul de repede servodirectia si nu numai!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 23-Feb-2011 10:17

@Hylander, am vazut ca "l-ai apostrofat" un pic pe ala de pe site-ul de licitatii (nu dau nume.... fac reclama) cu C3-ul 1.4 HDI care il dadea cu 3300 daca nu ma insel. Intr-adevar si mie mi se pare pretul cerut un pic cam jos.
Pana la urma da-l dracu de C3, ca o fi el buburuza dar nu exista comparatie cu Logan de exemplu, sau Clio din acelasi an, cum am vazut ca are oferte. Din punctul meu de vedere este peste, chiar si peste Fiesta din 2004-2005.
Acum ca e criza sa ducem pretul in jos, sa ajunga la 1000 euro, nu???
Nu inteleg, ok, masina frantzuzeasca, nu tzine pretzul ca nemteasca, dar nici cu Renault sau Dacia nu prea l-as compara.
Vad ca omu' are di DVD pe masina.... LOL. Poate o dau pe a mea si o iau pe a lui:)::)

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 23-Feb-2011 10:58

ag26raf scrie:@Hylander, am vazut ca "l-ai apostrofat" un pic pe cel de pe site-ul de licitatii (nu dau nume.... fac reclama) cu C3-ul 1.4 HDI care il dadea cu 3300 daca nu ma insel. Intr-adevar si mie mi se pare pretul cerut un pic cam jos.
Pana la urma da-l dracu de C3, ca o fi el buburuza dar nu exista comparatie cu Logan de exemplu, sau Clio din acelasi an, cum am vazut ca are oferte. Din punctul meu de vedere este peste, chiar si peste Fiesta din 2004-2005.
Acum ca e criza sa ducem pretul in jos, sa ajunga la 1000 euro, nu???
Nu inteleg, ok, masina frantzuzeasca, nu tzine pretzul ca nemteasca, dar nici cu Renault sau Dacia nu prea l-as compara.

Pai da man, am vorbit cu el, pentru ca pana sa o iau eu pe aceasta am studiat un pic masina, m-am "docomentat" despre ea, am citit un pic istoria Citroen C3 si apoi preturile. Si vazand ca toti cer undeva pe la 4000 - 4100 de euro, un "curajos" cerea chiar 6500 pe o masina din 2006 sau ceva, (WOW) vazand ca omul asta are o masina asemanatoare ca a mea, i-am dat un sfat ca oricat de mult ar avea nevoie de bani sa nu lase in asa hal la pret, pentru ca e pacat.

Un "inteligent" ar spune:
"Pai ce treaba ai tu cu omul? FIECARE CERE CAT VREA, CE TE PRIVESTE PE TINE?!?

Pai ma priveste si in mod direct si in mod indirect:
1. Nu imi place sa vad cum unii sunt fraieriti pe fatza sau sunt nevoiti sa isi vanda un bun ala lor la un pret de nimic doar pentru ca nu au de ales.
2. Indirect ne afecteaza pe toti care aveam C3 si nu numai pentru ca daca vom cere sa zicem 4000 - 4500 de euro pe o asemenea masina, majoritatea cumparatorilor (speculanti si milogi romani de altfel) ar zice:
- AAAA PAI CUM ASA FRATE? CUM ASA? ASA DE MULT? DINCOLO ERA MAI IEFTIN. NU AI VAZUT CA ALA O VINDEA CU 3300? TU ESTI NEBUN DE CERI ATAT DE MULT? DACA VREI SA O VINZI, TRE SA LASI LA PRET MACAR CAT ALA.
"- Aiii sa moara ma-ta! Jura-te ca asa se face!" (Asta ca sa ii raspund in stilul lui Mircea Badea)

