Cer un sfat
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
Cer un sfat
Salutare, am un Citroen Xsara Picaso din 2002, as dori sa-mi instalez un sistem audio performant. Va rog daca stiti vre-un brand de calitate sa-mi spuneti. Va multumesc.
Re: Cer un sfat
Iti recomand sa nu incerci.
Xsara picasso nu se preteaza la sistem audio performant.
De ce:
Trebuie intai insonorizate usile
Apoi descoperi ca difuzorul nu este atasat de carcasa masinii deci mai trebuie o antifonare si pe partea interiora a plasticului usi
Pana acum ai antifonare 8 usi (fata spate, tabla+ plastic fata spate)
Dupa etapa asta descoperi ca nu mai vibreaza nimic cand dai radioul mai tare dar apar limitarile radioului original
total
trebuie schimbat hu cu ceva mai performat (1000 ron)
boxe noi (sistem) cu crosover (350 ron)
antifonare (1600 ron -dynamat ptr tabla + ceva mai ieftin ptr pasticul interior)
cu banii astia la alta masina poti opta ptr sistem HIFI adevarat
Imi pare rau,
Florin
Xsara picasso nu se preteaza la sistem audio performant.
De ce:
Trebuie intai insonorizate usile
Apoi descoperi ca difuzorul nu este atasat de carcasa masinii deci mai trebuie o antifonare si pe partea interiora a plasticului usi
Pana acum ai antifonare 8 usi (fata spate, tabla+ plastic fata spate)
Dupa etapa asta descoperi ca nu mai vibreaza nimic cand dai radioul mai tare dar apar limitarile radioului original
total
trebuie schimbat hu cu ceva mai performat (1000 ron)
boxe noi (sistem) cu crosover (350 ron)
antifonare (1600 ron -dynamat ptr tabla + ceva mai ieftin ptr pasticul interior)
cu banii astia la alta masina poti opta ptr sistem HIFI adevarat
Imi pare rau,
Florin
Radio cd Blaupunkt cu boxe JBL, eventual subwoofer activ JBL si antifonare dynamat.
O sa iti mai trebuiasca un adaptor pt lacas.
Astea mi-ar placea mie, dar la fel de bune sunt si Clarion, Alpine, Pioneer.
O sa iti mai trebuiasca un adaptor pt lacas.
Astea mi-ar placea mie, dar la fel de bune sunt si Clarion, Alpine, Pioneer.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
-
- just curious
Si totusi as vrea sa incerc,tocmai am facut rost de un Alpine 9886R, l-am luat la pret bun de la un prieten, si nu stiu cu ce difuri sa-l combin, stau intre DLS si Focal. Voi antifona usile si voi instala si inele de rigiditate direct pe usa, ce-i drept inca nustiu cum am s-o fac, vad , daca nu se primeste, apelez la vreun centru de instalare. Deci intrebarea mea ramane, Cu ce sa combin Alpinu?
Cauta pe ceva de genul asta:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/
Cred ca ar fi bine sa-l imperechezi cu difuzoare de acelasi producator.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/
Cred ca ar fi bine sa-l imperechezi cu difuzoare de acelasi producator.
-
- just curious
Mie mi s-a spus la un centru de instalari ca nu are mare importanta, atat timp cat componentele sunt de calitate, mi-au recomandat pentru boxe fata : http://dlsshop.ro/produs/67 , ce parere aveti?
sistem audio
cand aveam Oltcit,toata lumea zicea ca mi-am luat masina pe viata.apoi am avut Opel,masina ieftina nemteasca,apoi am avut un Mercedes lumea zicea scump domne scump. m-am intors la dragostea dintai, Citroen. citesc pe forum si vad ca Xsara Picasso nu merita sistem audio performant(culmea din partea unui posesor de Xsara Picasso).oameni buni cumparati-va Rolls Royce si nu veti mai avea probleme cu insonorizarea. nu conteaza ce masina iti place odata ce ai obtinut-o poti sa pui ce vrei pe ea(legal).parerea mea este sa-ti montezi un sistem Kenwood.
-
- just curious
Merci dar mam hotarat sa raman pe DLS, am ascultat niste componente de la ei si cred ca sunt cele mai pe care le-am ascultat pana acum. Deci pana ce am facut rost de http://dlsshop.ro/produs/67 pentru usi fata, si amplificator http://dlsshop.ro/produs/102.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
1. nu vreau sa ma bag aiurea aici, vreau doar sa iti zic ca insonorizarea conteaza mult. tu ai auzit probabil anumite boxe intr-un stand sau intr-o cutie. Se vor auzi total diferit in usile tale daca nu au minimul de izolare (am vazut ca de asta te vei ocupa)
2. Daca ti-a spus spus ca poti pune 2 marci diferite pe fata si pe spate, eu zic sa fugi de la ei. Da, logic ca poti, dar nu se va auzi 100% cum trebuie. Trebuie puse difuzoare care au fost create de la bun inceput sa functioneze impreuna.
2. Daca ti-a spus spus ca poti pune 2 marci diferite pe fata si pe spate, eu zic sa fugi de la ei. Da, logic ca poti, dar nu se va auzi 100% cum trebuie. Trebuie puse difuzoare care au fost create de la bun inceput sa functioneze impreuna.
"If in doubt, flat out!"
-
- just curious
Nustiu de unde ai luat ca pun difuzoare pe spate de alta marca, atat timp cat nu le pun deloc, am ales totul DLS, pe fata si amplificator tot DLS, si sursa Alpine 9886R, anume asa combinatie am ascultat intr-o masina (nu in cutie), si am ramas mai mult decat placut surprins, nu am crezut ca poate suna asa un sistem audio intr-o masina, evident avea usile insonorizate, lucru pe care o sal fac si eu cu toata masina.
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”