Acum ca sa iti raspund si tie, Citroen, Peugeot, Renault, chiar se pot compara nu inteleg de ce nu s-ar putea. Ba mai mult decat atat C3 merge mana in mana cu 206, asa cum C1 merge cu 107, si lista ar putea continua chiar pana la Renault!
Plus de astea toate aceste 3 branduri sunt frantuzesti si EXAGERAT DE SCUMPE LA PIESE! Clar nu avem cum sa le comparam cu VW sau cu Opel din acelasi an si aceeasi clasa. Pentru ca daca pui deoparte diferenta dintre o frantuzoica si o nemtoica deoparte, pleci cu ea lejer intr-o minivacanta.
"CUM PANA MEA FRATE SA COSTE UN RULMENT 7 milioane? Cum sa coste o distributie 20 de milioane? Le nemtesti nu o sa vezi asa ceva. Si vorbesc strict de aceeasi clasa, acelasi an, nu comparam acum o masina din 2002 cu una din 2011"
Sau totodata legat de ce ne trebuie noua:
Cum sa coste un plastic de 2 - 3 cm latime care vine pe plafon 150 ron?
Cum sa coste o mocheta de portbagaj 9 milioane?
Cum sa coste o bancheta de C3 12 milioane? (cand un set complet de 5 scaune de Golf 4 sau de Opel Astra (si ce scaune, cu cotiera lata pt bancheta din spate costa 5 - 6 milioane)
Asta e. Mergem mai departe. Nu am nimic cu masina pe care o detin acum, am stiut in ce ma bag, am stiut dintotdeuna ca au niste preturi la piese de plangi cu vorbe, dar mi-o asum. Incerc totusi sa fiu realist si obiectiv si nu o sa zic vreodata masina mea e cea mai jmekera (asta pana iau alta si mai jmekera)!

Cat despre comparatie cu Fiesta, clar dau C3 in secunda 2, pentru cineva care imi da o Fiesta din 2004 - 2005 cum ai zis mai sus.
(In primul rand ca si look, ca si materialele folosite, calitatea lor, tabla, etc, etc)
Eu stiu acum ca e o mentalitate, mai ales la romani cum ar fi ca: "masina mea e cea mai buna si cea mai frumoasa" dar eu chiar incerc sa fiu obiectiv si chiar daca am C3 recunosc ca un Ford Fiesta, sau un Fusion l-as prefera si l-as lua la schimb fara sa stau prea mult pe ganduri.

Vad ca omu' are di DVD pe masina.... LOL. Poate o dau pe a mea si o iau pe a lui:)::)

Pai propune-i ca idee un schimb + diferenta din partea ta asta pentru DVD sau schimb pe schimb eventual argumentand ca tu vrei DVD ul lui dar la schimb ii dai alte optiuni pe care sa zicem ca tu le ai pe masina ta si el nu.
Sau si mai simpu, intreaba direct cat vrea pe DVD-ul ce il are acum pe masina!
P.S. Am avut si eu DVD pe Golf, aveam si camera ce afisa pe display cand bagai in marsarier, etc. Dar l-am dat pana la urma. Totusi vezi ca se gasesc multe modele chiar si cu GPS direct pe ele, cititor de USB, card SD si micro SD, bluetooth, etc.
Ultima oară modificat Mie 23-Feb-2011 11:24 de către Hylander, modificat de 5 ori în total.

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 23-Feb-2011 11:06

Are dreptate colegul alexepr in legatura cu polishatul farurilor. Exista riscul sa iasa mai rau ca inainte. Cea mai buna solutie este spalarea lor pe interior si apoi se vede clar daca raman zgarieturi la exterior, zgarieturi care se rezolva si acelea cu o pasta speciala de polishat plastic (multumesc pe aceasta cale colegului Cristi Stan, care mi-a vandut pontul) sau nuante straine in masa plasticului, fapt cel mai putin probabil. Farurile se "afuma" la interior din cauza becurilor. O spun din experienta, fiindca le-am curatat pe ale mele si este o mare diferenta intre "before" si "after". Sustin teoria cu poze, aici : http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... i&start=15 .

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”